✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomeErgonomie

Ergonomie

CTA header

Inside Ergonomics

Wij stimuleren ergonomie en fysieke beweging, dat vinden wij belangrijk! Hierdoor ontstaat een prettige werkomgeving. Op deze pagina vertellen we meer over ergonomisch werken en vind je het overzicht van ons ergonomisch kantoormeubilair.

Wat is ergonomisch werken?

Bij ergonomie spreken we over de wetenschap die gefocust is op het afstemmen van omstandigheden en hulpmiddelen op eigenschappen van mensen waardoor zij optimaal kunnen presteren en functioneren. Van het zitten op een goede bureaustoel tot het creëren van een efficiënt werkproces: dit is allemaal onderdeel van ergonomisch werken.

Ergonomisch werken met ons ergonomisch kantoormeubilair

Wij vinden het belangrijk dat iedereen in een kantoor ergonomisch kan werken. Met onze producten en oplossingen creëren we een ergonomische werkplek. Hieronder een greep uit ons assortiment:

Gezonder werken?

Afwisselen tussen staan en zitten tijdens je werk is goed voor je gezondheid. Het verbetert de doorbloeding van het lichaam en verhoogt de productiviteit. Makkelijk zittend of staand werken doe je met zit-statafels.

Wil je ook meer ruimte en overzicht op je bureau? Dan zijn monitorarmen de oplossing. Daarnaast ben je ergonomisch verantwoord aan het werk.

Lekker in beweging blijven?

Dankzij onze zit-stahulpen blijf je in beweging! Omdat je steeds van houding wisselt blijven je spieren actief en je rug gezond en elastisch. Wie wil dat nou niet?

Wilt u ook meer ruimte en overzicht op uw bureau?

Met onze ergonomische bureaustoelen weet je zeker dat je werkt volgens de richtlijnen van de Arbowet. Voorkom lichamelijke klachten.

Ook ergonomisch verantwoord te werk gaan?

Muizen, polssteunen & toetsenborden

Onnatuurlijke houdingen bij het muis & toetsenbordgebruik vormen een risico voor het ontstaan van klachten aan pols en onderarm, door de ergonomische muis & het ergonomische toetsenbord dichtbij het lichaam te plaatsen is dit minder belastend voor je nek en voor de schouders! Bekijk ook de opties voor ergonomische polssteunen.

Last van uw nek achter de computer?

Om rotatie in de nek te voorkomen is het handig documenten tussen toetsenbord en beeldscherm te plaatsen. Een hellend werkvlak vermindert de buiging van de nek en verhoogt daarmee het werkcomfort. Kies daarom voor ergonomische documenthouders.

Last van uw nek achter de laptop?

Ergonomische laptophouders verhogen het beeldscherm van de laptop en verkleinen de kijkafstand. Hierdoor is er veel minder nekbelasting en kan er veel comfortabeler worden gewerkt.

Last van al die kabelspaghetti?

Wij werken alle kabels netjes weg, hierdoor oogt de werkplek netjes en bevorderd het de datasnelheid. We noemen dit ook wel kabelmanagement. Tevens voorkomt het kortsluiting en storingen.

Rust op kantoor?

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor rust op kantoor, dankzij onze akoestische producten heb je geen last meer van geluidshinder. Hierbij een kleine greep uit de grote collectie akoestische producten!

Maatwerk voor elke klant

Geef je kantoor een persoonlijke touch! Wij werken samen met een interieurbouwer die van onze creatieve ontwerpen een geweldig eindproduct maakt, alles is mogelijk! Wij denken met je mee en ontwerpen een ergonomische werkplek die voldoet aan de nieuwste eisen op het gebied van ergonomie, design en functionaliteit. Uiteraard op een manier die het beste past binnen jouw organisatie.

Waar moet je op letten bij een ergonomische werkplek?

Als we spreken over een ergonomische werkplek dan hebben we het vaak over de hulpmiddelen die hierin aanwezig zijn. Het belangrijkste is dat de juiste bureaustoelen aanwezig zijn en dat deze op de juiste hoogte zijn afgesteld voor de gebruiker. Dit geldt ook voor de hoogte van het zit-sta bureau en de beeldscherm(en).

De monitor moet niet te hoog of te laag zijn afgesteld, omdat anders klachten in nek, schouders en ogen kunnen optreden. Let ook op de plaats van het toetsenbord en de muis. Deze horen niet te ver van je vandaan te liggen op je bureau. Idealiter kan je je ellebogen en polsen in één lijn houden tijdens het gebruik.

Werkomstandigheden hebben ook invloed

Maar ook verlichting, temperatuur en luchtvochtigheid zijn onderdeel van ergonomie op het werk. Deze factoren hebben invloed op het welzijn en de productiviteit van mensen. Te weinig natuurlijk licht heeft een negatieve invloed op de stemming, maar te fel licht is niet goed voor de ogen.

Voorkom mentale en lichamelijke klachten

Niet iedereen ziet het belang in van investeren in ergonomisch kantoormeubilair. Toch is het juist slim om te investeren in nieuw meubilair. Je investeert hiermee ook in de gezondheid van medewerkers. Werken in de verkeerde omstandigheden kost bedrijven veel meer geld, want het ziekteverzuim stijgt. Mensen ervaren mentale of lichamelijke klachten, omdat ze dag in dag uit in de verkeerde houding werken. Klachten aan de nek, rug, schouders, ogen of benen komen in niet-ergonomische werkomgevingen dan ook veel voor.

Pak het klein of groots aan, maar maak de stap

Wacht niet langer en maak vandaag nog een verandering. Je hoeft zeker niet in één keer het hele kantoor aan te pakken. Klein beginnen is ook goed. Begin met het kopen van nieuwe, ergonomische bureaustoelen of nieuwe bureaus die voldoen aan de eisen van de Arbowet. Doe dit stapsgewijs voor alle ruimtes en je zal zien dat het loont. Medewerkers voelen zich gelukkiger in inspirerende werkomgevingen en melden zich minder vaak ziek.

Toe aan een ergonomisch verantwoorde werkplek?
Maak een afspraak voor een persoonlijk advies!

Van inspirerend ontwerp tot vakkundige realisatie van de perfecte werkplek

Inschrijven voor onze nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte van laatste aanbiedingen en nieuwtjes

Bezoek ons op:

Inside Office B.V.
Buitendijks 25
3356 LX Papendrecht

OF VANUIT HUIS?
ZAKELIJKE INFORMATIE:

Bedrijfsnaam: Inside Office BV
KvK nummer: 23071602
BTW nummer: NL801704686B01

Navigeer direct naar

Over ons

© Copyright Inside Office 2024 | Privacyverklaring | Cookiebeleid | Website door NEXT LEAD