Skip to main content

We zitten te veel. Althans als je alle onderzoeken moet geloven. Staand werken zou namelijk vele malen beter zijn dan zitten. Het blijkt dat 40% van de mensen die langer dan elf uur op een dag zitten, een grotere kans hebben om te komen overlijden. Misschien tijd om wat meer in beweging te komen op een werkdag. Zelfs Obama heeft een aantal maanden geleden voor heel veel geld staanmeubilair gekocht voor in het Witte Huis. Dus wat kunnen wij zelf doen?

Zit/sta bureau

Te lang zitten, te lang staan, het is beiden niet goed voor je. Daarom heb je met een zit/sta bureau de mogelijkheid om deze twee werkmanieren af te wisselen. Handig!

Dynamische bureaustoel

Een goede stoel, één van de belangrijkste dingen van op kantoor werken. Vergeet dan alleen niet je zithouding, want slecht zitten op een goede stoel is alsnog slecht zitten. Een mooi voorbeeld is de Axia Smart Chair. Deze stoel monitort je zitgedrag en geeft je feedback.

Axia Active App

Als je de Axia Smart Chair hebt aangeschaft, kan je hulp vragen van de bijbehorende app. Deze app helpt je en daagt je uit om een actievere werkstijl te ontwikkelen. Even dat extra duwtje in de rug.

Loungewerkplek

Een mooie bank, net alsof je thuis bent. Af en toe even zittend wat doorlezen etc.. Even wat anders dan die bureaustoel of staand achter je bureau. Daarnaast verander je op die manier ook weer je werkhouding en is het dus ook nog eens goed voor die gezondere werkstijl.

Sporten

Sporten ja, op kantoor. Tegenwoordig bestaat er kantoorfitness en kan je je helemaal uitleven op een deskbike, tablebike en een walkdesk.

Nog meer tips

Fiets naar je werk, maak een wandelingetje tussen de middag en loop naar je collega’s toe als je iets wilt vragen. Voer je telefoongesprekken staand, vergader staand en zet de printer en/of koffiezetapparaat op een andere verdieping. Ga daarnaast voor andere ergonomische hulpmiddelen, zoals de swopper en de muv-man. Alles voor die extra beweging. Succes!

Axia Smart bureaustoel Ergonomie op je werkplek Ergonomische bureaustoel Axia BMAErgonomische bureaustoel Axia