Skip to main content

Het Google hoofdkantoor in Amsterdam is ruim 3000 m² groot en heeft een heel bijzonder design.

Als inspiratie is de garage waar Larry Page en Sergey Brin Google oprichtten gebruikt. Dit komt terug in de graffiti op de muren, de industriële open plafonds en een containermuur. Volgens de designers is geluk, comfort, flexibiliteit, ontspanning, beweging, daglicht, frisse lucht, visuele stimulans en een uitgebalanceerde catering fundamentele elementen die dit kantoor een gezond kantoor maken.

Er staat bijvoorbeeld een hergebruikte automatiek van Febo in het kantoor waar de Google medewerkers computeraccessoires uit de muur kunnen trekken en een jaren zestig caravan die als vergaderkamer wordt gebruikt. De receptie is een bakfiets, de kantine heeft stroopwafelplafonds en overal vind je Delfts blauwe prints terug. Een echt Hollands kantoor dus. Wie wil hier nu niet werken?

Bekijk hieronder een aantal foto’s:

Projectinrichting Rotterdam hoofdkantoor Google AmsterdamProjectinrichting Rotterdam hoofdkantoor Google AmsterdamProjectinrichting Rotterdam hoofdkantoor Google AmsterdamProjectinrichting Rotterdam hoofdkantoor Google AmsterdamProjectinrichting Rotterdam hoofdkantoor Google AmsterdamProjectinrichting Rotterdam hoofdkantoor Google Amsterdam

Bron 1