✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomeLicht & akoestiekInterieurLicht & akoestiek

Licht & akoestiek

Productiviteit in combinatie met licht & akoestiek

Licht zorgt dat onze biologische klok geprikkeld wordt en heeft daardoor invloed op onder meer onze werkprestaties. Gebrek aan daglicht is een grote veroorzaker van depressies. Wanneer de lichtsterkte afneemt, maakt het lichaam melatonine aan, het slaaphormoon. Het lichaam krijgt dan het signaal dat het tijd is om te rusten. Dit heeft natuurlijk effect op de productiviteit van mensen. Als u bedenkt dat een zwaar bewolkte dag 1.000 Lux levert, een heldere dag 15.000 Lux en direct zonlicht 32.000 Lux, dan is het niet zo verwonderlijk dat dagelijks werken met een te lage lichtsterkte, concentratieproblemen, vermoeidheid en een slechter humeur oplevert. Goede verlichting is dus essentieel voor iedere organisatie!

Het ontwerp van de Radial Lamp is geïnspireerd op 3D puzzels. Alle elementen zijn gesneden van een PET-viltpaneel en als een puzzel in elkaar gezet tot deze lamp. De Radial lampen zijn gebouwd met een ABS fluorescerende houder en een Philips ProCore 1500 mm LED TL. Doordat de lamp is basis van vilt is gemaakt, heeft deze een akoestische werking

Akoestiek is ook zo’n belangrijke factor van een goede, efficiënte werkomgeving. Tegenwoordig worden in interieurs veel harde materialen gebruikt, zoals glas en beton. Dit geeft een hippe uitstraling, maar zorgt er ook voor dat geluid weerkaatst wordt. Bovendien worden er veel grote open ruimtes gecreëerd in kantoren. Deze factoren maken het noodzakelijk om verlichting te combineren met akoestiek om het comfort van de werkomgeving te kunnen waarborgen. Zowel verlichting als akoestiek zijn belangrijke elementen voor het realiseren van beleving van een ruimte en omdat ook een kantoor niet meer zonder beleving kan, zijn er steeds meer speciale producten op de markt die verlichting & akoestiek op stijlvolle wijze combineren. De voordelen die een goede akoestiek met zich meebrengt zijn: een betere concentratie, betere communicatie, minder vermoeidheid ( door al het geluid ) en je kan nauwkeuriger te werk gaan omdat je minder gestoord wordt.

Pétale ( linker afbeelding ) is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Luceplan en architect Odile Decq. Het hangarmatuur bestaat uit een paneel dat bekleed is met een witte stof. Het paneel absorbeert het geluid in de ruimte en zorgt daardoor voor een optimaal akoestisch comfort. De organische vorm zorgt samen met de warme ledverlichting voor een mooi lichtoppervlak. Pétale is zeer geschikt voor algehele verlichting in werkruimten. Het armatuur is in drie maten verkrijgbaar die vooral samen een mooi effect geven.

( Bron: eikelenboom )

Wil je meer ontwerpen en inspiratie zien en lezen? Bezoek dan onze Inside Office portfolio. Wil je ook een keer van gedachten wisselen wat er bij jullie op kantoor mogelijk is? Dat kan natuurlijk! Of we nu een groot of klein kantoor inrichten, alles draait om de juiste sfeer. Bel dan gerust voor een afspraak! Ga naar Inside Office contactpagina. Wie weet tot snel!