✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z

HomePortfolioToshiba Tec

Toshiba Tec

Toen Toshiba Tec ging verhuizen, vroegen ze hun partners die ook in de projectinrichting zitten, waaronder Inside Office, om een ontwerp voor het nieuwe kantoor. Na een spannende pitchronde, waarin vier bedrijven hun plannen presenteerden, kwam Inside Office als winnaar uit de bus. Een resultaat waar we natuurlijk trots op zijn! Met dat enthousiasme gingen we aan de slag om een kantoor te creëren dat perfect aansluit bij de wensen van Toshiba Tec.

Toshiba’s kernwaarden – duurzaam, betrouwbaar, oplossingsgericht en samen – waren voor ons belangrijk voor het ontwerpen van de nieuwe werkplek. Het kantoor moest niet alleen functioneel en zakelijk zijn, maar ook een plek bieden waar samenwerken en duurzaamheid centraal staan. Fanny maakte een ontwerp voor de drie vleugels: Toshiba TNIS, Toshiba TGCS en een gezamenlijk clubhuis.

Een volledig turnkey project

Inside Office nam alles turnkey uit handen, van het ontwerp tot de realisatie van de volledige inrichting. Van de vloeren en wanden tot de laatste details van het meubilair—wij zorgden ervoor dat alles klaar was voor gebruik.

Een knus clubhuis

Het hart van het kantoor is het clubhuis, oftewel de kantine. Hier wilden we niet zomaar een simpele lunchruimte maken, maar een ontmoetingsplek. De visgraatvloer voegt warmte toe, en de grote banken en hoge tafels nodigen je uit om tot rust te komen. De groene plantenbakken zorgen voor sfeer en verdelen tegelijkertijd de ruimte.

In de keuken, en op veel andere plekken bij Toshiba, heeft Fanny op een leuke manier groen toegevoegd: een plantentuin boven het aanrechtblok. Gecombineerd met de groene Muuto lampjes geeft je het idee van een kleine binnentuin.

Aan de kantine grenzen twee kleinere vergaderruimtes en een grotere vergaderzaal. De kleinere ruimtes zijn knus. Houten lattenwanden voegen warmte en een verbeterde akoestiek toe, terwijl de zwevende plantentuinen zorgen voor groen. 

De grotere vergaderzaal heeft een unieke vouwwand met print—origineel én praktisch. Je schuift de wand makkelijk open om meer ruimte te creëren tijdens grote vergaderingen. Inside Office heeft hier en daar wat dieren laten toevoegen aan de print. Heb je ze al gespot?

Flexibiliteit en groen

In de grote werkruimte van Toshiba TNIS draait het allemaal om flexibiliteit. Deze ruimte moest multifunctioneel en hybride zijn. Duurzaamheid is een belangrijk aspect voor Toshiba, en dat zie je terug in de gebruikte materialen en oplossingen. Het ontwerp is zo gemaakt dat de ruimtes niet alleen nu, maar ook in de toekomst makkelijk aanpasbaar zijn aan veranderende behoeften. Van gezamenlijke werkplekken tot rustige concentratiewerkplekken en afgesloten belcellen voor wie ongestoord moet bellen. Daarnaast plaatsten we verstelbare bureaus voor medewerkers die flexibel willen werken, en opbergkasten met plantenbakken om de ruimte op te delen. Glazen wanden zorgen voor openheid en veel licht, terwijl de tapijttegels in grijstinten de akoestiek verbeteren.  

Twee vergaderruimtes bieden een fijne plek om samen te werken en de glazen wanden delen de werkruimte slim op zonder het open gevoel te verliezen. En de mosgroene wand van écht mos? Dat is zonder twijfel de eyecatcher van alle vergaderruimtes.

Oud in een nieuw jasje

Toshiba bracht ook wat eigen meubels mee van hun vorige kantoor, die we met zorg hebben geïntegreerd in de ruimte van Toshiba TGCS. Het is natuurlijk zonde om goed bruikbare meubels weg te doen. Onze taak hier was vooral om de structuren te laten aansluiten bij de rest van het kantoor, zodat alles één geheel werd. De vloer, wanden, afgesloten belcellen en meeting-spots in een mooi middenkader werden toegevoegd.

De projectinrichting van Toshiba Tec is al volop in gebruik. In het gezellige clubhuis komen collega’s samen en de flexibele open werkruimte met groen en licht—biedt een ruimte waar je graag komt. Dankzij de winnende pitch van Fanny en ons turnkey project heeft Inside Office voor Toshiba Tec een werkomgeving gecreëerd die perfect aansluit bij hun kernwaarden: duurzaam, betrouwbaar, oplossingsgericht en samen. Het resultaat is een plek waar de twee divisies niet alleen kunnen werken, maar ook samenkomen en groeien.

Ontwerptekening Toshiba TNIS

Meer weten over dit project of wat we voor jouw kantoor kunnen betekenen?

Neem dan vrijblijvend contact op met ons team!