✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomeEen groen kantoor leeft!ProjectinrichtingEen groen kantoor leeft!

Een groen kantoor leeft!

Een fijne werkomgeving maakt energieker, gelukkiger en gezonder. Meubilair, kantoortype, uitzicht, licht, gebouwkenmerken, visuele communicatie, individuele controle en geluid dragen hier allemaal aan bij. Maar óók groen op kantoor heeft een goed effect op het welzijn. Vele studies wijzen uit dat concentratie, productiviteit en creativiteit vergroot wordt wanneer er groen op je werkplek te vinden is.

Een greep uit de voordelen van groen in je werkomgeving

Allereerst even een open deur; groen op kantoor levert simpelweg een betere luchtkwaliteit op. Planten zetten namelijk CO2 om naar zuurstof en filteren hierbij schadelijke stoffen uit de lucht. Dat kan zomaar hoofdpijn en andere nare klachten voorkomen.
En misschien iets waar je niet direct aan denkt, maar planten verbeteren ook de akoestiek in een ruimte. Harde geluidsgolven worden verzacht doorgelaten door bladeren waardoor galmende geluiden worden gedempt. Dat scheelt een hoop geluidsirritatie.
Daarnaast stoten planten vocht af om af te koelen wanneer de omgevingstemperatuur iets te warm is. Op deze manier zorgen planten ervoor dat de vochtigheid op je werk een goed niveau aanneemt.
Maar planten brengen een ruimte ook écht tot leven. Het mooiste resultaat zie je als je planten goed integreert in het interieur van het kantoor. Je kunt het groen een functie geven én bij laten dragen aan de uitstraling die past bij het DNA van jouw organisatie.

Wij werken samen met een groen expert

Onze lokale partner op het gebied van groen is al sinds jaren Robert Post, gespecialiseerd in groen voor de werkomgeving. Robert ziet momenteel mooie ontwikkelingen in de verwerking van groen op kantoor.

‘We zagen afgelopen jaar een wat afwachtende houding van organisaties om nieuwe projecten aan te gaan, maar nu zien we dat er wordt geïnvesteerd in het nieuwe, hybride werken. Hier heeft groen een mooie functie. Zo heb ik laatst met het team van Inside Office een aantal plantenbakken geplaatst in een kantoortuin, om de benodigde 1,5 meter  te waarborgen tussen werkplekken. Dat is toch een heel ander effect dan bijvoorbeeld stickers en tussenwanden.’

Steeds meer werkomgevingen worden dan ook voorzien van grote plantenwanden, moswanden en zelfs watervallen en bomen. Het zogenaamde ‘biophilic design’ is een ontwikkeling waarbij ingespeeld wordt op de behoefte van de mens om in contact te staan met de natuur. En er zijn nog meer trends te spotten op het gebied van groen op kantoor die we graag delen.

Groene trends voor kantoor

Naast de groene 1,5 meter oplossingen, ziet Robert dat er veel wordt gekozen voor hangend groen. Er zijn allerlei creatieve toepassingen mogelijk. Een zogenaamde ‘living wall’ geeft bijvoorbeeld een ontzettend mooi effect in een grote ruimte. Dit is goed te zien bij de living wall die wij samen met Van Groene Huize hebben geplaatst bij Eurotec (hieronder).

En waar ook het groen de afgelopen jaren ‘strak’ moest zijn, worden er nu meer verschillende planten verzameld in grote bakken om een ‘urban jungle’ effect te creëren, aldus Robert. Deze ‘uban jungles’ kunnen best een extra functie krijgen, bijvoorbeeld als afscheidingswand om de printers.

Kies je voor plantenbakken? Kies dan een uitvoering die naadloos aansluit bij het DNA van jouw organisatie. Afgelopen jaar hebben we bijvoorbeeld gekozen voor olievaten voor een industrieel bedrijf, een leuk detail!

Groene vingers nodig?

Nee, dat hoeft niet. Maar, wanneer het groen eenmaal staat, is het natuurlijk wel zaak om het ook groen te houden. Je kunt kiezen voor planten die wat makkelijker zijn in het onderhoud. Het onderhoud is dan goed te doen met enkele tips en adviezen. Bij Van Groene Huize kun je ook kiezen voor  onderhoud met groen garantie, dan wordt alle verzorging uit handen genomen.

Thuiswerken in het groen

De fijne effecten van groen werken natuurlijk niet alleen op kantoor, denk ook eens aan je thuiswerkplek. Met het nieuwe, hybride werken brengen we immers vele uren thuis door. Misschien is een plantje op het bureau wel een idee voor jou of jouw collega’s? Een beetje groen kan wonderen doen!

Vragen over groen in jouw werkomgeving?

Grootse sfeereffecten op kantoor, praktische 1,5 meter scheidingen of puur decoratieve toepassingen voor groen? Met al je vragen kun je terecht bij het team van Inside Office. Mail naar info@insideoffice.nl of bel 078-6919711, we denken graag mee.

Wil je meer ontwerpen en inspiratie zien en lezen? Bezoek dan onze Inside Office portfolio. Wil je ook een keer van gedachten wisselen wat er bij jullie op kantoor mogelijk is? Dat kan natuurlijk! Of we nu een groot of klein kantoor inrichten, alles draait om de juiste sfeer. Bel dan gerust voor een afspraak! Ga naar Inside Office contactpagina. Wie weet tot snel!