✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomePersoneelstekort? Hoe jouw kantoorinterieur collega’s aantrekt en behoudtkantoorinrichtingPersoneelstekort? Hoe jouw kantoorinterieur collega’s aantrekt en behoudt

Personeelstekort? Hoe jouw kantoorinterieur collega’s aantrekt en behoudt

Is jouw bedrijf al tijden op zoek naar nieuw talent, of merk je dat het steeds moeilijker wordt om ervaren medewerkers aan boord te houden? Je bent niet alleen. Recentelijk heeft het CBS gemeld dat meer dan 75% van de ondernemers worstelt met een tekort aan arbeidskrachten. En het wordt niet gemakkelijker om getalenteerd personeel aan te trekken en te behouden. Maar wanhoop niet! In dit blog duiken we in een creatieve oplossing die je misschien over het hoofd hebt gezien. Want… hoe aantrekkelijk is jouw kantoorinterieur eigenlijk?

Interieur als warm welkom

Laten we de kwestie onder de loep nemen: een tekort aan gekwalificeerde en gemotiveerde werknemers kan funest zijn voor de groei van jouw bedrijf. Het aantrekken en behouden van personeel is een complex vraagstuk, maar we kunnen je helpen met een belangrijk ingrediënt: het kantoorinterieur. Want een interieur dat naadloos aansluit bij jouw organisatie heeft de kracht om de juiste kandidaten te verleiden. Bovendien schept het de ideale omstandigheden voor een gezonde en prettige werkomgeving voor jouw team. Twijfel je nog of dit een investering waard is? We zetten drie voordelen op een rij:

Bron: Pexels

1. Straal uit waar je voor staat

Een interieur is het visitekaartje van een onderneming. Het biedt de mogelijkheid om de identiteit van jouw onderneming te laten zien. Want die allereerste indruk die een sollicitant krijgt, is van onschatbare waarde. En voor je team? Het interieur is een voortdurende herinnering aan de identiteit, kernwaarden en visie van de organisatie. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om deze identiteit in het dagelijks leven tot uiting te brengen in het werk.
Het ontwerpteam van Inside Office heeft al vele karaktervolle kantoorinterieurs vormgegeven. Kijk bijvoorbeeld eens bij ons werk voor Besems, Van Hoorne Entertainment, Maple Group, of Lowpad.

Project Besems - Inside Office

2. Onverwachte ontmoetingen

Het kletspraatje bij het koffieautomaat dat onverwacht inspiratie geeft voor dat ene goede idee, ken je dat? Om deze (spontane) ontmoetingen op kantoor te stimuleren moet je er eerst ruimte voor scheppen. Begin bij een goed doordacht interieurontwerp. Hierin creëer je plek voor verschillende functies, praktische looproutes en allerlei samenwerkingsmogelijkheden. Wij ontwerpen met één doel voor ogen: jouw kantoor transformeren tot een bruisende hub van creativiteit en innovatie!

Smart Office door Inside Office
Bron: Mikomax

3. Zorg voor welzijn

Het welzijn en de gezondheid van je collega’s staat natuurlijk voorop in je bedrijfsvoering. Een goed interieurontwerp kan je hierin een handje helpen. Want door rekening te houden met aspecten zoals daglicht, akoestiek, verlichting, klimaat en ergonomisch meubilair, kun je een gezonde en prettige werkomgeving creëren. Het is best een complexe puzzel om alle ingrediënten voor gezond werken te combineren in een ontwerp, maar hier komt onze ervaring goed van pas. Het team van  Inside Office is altijd up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van vitaliteit op de werkvloer. Je leest hier meer over in het blog vitaliteit op de werkvloer.

Bron: Palmberg

Investeer in succes

Kortom, met een goed interieurontwerp kun je personeel aantrekken, verbinden en motiveren. Ja, het is een investering, maar besef dat een interieur meer is dan alleen een esthetisch plaatje. Denk jij dat er nog onbenutte kansen zijn voor jouw organisatie? Wij staan klaar om met je mee te denken. Neem vrijblijvend contact op en ontdek de mogelijkheden!

Bij Inside Office helpen we met ontwerp en realisatie van elk kantoorinterieur. Bel dan gerust voor een afspraak of ga naar Inside Office contactpagina. Wie weet tot snel!