✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomeMeer beweging tijdens het werkenErgonomieMeer beweging tijdens het werken

Meer beweging tijdens het werken

Beweging is erg belangrijk. Nu is dit voor de mensen die kantoorwerk doen niet vanzelfsprekend. Wij hebben wat tips voor je op een rijtje gezet, om er zo toch voor te zorgen dat je kantoorinrichting bijdraagt aan je gezondheid.

Waarom bewegen op kantoor?

Als eerst waarom is beweging dan zo belangrijk? Meer bewegen kan bijdragen aan het verminderen van gezondheidsklachten, maar ook bij het soepel blijven van spieren en gewrichten. Bij een kantoorbaan wordt vaak een langere tijd in dezelfde houding te werken. Dit kan leiden tot klachten aan rug, polsen, schouders en nek.

Wij van Inside Office willen deze klachten voorkomen, daarom leveren wij uitgebreid advies op ergonomisch gebied. Door een goede indeling van het kantoor maar ook zeker ergonomisch meubilair kunnen wij jou voorzien van een dynamisch kantoor. Denk hierbij aan een zit-sta bureau, om zitten en staan gemakkelijk af te wisselen. Dit zorgt, naast reductie van fysieke klachten, ook voor een betere concentratie.

Naast de zit-sta werkplekken zijn er speciale stoelen die helpen het zitten zo dynamisch mogelijk te maken. Zo is er een zitbal om op te zitten bij het bureau. Dit zorgt voor een flexibele houding. Ook kan er gekozen worden voor een bureaufiets.

De bureaufiets maakt van je werkplek een actieve werkplek en zorgt voor een gezonde hoeveelheid aan lichaamsbeweging. De bureaufiets heeft een trapweerstand met een micro verstelling die voor de juiste weerstand zorgt. Tevens zorgt de standaard rugleuning voor extra ondersteuning.

Voorzien van een digitaal display met snelheid, hartslag, afstand, tijd en caloriemeter. Het zadel is in hoogte verstelbaar en de afmeting van de fiets is 107 x 52 x 70 m. Ook heeft de bureaufiets wielen zodat u de fiets makkelijk kunt verplaatsen. Ook is het handig dat de bureaufiets inklapbaar is. Zo is het geen sta in de weg als je even geen gebruik wilt maken van de bureaufiets.

Tip: wissel fietsen af met staan en blijf de hele dag in beweging. Dus een uurtje staan, 30 minuten fietsen, weer een uurtje staan, 30 minuten fietsen en ga zo maar door. Je lichaam zal je dankbaar zijn aan het einde van je werkdag. Lees hier meer over onze ergonomische producten!

Tussendoor bewegen

Beweging kun je jezelf ook aanleren, haal tijdens het werken op kantoor zelf je koffie, zo onderbreek je je werk even voor een paar minuten. Loop direct naar een collega toe in plaats van te mailen. Pak de trap en laat de lift even links liggen. En loop bijvoorbeeld in je pauze even een rondje buiten. Dit zorgt er niet alleen voor dat je extra beweegt, maar ook dat je weer met frisse, nieuwe energie aan je werk kunt beginnen.

Wil je meer ontwerpen en inspiratie zien en lezen? Bezoek dan onze Inside Office portfolio. Wil je ook een keer van gedachten wisselen wat er bij jullie op kantoor mogelijk is? Dat kan natuurlijk! Of we nu een groot of klein kantoor inrichten, alles draait om de juiste sfeer. Bel dan gerust voor een afspraak! Ga naar Inside Office contactpagina. Wie weet tot snel!