✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomeErgonomieErgonomische toetsenborden

Ergonomische toetsenborden

CTA header

Ergonomische toetsenborden geven schouders en ellebogen een ontspannen houding

Kiezen voor ergonomische toetsenborden

Onze handen en polsen zijn niet gemaakt om de hele dag te typen. De onnatuurlijke manier van bewegen neemt een risico met zich mee op pijn en RSI-klachten aan pols, armen, nek en schouders. Een eerste stap die je kunt treffen is ervoor zorgen dat de afstand tussen lichaam en het materiaal waar je mee werkt klein is. Een korte afstand is minder belastend voor nek en schouders. Ergonomische toetsenborden zijn op deze vraag afgestemd.

Waarin verschillen ergonomische toetsenborden?

Uit onderzoek blijkt dat 90% van de gebruikers het numerieke deel van een toetsenbord niet of slechts zelden gebruikt. Bij ergonomische toetsenborden is dit numerieke deel, dat bij standaard toetsenborden rechts van het toetsenbord te vinden is weggelaten. Dit zorgt voor een compacter formaat dat een comfortabeler manier van werken biedt omdat het de reikafstand naar de muis verkleint. Dit heeft een direct, positief effect op de belasting van onderarmen en de schouders. Daarnaast zijn ergonomische toetsenborden naast wit op zwart ook leverbaar met donkere letters op een heldere achtergrond wat zorgt voor een prettige leesbaarheid die zorgt voor een hogere productiviteit.

Klaar voor ontspannen gebruik

In ons assortiment vindt je ergonomische toetsenborden met aangenaam compacte en ergonomische vormgeving. Door deze vormgeving blijven bij gelijktijdig gebruik van toetsenbord en muis de handen tijdens het typen altijd binnen schouderbreedte. Dit geeft de schouders en ellebogen een natuurlijke, ontspannen houding en voorkomt overbelastingsklachten zoals RSI. Ergonomische toetsenborden zijn dun en hebben een lichte aanslag, wat zorgt voor een platte stand van de polsen en minder spierspanning. De ergonomische toetsenborden zijn klaar voor gebruik: plug & play op een ontspannende manier.

Ergonomische toetsenborden compact 940

Een splittoetsenbord zorgt voor een betere verdeling van de positie van de handen tijdens het typen. Een voorbeeld is de innovatieve compact 940 van BakkerElkhuizen, te vinden in onze collectie. Het model heeft een gesplitst, compact en lichtgewicht toetsenbord dat traploos is te stellen is in elke gewenste hoek van 0 tot 30 °. Het toetsenbord is volledig inklapbaar, zodat hij uitstekend in iedere laptoptas past. De toetsen zijn even groot als die van een laptop, dus groot genoeg voor de wat grotere vingers. Het ergonomische voordeel van een compact 940 toetsenbord van BakkerElkhuizen is dat deze individueel in te stellen is naar de gewenste hoek van de gebruiker voor optimaal comfort van de handen. Daarnaast heeft het ‘Plug & Play’ toetsenbord een korte reikafstand naar de muis, zodat de gebruiker binnen schouderbreedte werkt voor een ergonomisch verantwoorde werkhouding.

Wil je meer weten over de voordelen van een ergonomisch toetsenbord?
Maak een afspraak voor een persoonlijk advies!