Skip to main content

Inrichten van een creatieve organisatie

Misschien ben je bekend met de vrolijke figuren Fien & Teun? Of ben je eerder in het theater geweest om een van de familievoorstellingen van bijvoorbeeld Brandweerman Sam of Belle en het Beest te bezoeken? Van Hoorne Entertainment is een gerenommeerd specialist in de wereld van familie entertainment en brengt de leukste familieproducties. Van Hoorne’s activiteiten variëren van theater, televisie en events tot parkenentertainment, merchandising en licensing. Ze creëren hiermee onvergetelijke geluksmomenten voor alle kinderen en (groot) ouders!

Het plezier waarmee gewerkt wordt binnen Van Hoorne entertainment moet natuurlijk ook terug te zien zijn in het kantoorinterieur. Hier komen wij om de hoek kijken. Met een duidelijke opdracht hebben wij gewerkt aan een ontwerp dat deze zomer gerealiseerd gaat worden.

De opdracht in het kort

Het DNA van de organisatie moet centraal staan in het ontwerp. Dat betekent in dit geval dat er creatieve, speelse en natuurlijke elementen in het ontwerp verwerkt moeten worden. Het kleurgebruik moet natuurlijk passen bij de huisstijl van de organisatie.

Daarnaast is de bruikbaarheid van de kantoorruimte en de kwaliteit van meubels een top prioriteit. Er moeten goede (flex)werkplekken zijn en de ruimte moet voldoende mogelijkheden bieden voor overleg in verschillende groepsgroottes. Ten slotte is de akoestiek een belangrijk punt van aandacht. In de ruimte ligt een betonvloer dus zachte materialen zijn echt wel nodig. Het resultaat van de briefing? Een moodboard als start van dit mooie project:

moodboard

Een uitgewerkt ontwerp in 3D

Na het bepalen van de sfeer en materialen is het tijd om de ruimtes in te delen. De centrale werkruimte (de ‘kas’) is een houten constructie met halfhoge akoestische wanden. Praktisch om extra wanden te hebben en fijn om enigszins afgeschermd te werken terwijl je toch in contact bent met van de rest van het kantoor.

Om de gewenste akoestiek te bereiken, hebben we de ruimte voorzien van karpetten en scheidingswanden tussen de bureaus. Daarnaast dempen ook planten en wandbekleding het geluid. Ten slotte is er gekeken naar akoestische plafondpanelen in de vorm van wolken, helemaal passend bij het DNA van Van Hoorne.

ontwerp zit-sta
interieur ontwerp hybride werken
interieur ontwerp hybride werken

Ben je zelf op zoek naar akoestische wand- of plafondpanelen? Er zijn diverse uitvoeringen verkrijgbaar, wij helpen je graag met een passend design. Enkele creatieve toepassingen ter inspiratie:

Eerder opgeleverde ruimtes

We hebben al eerder delen van Van Hoorne’s inrichting vorm mogen geven. Enkele impressies van eerder gerealiseerd werk:

Meer weten over dit project of wat we voor jouw kantoor kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met ons team! Contactpagina Inside Office