✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomeProjectinrichtingProjectinrichting kantoorKantoorinrichting inspiratie

Kantoorinrichting inspiratie

CTA header
Heb je ambities om je kantoor binnenkort eens opnieuw in te richten of aan te kleden, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Op deze pagina delen we kantoorinrichting inspiratie, zodat jij een uitgangspunt kunt vinden en kunt ontdekken wat je mooi vindt. We geven diverse voorbeelden en ideeën om je verder op weg te helpen. Nadat je inspiratie hebt opgedaan en enig idee hebt van de mogelijkheden, kun je jouw visie verder uitbreiden en de unieke identiteit van jouw bedrijf vormgeven. Uiteraard helpen we je hierbij graag een handje. Als professionele kantoorinrichter kunnen we jouw dromen en wensen tot leven brengen en zo samen een optimale werkomgeving creëren.

Kantoorinrichting voorbeelden

Een kantoorinrichting is heel persoonlijk. Je kunt namelijk met de juiste inrichting jouw bedrijfscultuur- identiteit visueel uitdrukken. Er zijn dan ook tal van voorbeelden aan kantoorinrichtingen. Zo kun je kiezen voor een speels en creatief interieur, maar ook gaan voor een moderne of industriële look. De stijl is afhankelijk van jouw wensen, maar ook van de identiteit van je bedrijf. Deze factoren hebben invloed op de uiteindelijke inrichting. Het is dus raadzaam om jezelf af te vragen wat je welke uitstraling je wilt overbrengen op anderen, wat je doet en welke stijl hier bij past. Op basis van deze antwoorden kun je beter inschatten welke (in)richting je moet kiezen.

Om een goede indruk te krijgen van voorbeelden van kantoorinrichtingen, adviseren we om eens een kijkje te nemen bij ons portfolio. Hier staan een aantal van onze recente projecten uitgelicht, inclusief foto’s. We verzorgen onze projecten van A tot Z in de kleinste details. Van ontwerp naar realisatie: wij trekken al onze creativiteit en kennis uit de kast om tot het beste eindresultaat te komen.

Het is belangrijk om te weten dat kantoorinrichting niet alleen bestaat uit het neerzetten van nieuw meubilair. Sterker nog, het gaat erom dat het totaalplaatje klopt. Er moeten voldoende faciliteiten aanwezig zijn om medewerkers zich goed te laten voelen, zodat er een prettige en productieve sfeer ontstaat waarin mensen zich geïnspireerd en gemotiveerd voelen om te werken. Bovendien moet er nagedacht worden over aspecten zoals akoestiek en accessoires die het pand de finishing touch geven.

Kantoorinrichting ideeën

Om je te inspireren hebben we een aantal leuke kantoorinrichting ideeën hieronder voor je beschreven. Dit zijn hulpmiddelen die wij zelf ook gebruiken bij onze projecten.

  1. Ongeacht de stijl of identiteit die een kantoorinrichting heeft, is er één ding wat in iedere ruimte toegepast kan worden. Zorg voor voldoende lichtinval. Veel lichtinval heeft een positieve werking op de productiviteit en gemoedstoestand van werknemers. Onderzoeken tonen aan dat meer lichtinval zorgt voor een hogere productiviteit en het creëert een optisch ruimtelijkere omgeving. Laat het dus vooral open!
  2. Kies voor kwalitatieve meubels van bekende merken uit de branche. De merken waarmee wij samenwerken zijn echte koplopers op het gebied van kantoormeubilair. Eigenschappen zoals ergonomie en een hoog zitcomfort zijn belangrijk om een gezonde werkhouding aan te nemen en om pijnklachten in nek, rug of schouders te voorkomen.
  3. Zorg voor lege en opgeruimde bureaus en kies eventueel voor zit/sta bureaus voor optimaal comfort. Een nette werkplek leidt tot meer concentratie en productiviteit. Wij noemen dit ook wel de clean desk policy. Geen rommelig bureau meer, maar een schone en georganiseerde werkplek is de sleutel tot succes.
  4. Om de kantoorinrichting af te maken kun je kantoorbeplanting aan laten brengen. Planten hebben zowel een positief effect op de gezondheid als de arbeidsproductiviteit van je medewerkers. Daarnaast zuiveren planten de lucht, dus je geniet je naast een mooi kleurenspel ook van een constante toevoer van schone en frisse lucht.

Het nieuwe werken integreren

Daarnaast is het nieuwe werken helemaal van deze tijd. In deze vorm van werken staan flexibiliteit en zelfstandigheid voorop. Iedereen kan zelf bepalen en indelen hoe, wanneer en waar zij werken. In het nieuwe werken is er vaak sprake van een huiselijke sfeer waarin werknemers zich uitgenodigd voelen om te werken en samen te werken. Hier kun je ook op inspelen met je kantoorinrichting. Flexibele kantoorinrichtingen moeten deze werkwijze faciliteren. Dit kun je doen door bijvoorbeeld geen vaste computers meer aan te schaffen, maar iedere werknemer een laptop te geven. Deze kun je eenvoudig oppakken en meenemen naar een andere werkplek op kantoor. Denk bijvoorbeeld aan een loungehoek, vergaderruimte, wachtkamer, zitjes, concentratieplekken en open werkplekken. Verschillende soorten werkplekken binnen een kantoorpand creëren is een stap in de goede richting.

Concept van een projectinrichting kantoor

Bezoek onze showroom voor meer inspiratie

Wil je meer inspiratie opdoen op het gebied van kantoorinrichting? Stap dan zeker eens binnen in onze showroom. Onze collega’s staan klaar om je te adviseren en sparren graag met je over innoverende ideeën onder het genot van een kopje koffie. 

Interesse? Schakel onze diensten in!

Inside Office is een ervaren kantoorinrichter. Mocht je bedrijfspand al een tijdje toe zijn aan een verbouwing of renovatie, dan is dit het perfecte moment om alle coronamaatregelen mee te nemen in een nieuwe coronaproof kantoorinrichting. Zo kun je bijvoorbeeld hybride werken faciliteren en voldoen aan de nieuwste wet- en regelgeving. Maar ook als dit niet het geval is, kunnen wij vaak met efficiënte en doeltreffende veranderingen jouw kantoor volledig coronaproof maken. Neem gerust contact op voor meer informatie of stap eens binnen bij onze showroom. We helpen je graag!