✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomeDe kracht van kleur voor jouw interieurKantoorinrichtingDe kracht van kleur voor jouw interieur

De kracht van kleur voor jouw interieur

Stap een ruimte binnen en je voelt het meteen: de sfeer, de emoties, en misschien wel het gevoel van thuiskomen? Het is vaak moeilijk onder woorden te brengen wat nou precies zoveel effect heeft. Wel weten we dat kleur een cruciale rol speelt. Als interieurinrichters begrijpen we de kracht van kleur maar al te goed. De vraag die we vaak krijgen: ‘We durven niet te kiezen, welke kleur is de juiste voor ons kantoor?’ Logische vragen, we helpen je graag op weg!

Onuitwisbare eerste indruk

In slechts 90 seconden krijg je een eerste indruk van een ruimte, toont onderzoek aan. Verbazingwekkend genoeg is tussen de 62% en 90% van die beoordeling enkel gebaseerd op kleur. De moeite waard om hier aandacht aan te besteden dus, want je hebt maar één kans om die onuitwisbare eerste indruk te maken op die nieuwe collega’s of klanten. En laten we niet vergeten dat het niet alleen om de eerste indruk gaat; kleur beïnvloedt ook jouw welzijn op de langere termijn. Is je werkomgeving rustig genoeg? Of juist inspirerend? Kleur speelt een sleutelrol in het creëren van de gewenste sfeer en uitstraling

Laat kleur voor je werken

Wil je snel zelf aan de slag met het kiezen van de juiste kleurencombinatie?  We geven je een paar handige tips waar je direct mee aan de slag kunt. Zó kun je kleur aan het werk zetten:

  • Ruimtelijke perceptie: Door lichte en heldere kleuren te gebruiken, kun je een ruimte groter en opener laten lijken, terwijl donkere kleuren juist een intiemere en gezelligere sfeer creëren.
  • Functie-onderscheiding: Verschillende kleurzones kunnen diverse functies in het kantoor accentueren. Bijvoorbeeld, een opvallende kleur voor vergaderruimtes en rustgevende kleuren voor ontspanningsruimtes.
  • Productiviteit en welzijn: Kleuren kunnen de stemming en productiviteit van medewerkers beïnvloeden. Blauwtinten kunnen bijvoorbeeld kalmte en concentratie bevorderen, terwijl groentinten rust en ontspanning brengen. Maar misschien zoek je wel gezelligheid of inspiratievolle ruimte voor brainstormen? Bedenk goed welk effect je wil bereiken in verschillende ruimtes.
  • Merkidentiteit: Gebruik de bedrijfskleuren om de merkidentiteit te versterken en consistentie uit te stralen in het kantoorinterieur.
  • Creatieve accenten: Een accentkleur kan creativiteit stimuleren en de aandacht vestigen op belangrijke elementen in de ruimte. Speel met kleur!

Kleurrijke inspiratie voor kantoorruimtes

Wil je inspiratie op doen door even te ‘gluren bij de buren’? Dat snappen we. We hebben enkele van onze kleurrijke favoriete interieurs voor je op een rij gezet.

1. 2bfound

De knal oranje huisstijl van To be found verwerkten we in verschillende wandafwerkingen, karakteristieke lampen en zelfs in een oranje geaderde linoleum. Bekijk hier meer.

2. Blouw Afbouw

Voor de kantine van Blouw Afbouw combineerden we het karakteristieke blauw met de warme bruintinten van leer en hout. Bekijk hier meer.

3. Eurotec

Een stoere basis van een betonlook vloer en diverse donkere tinten biedt een goede basis voor een kleurig pallet van blauw en geel. Bekijk hier meer.

4. Maple Group

De huisstijl van Maple Group bleek perfect te vertalen naar een eigentijds kantoorinterieur. Dit is een echt Maple-thuis geworden voor het team. Bekijk hier meer.  

5. Inside Office

Ons eigen kantoor verdient wat ons betreft een plek in dit kleurrijke rijtje. Het Inside Office huisstijl blauw is verwerkt in verschillende materialen en verbindt verschillende ruimtes optisch aan elkaar. Bekijk hier meer.

Benieuwd wat kleur kan betekenen voor jouw kantoor?

Eerlijk is eerlijk, kiezen voor de juiste kleurencombinatie kan best lastig zijn. Het is maatwerk. Maar als je het goed doet, dan transformeert kleur jouw kantoor en heb je hier ontzettend veel plezier van. We wensen iedereen een fijne werkomgeving. Ga daarom aan de slag met onze tips en inspiratie. Of neem vandaag nog contact met ons op voor een kleurrijk advies op maat.

Bij Inside Office helpen we met ontwerp en realisatie van elk kantoorinterieur. Bel dan gerust voor een afspraak of ga naar Inside Office contactpagina. Wie weet tot snel!