✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomeErgonomiezit-stahulpen

zit-stahulpen

CTA header

Zit-stahulpen stimuleren een goede werkhouding en ondersteunen het lichaam bij staand werk.

Ergonomische zit-stahulpen

Tijdens je werk voornamelijk zitten of voornamelijk staan is een foute werkhouding. Afwisselend staan en zitten is veel beter voor je lichaamshouding, de spieren, het uithoudingsvermogen en de concentratie. Een te eenzijdige werkhouding, waarbij je veel moet staan verhoogt met name het risico op nek-, rug-, voet- of beenklachten. Ergonomische zit-stahulpen helpen je om beter in balans te blijven wanneer je voornamelijk staande werkzaamheden verricht.

Wat zijn zit-stahulpen?

Zit-stahulpen bestaan uit ergonomisch vormgegeven, verrijdbare krukmodellen. Typerend is de zadelzitting. Zit-stahulpen stimuleren een goede werkhouding en ondersteunen het lichaam wanneer je voornamelijk staand werk verricht. Denk aan werken in een kapsalon. Voor de wervelkolom zijn staande werkzaamheden een zware belasting. Zit-stahulpen zorgen voor ondersteuning tijdens het staan, waardoor het bekken kantelt en de wervelkolom en de benen zich kunnen ontspannen. Deze meer ontspannen houding zorgt. Dankzij de zadelzitting hebben de voeten een ‘loop-houding’ op de vloer waardoor je makkelijk op de werkplek heen-en-weer kunt bewegen.

Zit-stahulpen met rugleuning

Meest bekend zijn zit-stahulpen in de vorm van een zadelkruk, uitgevoerd zonder rugleuning. Zit-stahulpen met rugleuning kunnen een prettige aanvulling zijn vanwege de extra ondersteuning aan de rug, met name tijdens momenten dat je even kunt ontspannen. Daarnaast zijn sommige zadelkrukken aan te vullen met armleggers.

Lichaamshouding en zit-stahulpen

Zit-stahulpen zorgen voor een afwisseling tussen staan en zitten op werkplekken waar een stoel minder geschikt voor is. Bijvoorbeeld omdat er te weinig ruimte is of omdat je staand werk verricht, maar wel bewegelijk moet kunnen zijn. Zit-stahulpen zijn uitgerust met een anatomisch vormgegeven zadelzitting waardoor het bekken in zithouding op een juiste manier gekanteld wordt. De vormgeving van zit-stahulpen zorgt voor een ontspannen rughouding. Dankzij het zadel zit je bij zit-stahulpen in een spreidstand. In combinatie met de verrijdbaarheid van zit-stahulpen kun je door de voeten te verplaatsen eenvoudig op de werkplek rond bewegen.

Zit-stahulpen en productiviteit

Werken met een juiste lichaamshouding is geen onnodige luxe. Zit-stahulpen kunnen hierbij helpen. Hoewel het lijkt of we in de moderne economie vooral zittend werk verrichten heeft in werkelijkheid elke tweede werknemer voornamelijk een staand beroep. De gezondheidsrisico’s bij voornamelijk staand werk zijn hoog. Te merken aan de vele mensen die rug,- knie,- been-, nek-, en schouderklachten ervaren die voortvloeien uit te belastende werkhouding waardoor spanning, spierverharding, en problemen in de doorbloeding, wervelkolom, tussenwervelschijven en gewrichten ontstaan. Dit gaat ten kosten van de productiviteit wat leidt tot verlies ziektekosten en verlies aan arbeidskrachten. Zorgen voor afwisselende zit- sta belasting van het lichaam is een stap in de goede richting. Zit-stahulpen brengen balans in lichaamsbelasting, dragen bij aan een gezondere lichaamshouding en daarmee in verlaging van gezondheidsklachten wat zorgt voor een prettige werksfeer en een hogere productiviteit.

Toe aan een ergonomisch verantwoorde werkplek?
Maak een afspraak voor een persoonlijk advies!

Van inspirerend ontwerp tot vakkundige realisatie van de perfecte werkplek

Inschrijven voor onze nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte van laatste aanbiedingen en nieuwtjes

Bezoek ons op:

Inside Office B.V.
Buitendijks 25
3356 LX Papendrecht

OF VANUIT HUIS?
ZAKELIJKE INFORMATIE:

Bedrijfsnaam: Inside Office BV
KvK nummer: 23071602
BTW nummer: NL801704686B01

Navigeer direct naar

Over ons

© Copyright Inside Office 2024 | Privacyverklaring | Cookiebeleid | Website door NEXT LEAD