HomeErgonomieErgonomische laptophouders

Ergonomische laptophouders

Met ergonomische lapthophouders verbeter je de lichaamshouding, wat zorgt voor een mindere nek- en schouderbelasting.

Wie veel werkt achter de laptop kent het verschijnsel: door de houding die wordt aangenomen tijdens werken met de laptop ontstaat spierstijfheid in nek en schouder waardoor nek- en schouderklachten ontstaan. Om lichamelijke klachten tijdens het werken met een laptop te verkleinen of te voorkomen zijn een aantal ergonomisch verantwoorde oplossingen beschikbaar. Een daarvan is werken met laptophouders.

Wat zijn ergonomische laptophouders?

Ergonomische laptophouders zijn hulpmiddelen waarmee het beeldscherm van de laptop op hogere kijkafstand komt te staan en de kijkafstand wordt verkleind. Waarom is dit belangrijk? Door te werken met laptophouders veranderd de stand van de laptop, en daarmee de lichaamshouding. Laptophouders zorgen voor een meer comfortabele houding en daarmee voor minder nek- en schouderbelasting.

Soorten laptophouders

Laptophouders, of laptopstandaards zijn instelbaar op verschillen hoogtes, en daarmee geschikt voor elke gebruiker. Naast hoogte instelbaarheid is het belangrijk bij de laptophouder instelbare hoekopstelling heeft zodat ze individueel aan te passen zijn op juiste kijkafstand. Sommige laptophouders zijn uitgevoerd met een documenthouder, een houder waarmee documenten niet naast het document liggen, maar voor het toetsenbord op de laptophouder geplaatst worden. Dit draagt bij aan verminderde nek- en schouderspanning en nekklachten.

Ons assortiment laptophouders

In ons assortiment vind je diverse soorten laptophouders. Uitgevoerd in verschillende stylen en materialen, leverbaar in diverse prijsklasse. Zo is er altijd een laptophouder die past bij je kantoorinrichting, smaak en budget en kun je optimaal zorgen voor een goede werkhouding en nek- en schouderklachten een halt toe roepen wanneer je veel met een laptop werkt.

Heb je genoeg van je zere nek en schouders achter de computer?
Maak een afspraak voor een persoonlijk advies!