✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomeDe juiste kantooraccessoires maken je werkplek compleetkantoorinrichtingDe juiste kantooraccessoires maken je werkplek compleet

De juiste kantooraccessoires maken je werkplek compleet

Een gezellige en inspirerende werkomgeving is essentieel voor een productieve werkdag. Maar naast de juiste meubels zijn er nog andere aspecten die bijdragen aan de sfeer op je werkplek. Denk bijvoorbeeld aan kantooraccessoires die niet alleen functioneel zijn, maar ook je werkplek helemaal compleet maken. In deze blog gaan we dieper in op het belang van de juiste kantooraccessoires voor een sfeervolle werkplek. Daarnaast geven we tips welke accessoires jij toe kunt passen om je werkomgeving te verbeteren. Wij zijn helemaal fan van kantoordecoratie!

1. Kantooraccessoires als persoonlijke touch

Een van de belangrijkste redenen om kantooraccessoires te gebruiken is om je werkplek een persoonlijke touch te geven. Een kantooromgeving kan vaak kil en saai aanvoelen, waardoor het soms moeilijk is om er comfortabel te werken.

Door je werkplek te personaliseren met kantooraccessoires die bij jou passen, maak je het aangenamer en aantrekkelijker om te werken. Denk hierbij aan een leuk notitieboekje, een fijne mok voor je koffie of thee, een gezellig kussen op je stoel of een leuke vaas met bloemen op je bureau. Maar ook persoonlijke foto’s en kunstwerken kunnen bijdragen aan een prettige en inspirerende sfeer op je werkplek. Kies bijvoorbeeld voor foto’s van je dierbaren, vakantiefoto’s of kunstwerken die je inspireren. Let er wel op dat je niet te veel foto’s of kunstwerken ophangt. Dit kan namelijk al snel rommelig ogen.

Het toevoegen van kantoordecoratie zoals potten en vazen kan een leuke manier zijn om het kantoor te decoreren. Het is belangrijk om te kiezen voor items die passen bij de grootte, stijl en kleur van de ruimte. Het combineren van deze accessoires met planten kan helpen om de luchtkwaliteit en akoestiek te verbeteren, terwijl het ook zorgt voor wat visueel contrast. Zuiver is een bekend merk dat verschillende leuke vazen aanbiedt, zoals de Bloom vaas in diverse kleuren, de unieke Conic vaas met zijn mooie kleuren of de Graphic vaas voor een industriële inrichting. Wat je ook toevoegt aan kantooraccessoires, zorg dat het persoonlijk is en jij er blij van word!

Bron: Zuiver

2. Geef kleur aan je werkplek

Kantooraccessoires zijn ook ideaal om kleur aan je werkplek toe te voegen. Een kleurrijke werkplek maakt niet alleen een vrolijke indruk, maar kan ook inspirerend werken. Kies bijvoorbeeld voor een opvallende penhouder, een kleurrijke map of een fleurig notitieboekje. Zo wordt je werkplek niet alleen functioneel, maar ook een echte eyecatcher. Kleuren kunnen namelijk een grote invloed hebben op de stemming en productiviteit van werknemers.

Kijk voor praktische en kleurrijke kantoorartikelen op onze webshop.

3. Planten als kantooraccessoires

Planten zijn echt een toevoeging als het gaat om kantooraccessoires. Ze zijn vaak opvallend, levendig en sfeervol. Maar planten kunnen niet alleen de sfeer verbeteren, ook de luchtkwaliteit op de werkplek wordt verhoogd. Planten absorberen namelijk vervuilende stoffen en produceren zuurstof, waardoor je je beter kunt concentreren en minder snel vermoeid raakt. Gebruik planten die weinig onderhoud nodig hebben en passen bij de hoeveelheid licht op je werkplek. Kies bijvoorbeeld voor een grote kamerplant, een paar kleine plantjes op je bureau of een verticale tuin aan de muur. Zo krijgt jouw werkplek een ontspannen en gezellige sfeer.

Lees alles over de voordelen van groen op kantoor in onze blog ‘Een groen kantoor leeft’.

