✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomeVitaliteit op de werkvloer: De sleutel tot succeskantoorinrichtingVitaliteit op de werkvloer: De sleutel tot succes

Vitaliteit op de werkvloer: De sleutel tot succes

Wist je dat het kantoorinterieur een enorme impact heeft op de gezondheid en het welzijn van jouw team? Als interieurinrichters hebben wij talloze organisaties van binnen gezien en één ding is ons duidelijk geworden: vitaliteit is de sleutel tot succes. Een inspirerend kantoorinterieur met alle comfort en faciliteiten vormt namelijk de basis voor gezond werken en het leveren van goede prestaties. Dus, ben jij ook overtuigd van het belang van vitaliteit en gezondheid op kantoor? Lees mee en ontdek praktische tips voor het creëren van een gezond kantoorinterieur.

1. Ergonomie

Ergonomie speelt een grote rol in het bevorderen van vitaliteit op kantoor. Zorg daarom voor ergonomische werkplekken met verstelbare bureaus en ergonomische stoelen. Deze ondersteunen een goede lichaamshouding en voorkomen klachten zoals rugpijn en RSI. Door te investeren in ergonomie investeer je in de gezondheid en het welzijn van je team! Lees hier meer over ergonomische oplossingen.

Zit-sta bureau, bron: Palmberg
Wissel je werkhouding regelmatig af, bron: Markant

2. Akoestiek

Wist je dat een goede akoestiek ook essentieel is voor een gezonde werkomgeving? Geluidsoverlast en storende achtergrondgeluiden kunnen namelijk leiden tot stress en verminderde concentratie. Denk daarom bij het inrichten van je kantoor aan geluidsabsorberende materialen, zoals akoestische panelen en wandbekleding. Hiermee creëer je een rustige en productieve werkomgeving.

Inrichting met oog voor akoestiek, bron: Palmberg
Lichtarmaturen met geluidsabsorberende materialen voor Blouw Afbouw B.V.

3. Luchtkwaliteit en groen

Een gezonde luchtkwaliteit bereik je bijvoorbeeld door voldoende ventilatie. Maar onderschat niet de rol van planten in je kantoorruimte. Planten zorgen niet alleen voor een frisse en zuurstofrijke omgeving, maar dragen ook bij aan een betere luchtkwaliteit en verminderde stress. Een groen kantoor leeft en inspireert! Lees hier meer over een groen kantoor.

Groene plantenwand voor Eurotec
Volop groene accenten in de kantine van Kievit Kozijn

4. Clubhuis om te ontspannen

Ontspanning is een belangrijk onderdeel van vitaliteit. Creëer daarom een clubhuisachtige ruimte waar medewerkers kunnen ontspannen en even kunnen ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen. Denk aan comfortabele zitplekken, een gezellige loungehoek en misschien zelfs een speelse toevoeging zoals een tafelvoetbaltafel?

Clubhuis met verschillende zithoeken voor Eurotec
Loungehoek met huiskamergevoel voor Growteq

5. Bewegen op kantoor

Bewegen is gezond voor iedereen en dat kan óók op kantoor. Biedt bijvoorbeeld sta-bureaus aan, waarbij medewerkers de mogelijkheid hebben om staand te werken. Ook kun je inspirerende wandelroutes creëren en stimuleren om de trap te nemen in plaats van de lift. Zo maak je beweging vanzelfsprekend en leuk! Lees hier meer over bewegen op kantoor.

Tafeltennis, een leuke manier om te bewegen op de werkvloer
Lekker in beweging tijdens het werken, bron: Markant

6. Daglicht

Natuurlijk daglicht heeft een positieve invloed op onze gezondheid en ons welzijn. Zorg daarom voor voldoende daglichttoetreding in je kantoorruimte. Maak gebruik van grote ramen en lichte kleuren om het daglicht optimaal te benutten. Dat levert meer energie en positief gevoel op. Zorg wel dat je lichthinder, van bijvoorbeeld zon op je beeldscherm, voorkomt door de werkplekken strategisch in de ruimte te plaatsen.

Daglicht op kantoor, bron: Palmberg
kantoor-middelwateringbouw-rotterdam
Benutten van daglicht voor Middelwateringbouw

Bij Inside Office staan we voor vitaliteit en gezondheid op kantoor. Samen creëren we een kantooromgeving die bijdraagt aan het succes en het welzijn van jouw organisatie. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek de mogelijkheden voor jouw vitaal kantoor!