✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomeErgonomieErgonomische polssteunen

Ergonomische polssteunen

CTA header

Ergonomische polssteunen bieden een aangename ondersteuning aan de pols tussen het typen door.

Kiezen voor ergonomische polssteunen

Polsen kunnen het tijdens typwerkzaamheden zwaar krijgen. Wie vele uren achter de computer doorbrengt doet er goed aan goed voor zijn spieren en gewrichten in de pols te zorgen om RSI-klachten te voorkomen. Ergonomische polssteunen bieden een aangename ondersteuning aan de pols tussen het typen door. Ergonomische polssteunen ondersteunen spieren en gewrichten, wat klachten kan voorkomen en verhelpen, maar daarbij is het belangrijk dat je weet hoe je polssteunen het best kunt gebruiken.

Klein en actief

In tegenstelling wat vaak gedacht wordt zijn ergonomische polssteunen niet bedoeld om de pols volledig passief te houden. Wanneer je de polsen continu laat rusten vermindert dit de doorbloeding van armen en handen. Polssteunen zijn gemaakt als noodzakelijke adempauze om spieren en gewrichten te vriend te houden. Het effect van ergonomische polssteunen werkt het best in combinatie met het gebruik van ergonomische muis. Daarbij is het van belang dat de muis en de muismat niet buiten schouderbreedte gepositioneerd zijn. De meeste klachten aan schouders en nek als gevolg van werken met de computer ontstaan doordat de muis buiten schouderwijdte wordt gebruikt. Je gebruikt de polssteun goed wanneer de afstand tussen muis en polssteun klein gehouden worden, en de polsen niet passief rusten, maar alleen op het foam of de gel rusten tussen het typen door.

Welke ergonomische polssteunen zijn er?

De zachte rustpuntjes die uw polsen tijdens een drukke dag achter de computer ondersteunen en beschermen zijn geen overbodige luxe, maar welke polssteunen zijn er? Afhankelijk van eventuele klachten, of om als doel om klachten te voorkomen zijn polssteunen er in diverse gradaties van ‘zwaarte’. Ergonomische polssteunen zijn er met en zonder muismat. Polssteunen zonder muismat zijn onder te verdelen in langwerpige polssteunen voor bij het toetsenbord en ergonomische polssteunen voor gebruik bij een muis. De vulling kan bestaan uit Memory Foam of gel. Memory Foam polssteunen hebben een vulling van schuimstof die zich tijdens gebruik optimaal aan de hand aanpast. Dankzij de aangenaam dempende en verende eigenschappen vormt dit type polssteun zich optimaal naar de ondersteuningsbehoefte van de gebruiker, Reduceert drukpunten en wordt pijn in de pols voorkomen. Gel zorgt voor een aangenaam gevoel en is geschikt om klachten polsklachten te voorkomen. De meest eenvoudige vorm van polssteunen bestaan uit een hol en flexibele ‘buisontwerp’ dat ontspannend comfort biedt. In ons assortiment vindt je diverse soorten ergonomische polssteunen. Makkelijk online te bestellen. Maar natuurlijk kunt je ook altijd even bellen voor advies.

Last van je polsen tijdens typwerk?
Maak een afspraak voor een persoonlijk advies!

Van inspirerend ontwerp tot vakkundige realisatie van de perfecte werkplek

Inschrijven voor onze nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte van laatste aanbiedingen en nieuwtjes

Bezoek ons op:

Inside Office B.V.
Buitendijks 25
3356 LX Papendrecht

OF VANUIT HUIS?
ZAKELIJKE INFORMATIE:

Bedrijfsnaam: Inside Office BV
KvK nummer: 23071602
BTW nummer: NL801704686B01

Navigeer direct naar

Over ons

© Copyright Inside Office 2024 | Privacyverklaring | Cookiebeleid | Website door NEXT LEAD