Groene plantenwand voor Eurotec
Volop groene accenten in de kantine van Kievit Kozijn

4. Functionele kantooraccessoires

Naast de esthetische functie hebben kantooraccessoires natuurlijk ook een praktische functie. Door de juiste accessoires te kiezen, kun je je werk efficiënter en sneller uitvoeren. Het gaat hierbij niet om de sfeer of het design, maar puur om de functionaliteit van het product. Denk bijvoorbeeld aan een goede bureaulamp, een ergonomische muis of een handig pennenbakje van het merk Vitra. Dit soort kantooraccessoires maken je werk gemakkelijker en zorgen ervoor dat je prettiger kunt werken.

Buiten deze producten zijn er ook kantooraccessoires die bijdragen aan het verbeteren van de ergonomie. Deze worden vaak vergeten, maar zijn in wezen ontzettend belangrijk. Zo kunnen ergonomische muizen, toetsenborden en bureaustoelen helpen om RSI-klachten te voorkomen en kunnen luchtreinigers de luchtkwaliteit verbeteren. Kantooraccessoires kunnen dus ook zeker bijdragen aan je gezondheid en welzijn.

Wil je meer weten over ergonomisch verantwoorde kantooraccessoires? Wij lichten de ergonomische producten graag even voor je uit.

Bron: Vitra
Wandrek

5. Verlichting geeft sfeer

Naast planten, vazen en foto’s is er nog iets wat we niet moeten vergeten, verlichting als kantooraccessoires! Goede verlichting is essentieel voor een goede sfeer op je werkplek. Het helpt je om productief te blijven, vermindert vermoeide ogen en kan zelfs bijdragen aan een beter humeur. Het hebben van de juiste soort verlichting is dan ook belangrijk. Het is aan te raden om te kiezen voor een heldere, maar niet-verblindende lichtbron. In het kiezen van de lichtbron kun je ook nog duurzame en verantwoorde keuzes maken. Daarnaast is natuurlijk licht ook erg belangrijk voor je biologische klok. Maar nu de sfeer! Je kunt bijvoorbeeld een bureaulamp gebruiken als kantoordecoratie, die zorgt voor voldoende licht op je werkplek zonder dat het te fel is. Of hang een vilten hanglamp boven je werkplek, dit werkt gelijk akoestisch. Twee vliegen in één klap. Speel met verlichting, zo creëer je sfeer.

Bron: Tonone

6. Zorg voor een opgeruimde werkplek

Een opgeruimde werkplek zorgt voor rust en overzicht. En daarbij zijn kantooraccessoires onmisbaar. Denk aan een bureau-organizer, een documentenhouder of een archiefkast. Deze accessoires zorgen ervoor dat je al je benodigdheden op een gestructureerde manier kunt opbergen en terugvinden. Op deze manier voorkom je dat je werkplek chaotisch wordt en kun je je beter concentreren op je werk.

Kortom, kantooraccessoires zijn niet alleen functioneel, maar spelen ook een belangrijke rol in het creëren van een sfeervolle en inspirerende werkplek. Door je werkplek te personaliseren, kleur toe te voegen, te zorgen voor een opgeruimde werkplek, functionele accessoires te gebruiken, de luchtkwaliteit te verbeteren en een comfortabele werkhouding te creëren, kun je van je werkplek een productieve en aangename omgeving maken. Dus investeer in de juiste kantooraccessoires en maak van je werkplek een plek waar je graag wilt zijn!

De mooiste accessoires voor jouw kantoor

Bij ons kun je niet alleen terecht voor op maat gemaakte kantoorinrichtingen, maar ook voor het stylen van je werkplek! Onze ontwerpers zijn experts in het vertalen van jouw ideeën en wensen naar een fantastisch ontwerp, inclusief accessoires. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem snel contact op!

Wil je meer weten over het afstylen van je kantoorruimte? Bij Inside Office helpen we met ontwerp en realisatie van elk kantoorinterieur. Bel dan gerust voor een afspraak of ga naar Inside Office contactpagina. Wie weet tot snel!