✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomePortfolioMaple Group kantoor

Maple Group kantoor

Maple Group – kantoren
Hoe creëer je een interieur dat verschillende functies combineert én de identiteit van een organisatie weerspiegelt? Die vraag legde Maple Group bij ons neer. De expert in exportverpakkingen verhuisde naar een nieuwe bedrijfsruimte in Pernis en zocht een eigentijds interieurontwerp waarin de Rotterdamse identiteit en verschillende kantoorfuncties een plek zouden krijgen. We gingen in gesprek met het team van Maple, scherpten onze (digitale) schetspotloden en gingen aan de slag.

Één ruimte, vele mogelijkheden
Voor Maple combineren we 14 ergonomische werkplekken, een koffiecorner en verschillende vergaderruimtes in één kantoorruimte. Daarnaast geeft dit kantoor toegang tot het magazijn, waardoor er ook een praktische opbergplek is voor veiligheidshesjes. Janine van Loenen vertelt: ‘Zoveel functies in een ruimte vraagt om het creëren van afgebakende zones en duidelijke looplijnen. Want je wilt dat iedereen in het team van Maple prettig en geconcentreerd kan werken. We zien deze uitdaging vaker en dit vraagt om slimme oplossingen.’

Slimme keuzes voor het kantoorinterieur
Even overleggen met een collega? Neem dan plek aan de koffietafel of schuif aan in de vergaderruimte. Als er een grotere groep is dan kun je de vergaderruimte makkelijk vergroten door de flexibele vouwwand open te schuiven. Ook is deze wand eenzijdig beschrijfbaar. Wél zo handig voor aantekeningen tijdens een presentatie of brainstormsessie. Dit interieurontwerp kent meer slimme oplossingen. De werkplekken hebben een zit/sta mogelijkheid en de stoelen zijn geschikt om jarenlang een goede ergonomische plek te bieden. Zo dragen de verschillende type vloerbedekking bij aan de verdeling van de kantoorruimte in verschillende zones.

Vergaderruimte met grote tafel en groene stoelen. In een sfeervolle ruimte met grote wandvisual van de skyline van Rotterdam.

Van identiteit naar interieur
Deze expert in exportverpakkingen werkt met de slogans: ‘gaat niet, bestaat niet’ en ‘handen uit de mouwen’. Dat deze Rotterdamse identiteit van de organisatie naar voren moest komen stond direct als een paal boven water. Zo’n krachtige identiteit vraagt om een combinatie van stoere materialen: zwart staal, hout en leer. Het uitgesproken kleurenpalet is gebaseerd op de kleuren uit de huisstijl van de organisatie. Zo worden de zwarte meubelen gecombineerd met gele accenten. Die zie je terugkomen in de bekleding van de stoelen en in de karakteristieke Tonone lampen boven de werkplekken. En de stad Rotterdam? Die is niet te missen. Dankzij de muurgrote visuals in de vergaderruimte heb je een adembenemend uitzicht over de stad.

Maatwerk elementen bieden meerwaarde
Maatwerk zorgt voor een uniek en persoonlijk interieur. En het biedt meer kansen, want met een inrichting op maat maak je optimaal gebruik van de ruimte. Voor Maple is gekozen om een maatwerkelement van twee ‘huisjes’ te plaatsen. Daarmee faciliteren we twee werkplekken waarin je afgeschermd kunt bellen of geconcentreerd kunt werken. De achterzijde van het element biedt ruimte voor veiligheidshesjes die je aantrekt voordat je het aangrenzende magazijn in stapt. Een perfect voorbeeld van maatwerk dat het interieurontwerp versterkt.

Aandacht voor afwerking
We geloven dat het niveau van afwerking de kwaliteit van het eindresultaat bepaalt. Daarom besteden we hier veel aandacht aan. Dit betekent niet alleen dat alle details perfect zijn afgewerkt, maar ook dat we kiezen voor hoogwaardige materialen die zorgen voor een luxe uitstraling van de ruimte. En om het beste eindresultaat te behalen, bundelen we onze krachten met experts, van interieurbouwers tot aan groenspecialisten. De styling van de ruimte gebeurt door ons eigen Inside Office team, met de juiste styling zetten we alle ‘puntjes op de i’.

De kantoren zijn sinds januari 2023 in gebruik genomen door het team van Maple.
Eerder leverden we voor Maple de nieuw ingerichte kantine op, nieuwsgierig? Bekijk het portfolio item hier.

Voor AFS Freight Solutions, de buurman van Maple op dit bedrijfsterrein, hebben we ook het interieurontwerp verzorgd. Bekijk hier het resultaat!

Meer weten over dit project of wat we voor jouw kantoor kunnen betekenen?

Neem dan vrijblijvend contact op met ons team!