✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomeInspiratie: WorkshopruimteDesign beursInspiratie: Workshopruimte

Inspiratie: Workshopruimte

Een inrichting is altijd maatwerk. Zo ook voor het Willem de Zwijger College te Hardinxveld-Giessendam, waar een omschakeling naar een nieuwe, Zweedse leermethode betekende dat er compleet andere eisen werden gesteld aan de inrichting. Want welke faciliteiten moeten er zijn om de nieuwe leermethode te faciliteren, hoe gebruik je de ruimte zo optimaal mogelijk en wat wil je uitstralen? Wij gingen op zoek!

Inrichting naar Scandinavische leermethode

Allereerst is het goed te weten dat de nieuwe leermethode afgeleid is van de Zweedse leermethode Kunskapsskolan Education (KED). De ontwikkeling van elke individuele leerling staat hierin centraal. Het is een verschuiving van taakgericht naar doelgericht onderwijs, waarbij de docent een rol als coach heeft. Bij de filosofie van deze leermethode passen steekwoorden als licht, openheid, heldere kleuren, keuzemogelijkheden en bewegingsruimte.

Het project is gefaseerd uitgevoerd, de hal en de kantine zijn al eerder opgeleverd, nu is het de beurt aan de workshopruimte. In deze ruimte zullen zowel individuen als groepen komen te werken. Naast alle facilitaire eisen die deze werkvorm met zich meebrengt, zal de uitstraling van het interieur de filosofie van de leermethode moeten weerspiegelen.

‘Waar ik mee aan de slag ben gegaan zijn ronde vormen, natuurlijke elementen, openheid en transparantie. Iedereen moet elkaar kunnen zien, en tegelijkertijd zich voldoende af kunnen zonderen om geconcentreerd te kunnen werken. Qua kleur is er veel blauw verwerkt, een favoriete kleur in Zweden, en een combinatie van zacht geel en zwart/donkergrijs is gebruikt voor een rustige uitstraling.’ aldus Fanny, interieurdesigner.

Maatwerk en de juiste materialen

Gebruik van natuurlijke materialen zie je terug in het gebruik van houten elementen, zoals de bankjes en wandbetimmering. Een eyecatcher in dit ontwerp zijn de latten bankjes zijn van Lande (Buggy Back Seat). Ook is er veel groen gebruikt om ‘het buiten naar binnen te halen’, speels verwerkt in de 540cm brede maatwerk tafel.

Maar er is meer maatwerk in het interieur. Een mooi voorbeeld is het houten huisje dat tegen de wand geplaatst is: een gelast frame met als afwerking een houten buitenzijde en vilten binnenzijde. Een natuurlijke uitstraling en fijne materialen voor comfort en akoestische waarde.

Al met al is dit een multifunctionele ruimte geworden waar gewerkt kan worden in een prettige sfeer, passend bij de leermethode. We hebben al vaker scholengemeenschappen mogen inrichten en het blijft ontzettend leuk om te doen, zeker met een briefing als deze.

Flexibele werkruimtes; ook iets voor jou?

We zien de vraag om flexibele werkruimtes, geschikt voor gebruik door individuen en voor het werken in teamverband, ook terug in andere projecten. Het ‘nieuwe werken’ waarbij het kantoor wordt gebruikt als plek om elkaar te ontmoeten, is een echte trend. Dat vraagt om een andere inrichting, met goede faciliteiten op de juiste plek om efficiënt en prettig te kunnen werken. Wil je meer weten over onze oplossingen? Mail of bel ons en we overleggen graag.

Wil je meer ontwerpen en inspiratie zien en lezen? Bezoek dan onze Inside Office portfolio. Wil je ook een keer van gedachten wisselen wat er bij jullie op kantoor mogelijk is? Dat kan natuurlijk! Of we nu een groot of klein kantoor inrichten, alles draait om de juiste sfeer. Bel dan gerust voor een afspraak! Ga naar Inside Office contactpagina. Wie weet tot snel!