Industriële kantoorinrichting

Een industriële kantoorinrichting is geïnspireerd op vervallen fabriekspanden. De robuuste en stoere uitstraling spreekt veel mensen aan. We zien deze interieurstijl inmiddels op vele plekken terugkomen. In woningen, in hotels, in restaurants of in winkels, maar ook binnen kantoorpanden gaat de voorkeur steeds vaker uit naar een industriële inrichting. De kantoorinrichting is een goede manier om de identiteit van jouw bedrijf vorm te geven en om de organisatiecultuur uit te drukken. Past een industriële kantoorinrichting hier bij? Dan kunnen wij je helpen. Als professioneel projectinrichter kunnen wij dé industriële werkplek creëren waarbij de juiste sfeer hangt, waar werknemers zich goed voelen en waar iedereen de werkzaamheden optimaal kan uitvoeren.

Kenmerken industriële kantoorinrichting

De industriële kantoorinrichting is ontstaan net na de Tweede Wereldoorlog uit noodzaak. De slechte economie resulteerde in veel verhuizingen naar vervallen fabriekspanden of pakhuizen. Niks was hier netjes afgewerkt. Dat geeft deze stijl juist zijn robuuste karakter. In een industriële kantoorinrichting zien we onafgewerkte muren, ventilatiebuizen die open en bloot boven je hoofd bevestigd zijn en andere constructiewerken die een mooie blikvanger in een ruimte zijn. Apart lijken deze elementen onaf, maar combineer het met bijpassende kleuren, kantoormeubelen en -accessoires en er ontstaat en samenhangend geheel met een stoere uitstraling. Bij een industriële kantoorinrichting maken we bovendien veel open ruimtes waarbij innovatie, flexibiliteit en samenwerken centraal staan.

Een kantoorinrichting industrieel creëren

Niet ieder bedrijfspand heeft nu eenmaal een industriële basis waarbij de leidingen bijvoorbeeld zichtbaar zijn. Met behulp van de juiste meubels, kleurgebruik, accessoires en onze eindeloze inspiratie kunnen wij jouw kantoor de industriële touch geven zoals jij zelf wenst. We verzorgen het project van A tot Z. Zelfs over de kleinste details is nagedacht. Zo proberen we jou zoveel mogelijk te ontzorgen. Afhankelijk van de constructie van het pand, is het eventueel mogelijk om buizen, leidingen en kabels in het zicht te hangen aan het plafond of aan de muur. Indien deze nu netjes verstopt zitten achter plafondplaten dan is het een optie om deze te verwijderen, zodat er een open structuur ontstaat.

In een industrieel ontwerp kiezen we vaak voor hanglampen die boven de werkplekken hangen en die bevestigd zijn aan het open plafond. We maken graag gebruik van mooie, grote lampen met een robuuste uitstraling. Ook creëren we voldoende grote, open ruimtes met uitnodigende zitplaatsen zoals loungeplekken, zitjes, treinzitjes, concentratiewerkplekken en open werkplekken. Hier kun je flexibel werken, samenwerken en ontmoeten. In een industriële kantoorinrichting hebben werknemers alle faciliteiten om hun werk goed uit te voeren, terwijl ze wanen in industriële sferen.

Hierbij raken we aspecten zoals akoestiek en esthetiek niet uit het oog verloren. Zeker in een industrieel ontwerp is het van belang dat de akoestiek in orde is. Grote, open ruimtes weerkaatsen geluid, wat voor geluidsoverlast kan zorgen. Op kantoor wil je de rust bewaren, zodat medewerkers zich goed kunnen concentreren en zich prettig voelen. Geen zorgen, we hebben overal een passende oplossing voor. Zo kunnen we prachtige akoestische wand- en plafondpanelen plaatsen en zelfs akoestische scheidingswanden, zodat de geluidsoverlast tot de minimum beperkt blijft. Zo creëren we een kantoor met een industriële look waarin je geen last hebt van te veel lawaai en toch het grote, ruimtelijk effect kunt behouden.

Meubilair in een industriële kantoorinrichting

Om in echte industriële sferen te raken, kunnen we zelfs het kantoormeubilair in dezelfde stijl hanteren. Materialen zoals hout, ijzer en leer doen het goed in een industriële kantoorinrichting. Het interieur heeft een groot effect op je medewerkers en de gasten, zoals klanten, die je op kantoor ontvangt. We richten jouw industrieel kantoorpand in met de beste design kantoormeubelen van toonaangevende merken uit de branche.

Wij zijn dealer van design meubelmerken Vepa, Palmberg, Twinform, Nice Price Office, Huislijn, Artifort en Lande. Denk hierbij aan standaard bureaus, zit/sta bureaus, vergadertafels, vergaderstoelen, lounge meubilair, meubilair voor in een wachtruimte/ontvangstruimte, kastruimte, ladenblokken en opbergkasten. Deze merken zijn koplopers op het gebied van kantoormeubilair en hebben aspecten zoals gebruiksvriendelijkheid, comfort, ergonomie, akoestiek, duurzaamheid en efficiëntie altijd voorop staan. We kiezen de mooiste meubels uit die perfect passen in de industriële look en je boet ook niet in op kwaliteit.

kantine industrieel
kantine industrieel

Hoe we te werk gaan

Bij Inside Office geloven we sterk in de kracht van beleving. Het totaalplaatje moet kloppen. Een industriële kantoorinrichting is namelijk meer dan alleen het meubilair. We gaan met jou in gesprek om erachter te komen wat je wensen zijn, wat je wilt uitstralen en welke werkomgeving hier het beste bij past. Door een werkplek te creëren die perfect aansluit op de cultuur, mensen en werkzaamheden ontstaat er een sfeer waarin iedere werknemer zich betrokken, gemotiveerd en verbonden voelt. Wij vertalen jouw wensen naar een industriële kantoorinrichting dat past bij de identiteit van jouw organisatie.

Professioneel advies op maat? Neem contact op

We hebben jarenlange ervaring in het inrichting van kantoorpanden en kunnen jou hierdoor voorzien van advies op maat. Een industriële kantoorinrichting creëren behoort dan ook tot één van onze vele mogelijkheden. Voor jou halen we alles uit de kast om tot een succesvol eindresultaat te komen. Van concept tot realisatie: we verzorgen en begeleiden het complete proces. Mogen we voor jouw bedrijf aan de slag? Neem gerust contact op of kom eens langs in onze showroom voor een kop koffie. We vertellen je graag meer over onze diensten en hoe we jou het beste kunnen helpen.