✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomeCoronaproof kantoor inrichtenCoronaCoronaproof kantoor inrichten

Coronaproof kantoor inrichten

In 2020 was de complete wereld in de ban van de komst van het zeer besmettelijke coronavirus. Noodgedwongen moesten we ineens vanuit huis werken, op kantoor werken zat er tijdelijk niet in. Om werken op kantoor coronaproof toch mogelijk te maken, moeten werkgevers zich houden aan de regels die zijn vastgesteld door de overheid en het RIVM. De 1,5 meter afstand moet bewaard blijven en het advies is om regelmatig je handen te desinfecteren. Maar hoe richt je een kantoor verder coronaproof in? Inside Office kan je hierbij helpen. Met onze kennis en ervaring in het inrichten van kantoorpanden kunnen wij jouw kantoor coronaproof maken.

Coronaproof kantoor

1,5 meter samenleving op kantoor

Op kantoor moet te allen tijde de 1,5 meter bewaard blijven. Het is lastig om deze maatregel altijd en overal te waarborgen. Toch is het van levensbelang dat je een 1,5 meter samenleving op kantoor creëert waarin iedereen weet wat de regels zijn en hoe ze zich dienen te gedragen. In een coronaproof kantoor houdt iedereen dus 1,5 meter afstand van elkaar. Dit geldt wanneer je aan het werk bent aan je bureau of wanneer je je lunch eet in de kantine. Een relatief eenvoudige manier om de regel na te leven is door hybride (flexibel) te werken. Hierdoor zijn er standaard minder collega’s aanwezig en is het makkelijker om 1,5 meter afstand te houden.

Coronaproof je kantoor inrichten

We maken een kantoor coronaproof op verschillende manieren. Een zeer slimme en effectieve manier om een kantoor zo coronaproof mogelijk te maken is door bepaalde looproutes en markeringen aan te brengen. Door pijlen op de grond of aan de muur te plaatsen, weten alle aanwezigen hoe ze moeten lopen en kom je minder gemakkelijk met elkaar in contact. Wanneer we voor jouw organisatie aan de slag mogen, brengen we alle mogelijke looproutes voor je in kaart.

De maatregelen gelden ook tijdens pauzes. Samen coronaproof lunchen is mogelijk, maar anders dan je gewend bent. We zorgen ervoor dat je samen kunt lunchen met collega’s op 1,5 meter. We adviseren bijvoorbeeld om in kleinere groepjes te gaan lunchen. Zo voorkom je problemen en kan de 1,5 meter makkelijker gewaarborgd blijven. Is het zonnig weer? Indien mogelijk kun je ook besluiten om in de frisse buitenlucht te lunchen met een klein aantal collega’s. Dit zijn slechts enkele voorbeelden om je kantoor coronaproof in te richten.

Coronaproof kantoor inrichten

Hoewel vrijwel alle mensen in Nederland straks gevaccineerd en beschermd zijn tegen het coronavirus, zal corona nooit helemaal meer verdwijnen volgens deskundigen. Om nieuwe uitbraken te voorkomen zijn goede hygiëne en markeringen om voldoende afstand te kunnen houden in het kantoor blijvende aandachtspunten bij het coronaproof inrichten van het kantoor. Maar ook een goede klimaatbeheersing, zoals een ventilatiesysteem, kan bijdragen aan het creëren van een coronaproof kantoor. Zo’n systeem zorgt ervoor dat vuile lucht wordt afgevoerd en dat schone lucht wordt aangevoerd. De kans op ziekteverwekkende stoffen in de lucht neemt hierdoor af.

Als laatste kunnen onze plexiglas schermen helpen om jouw kantoor coronaproof te maken. De spetters die vrijkomen tijdens hoesten en niezen kunnen collega’s besmetten. Plexiglas wordt ook wel een spatscherm genoemd en maakt het onmogelijk om in direct contact te komen met collega’s als de schermen om je bureau heen hebt geplaatst.

Wij faciliteren een hygiënische werkplek

Hygiëne was nog nooit zo belangrijk. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan moeten we regelmatig onze handen wassen en ontsmetten, ook op kantoor. We kunnen je kantoor coronaproof maken door desinfectiepalen op specifieke plekken te plaatsen, zoals bij de voordeur of bij een groep bureaus. Je raakt tenslotte gedurende de dag je muis, toetsenbord en bureau aan. Na een dag werken is het belangrijk dat je de middelen hebt om jouw plek hygiënisch achter te laten. Doekjes, ontsmettingsmiddelen en overige schoonmaakproducten moeten dicht bij de hand zijn. We kunnen hier rekening mee houden tijdens de ontwerpfase van de coronaproof inrichting.

We denken graag in innovatieve en praktische oplossingen op maat gemaakt. Hiervoor trekken we graag alles uit de kast. Samen creëren we een coronaproof werkplek waarbij aan alles is gedacht. We verzorgen en begeleiden je gedurende het hele traject, zodat je kunt profiteren van een fijne werkplek die voldoet aan de allerlaatste eisen op het gebied kantoorinrichting.

Interesse? Schakel onze diensten in!

Inside Office is een ervaren kantoorinrichter. Mocht je bedrijfspand al een tijdje toe zijn aan een verbouwing of renovatie, dan is dit het perfecte moment om alle coronamaatregelen mee te nemen in een nieuwe coronaproof kantoorinrichting. Zo kun je bijvoorbeeld hybride werken faciliteren en voldoen aan de nieuwste wet- en regelgeving. Maar ook als dit niet het geval is, kunnen wij vaak met efficiënte en doeltreffende veranderingen jouw kantoor volledig coronaproof maken. Neem gerust contact op voor meer informatie of stap eens binnen bij onze showroom. We helpen je graag!