✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomeErgonomieErgonomische muizen

Ergonomische muizen

CTA header

Ergonomische muizen dragen bij aan een goede houding van arm en pols.

Kiezen voor ergonomische muizen

Vele uren per dag werken met een computermuis is een belangrijke oorzaak van RSI-klachten. Standaard computermuizen verruilen voor ergonomische muizen kan veel hand- en polsklachten voorkomen. Dit heeft te maken met de vormgeving van ergonomische muizen. De traditionele computermuis heeft een vormgeving waarbij de hand plat op de muis moet liggen om deze te bedienen. Dit is geen optimale houding die kan zorgen voor overbelasting van spieren en gewrichten in de hand, de pols, in de hele arm en in de nek en schouders. Met name omdat de gebruiker het polsgewricht moet draaien wat zorgt voor een onnatuurlijke stand. Ergonomische muizen zijn vormgegeven op een manier die aansluit op een natuurlijke stand van spieren en gewrichten wat zorgt voor een betere werkhouding.

Ergonomisch muizen en werkhouding

Ergonomische muizen dragen bij aan een goede houding van arm en pols tijdens werken met beeldscherm. Daarnaast is werkhouding in een juiste werkhouding bepalend. Van belang is dat de muis niet te dicht bij de tafelrand ligt. De onderarm moet steun hebben om de schouder niet te belasten. Ook moet de muis niet te ver naar links of naar rechts liggen. Wanneer de muis dichter bij het lichaam wordt geplaatst, is dit minder belastend voor de nek en schouders.

Welke ergonomische muizen zijn er?

Het design van ergonomische muizen ziet er afwijkend uit omdat dit type computermuis totaal is afgestemd op comfortabel gebruik waarbij de spierspanning wordt verlaagd. Dankzij de vormgeving van ergonomische muizen rust de hand op een natuurlijke positie op de muis. Het design van ergonomische muizen kent een grote diversiteit. Welk type ergonomische muis het meest geschikt is afhankelijk van het type werkzaamheden, of er al klachten zijn, grootte van de hand en de persoonlijke voorkeur. Algemeen gezien op basis van populariteit zijn ergonomische muizen onder te verdelen in de Vertical grip muis, de SRM Evolution verticale muis en rolmuizen. Bij verticale grip muizen werkt zowel preventief als herstellend dankzij een vormgeving die zorgt voor een natuurlijke houding van de hand, pols en arm. De SRM Evolution is een verticale muis met een hoge grip die een neutrale stand van de arm, hand en vingers bevordert, geschikt ter preventie maar ook als er al beginnende RSI-klachten zijn. Ergonomische Rollermuizen voorkomt of vermindert schouder-, nek-, en armklachten en zijn ook geschikt voor mensen die al vergevorderde RSI-klachten hebben.

Hoe vind ik de mijn juiste ergonomische muis?

In ons assortiment vindt je diverse soorten ergonomische muizen. Waaronder muizen met een verticale greep. Het ontwerp van muizen met verticale greep heeft klinisch bewezen resultaten dankzij een ergonomische verticale greep-ontwerp dat spierspanning en ongemak verminderd. Carpaletunnelsyndroom en herhaalde spanningsverwondingen is in vergelijking met het gebruiken van een traditionele muis bij dit type muis vele mate minder. Het verbetert comfort door armen en schouders in een meer ontspannen, neutrale positie gehouden worden. In ons assortiment zijn zowel links- als rechtshandige muizen opgenomen, verkrijgbaar in diverse soorten.

Wil je af van arm, hand en polsklachten door gebruik van een standaard muis?
Maak een afspraak voor een persoonlijk advies!