✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomeTop 3 Kantoortrends 2024: werk slim, wees flexibel en haal de natuur naar binnenDuurzaamTop 3 Kantoortrends 2024: werk slim, wees flexibel en haal de natuur naar binnen

Top 3 Kantoortrends 2024: werk slim, wees flexibel en haal de natuur naar binnen

Staat een nieuw kantoorinterieur op jouw lijstje van goede voornemens voor het nieuwe jaar? Het team van Inside Office helpt je graag aan een fijn interieur volgens de laatste trends en ontwikkelingen. Maar welke nieuwigheden maken nu écht het verschil voor jouw organisatie? Hoe zorg je dat een kantoorinterieur voor je werkt, en je team ontzorgt? We zoomen in op 3 belangrijke trends in 2024 die je volgens onze ontwerpers niet wil missen. Doe er je voordeel mee!

1. Flexibele elementen

We kunnen er al een tijdje niet omheen; de manier waarop we werken wordt steeds flexibeler. Zo sturen veel organisaties op gedeeltelijk thuiswerken. Daardoor zijn er minder vaste werkplekken nodig op kantoor en wordt er vaker gekozen voor zogenaamde flexwerkplekken. Makkelijk, want je kunt zó bij elk bureau aan de slag als je ‘s ochtends binnenkomt. Maar ook de overige kantoorruimte wil je optimaal benutten natuurlijk. Misschien heb je vandaag wel ruimte nodig voor creatieve brainstormsessies, een-op-eengesprekken, stilteruimtes of een ruime vergadermogelijkheid? En wil je morgen plek maken voor die ene belangrijke presentatie? Daarom kiezen we in 2024 voor meer modulair meubilair en verplaatsbare elementen. Hiermee is een interieur makkelijk aan te passen aan alle wensen en eisen van de dag. Kijk voor inspiratie eens bij de interieurs van Transafe en Growtec. We kijken uit naar nóg meer creatieve interieuroplossingen in 2024.

Bron: Inside Office
Bron: Inside Office

2. Haal de natuur naar binnen

De natuur is een grote inspiratiebron voor ontwerpers en dat zal in 2024 goed te merken zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar organisch vormgeven meubilair en in het gebruik van natuurlijke materialen. Met een mooie term noemen we dit ‘biophillic design’. Biophilic Design heeft als doel om de verbinding tussen mens en natuur te versterken door meer natuurlijke elementen binnen toe te passen. Het speelt in op onze instincten; door te zorgen voor echte natuur, dingen die je herinneren aan de natuur, beschutting, overzicht en verrassende elementen. Daardoor voel je je meer op je gemak, gezonder, productiever en gelukkiger (lees meer). Daarbij kiezen we het liefst voor echte natuur in de vorm van planten. Maar wist je dat materialen, kleuren, patronen, vormen, texturen en afbeeldingen die de natuur nabootsen ook voor een positief effect zorgen? Kortom, deze manier van ontwerpen draagt bij aan het welzijn van je team én zorgt voor creatieve interieuroplossingen.

Groen in een kantoorinrichting Alblasserdam
Bron: Inside Office
Bron: Inside Office

3. Slim kantoor

De technologische ontwikkelingen gaan momenteel razendsnel. Allerlei apps, systemen en apparaten maken het dagelijkse werk steeds makkelijker. En het mooie is, ook voor kleinere organisaties liggen deze oplossingen binnen handbereik. In 2024 verwachten we dan ook dat de toepassing van allerlei AI-assistenten steeds gebruikelijker wordt. Denk aan slimme verlichting die vanzelf aan en uit gaat als een ruimte wordt gebruikt, wel zo energiezuinig. Of kijk eens naar planningssystemen zoals dat van Go Bright, waarmee je effectief gebruik maakt van beschikbare vergaderruimtes (lees meer). Ook zien we meer gebruik van slimme whiteboards waar je ideeën op kunt pinnen die direct gesynchroniseerd worden met de cloud. En werk je al met apps die je helpen je dag te organiseren? Reuze handig. Met collega’s op locatie houd je natuurlijk makkelijk contact via video-verbindingen en conference calls, ook hiervoor worden de IT-oplossingen steeds gebruiksvriendelijker. Als interieurontwerpers zullen we alle technische innovaties zo goed mogelijk integreren in het interieur, wel zo makkelijk.

Bron: Inside Office
Bron: Go Bright

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Een goed interieur is veel meer dan een visitekaartje, het ondersteunt je in je dagelijkse werk en het ontzorgt je team. Met behulp van de laatste ontwikkelingen, ontwerpen we een kantoorinterieur dat jouw organisatie zo goed mogelijk helpt om haar doelen te bereiken. Een slimme investering dus. Ga daarom in 2024 aan de slag met onze tips en inspiratie. Of neem vandaag nog contact met ons op voor een interieuradvies op maat.

Meer weten wat we voor jouw kantoor kunnen betekenen?
Neem dan vrijblijvend contact op met ons team!