✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomeOntdek 7 voordelen van een circulaire kantoorinrichtingkantoorinrichtingOntdek 7 voordelen van een circulaire kantoorinrichting

Ontdek 7 voordelen van een circulaire kantoorinrichting

Een wegwerpcultuur is misschien makkelijk, maar een duurzame en circulaire aanpak is veel slimmer voor mens, milieu én portemonnee. En het mooie is, het levert óók nog eens een unieke en karaktervolle werkomgeving op. Circulariteit is de nieuwe norm, ook op kantoor. We zetten 7 voordelen op een rij.

1. Bestaand materiaal is kapitaal

Door bestaand meubilair en materialen te hergebruiken, recyclen of te repareren zorg je voor een kleinere afvalberg. Goed voor het milieu natuurlijk, maar ook gewoon heel logisch als je erover nadenkt. Want, aldus onze collega Dick den Hoed: ‘Waarom zou je een hele stoel vervangen, als je eigenlijk alleen een zitting opnieuw hoeft te bekleden?’ Het team van Inside Office kijkt daarom altijd eerst naar de mogelijkheden van het bestaande meubilair. Voor Visser& Visser accountants hebben we bijvoorbeeld hun bureaubladen opgeknapt en hergebruikt voor de vergadertafels in het nieuwe ontwerp en de bestaande keukens zijn voorzien van een zwarte interieurfolie en een nieuw blad. Duurzaam én kostenbesparend!

Project Visser & Visser accountants

2. Oog voor gezondheid en welzijn

Een circulair kantoorinterieur is gericht op duurzame keuzes voor mens en milieu. En dat gaat hand in hand met de keuze voor gezondheid en het welzijn. Voorbeelden? Denk aan biobased materialen die vaker gebruikt worden in een circulair interieur en die minder schadelijke stoffen bevatten. Of denk aan de duurzame keuze voor ergonomisch goede werkplekken, waarmee je de kans op blessures verminderd. Maar denk ook aan de talloze voordelen van het plaatsen van planten op kantoor (lees hier meer Blog groene werkomgeving op kantoor). Stuk voor stuk duurzame keuzes die we graag maken voor een kantoorinterieur.

Project Lowpad by Eurotec

3. Krachten bundelen met experts

Eerlijk is eerlijk, alleen kunnen we best een verschil maken, maar samen met de juiste leveranciers maken we een veel grótere impact. Daarom kiezen we waar mogelijk voor een samenwerking met leveranciers die koploper zijn op het gebied van duurzaamheid. Vepa is zo’n voorbeeld. Deze Nederlandse producent van designmeubels produceert zoveel mogelijk van gerecycled materiaal. De Felt-stoelenlijn van Vepa is één van onze favorieten, deze stoelen zijn gemaakt van gerecyclede PET-flessen. En vloerleverancier Tarkett levert naast kwalitatieve vloeren, ook het terugname- en recyclingprogramma Restart voor vloeren aan. Daar maken we met plezier gebruik van!

Vepa Felt stoelen. Bron Vepa

4. Méér karakter op kantoor

Een aantrekkelijk kantoor draagt bij aan de merkbeleving van je organisatie. Om dit te bereiken puzzelen onze collega’s van de ontwerpstudio dagelijks met huisstijlkleuren, materialen die verwijzen naar bedrijfsactiviteiten en de vormgeving van maatwerkelementen. Vintage meubilair en accessoires zijn daarbij een echt cadeau. Kijk bijvoorbeeld eens naar het interieur van CKC Kinderdijk. Voor deze sportclub ontwierpen we een kantine met een knipoog naar het sportieve karakter; gebruikte gymtoestellen en gymtouwen hebben hier een nieuwe functie te geven als zitjes en decoratie.

Project CKC Kinderdijk
Kantine inrichten CKC Kinderdijk

5. Kantoorinterieur dat meegroeit

Een flexibel kantoorinterieur is het aan te passen aan de veranderende wensen van gebruikers. Toekomstbestendig dus. Modulaire meubels zijn hiervoor een goede oplossing, denk bijvoorbeeld aan modulaire pantrysystemen van Lande . Want in een kantoortuin is een koffiecorner onmisbaar. Maar groeit jouw team? Dan kan deze pantry uitgebreid worden met alles wat je in een keuken nodig hebt. En wil je met zowel grote als kleine groepen vergaderen? Zorg dan dat het formaat van een vergaderruimte aan te passen is door bijvoorbeeld een schuifwand te plaatsen, zoals we deden bij Maple

Vergaderruimte met grote tafel en groene stoelen. In een sfeervolle ruimte met grote wandvisual van de skyline van Rotterdam.
Project Maple Group

6. Bespaar het milieu én kosten

Wist je dat duurzame keuzes ook vaak een slimme investering zijn? Kies bijvoorbeeld voor kwalitatieve materialen die tegen een stootje kunnen; door de lange levensduur zal de investering zichzelf terugbetalen. Zo kozen we voor Medical Pet Shirts voor het tapijt Flotex van Forbo Flooring . Want er komen regelmatig honden op kantoor en deze textiele vloerbedekking is sterk en goed reinigbaar. En pak je circulariteit en duurzaamheid écht goed aan in jouw organisatie? Vergeet dan niet om deze boodschap te vertalen naar het kantoorinterieur, want zo bereik je klanten en medewerkers. En dat is van onschatbare waarde!

Project Medical Pet Shirts met een Flotex tapijtvloer

7. Razendsnelle ontwikkelingen

Duurzaamheid en circulariteit ‘are here to stay’ en de ontwikkelingen op dit vlak gaan snel. Zo zien we nu al dat de toepassingen van gerecyclede materialen steeds veelzijdiger en creatiever worden. En bijvoorbeeld dat leveranciers van meubels en materialen meer en meer aandacht besteden aan het onderhouden en repareren van bestaand meubilair, dat hadden we een paar jaar geleden nog niet bedacht. Deze ontwikkelingen openen deuren voor nieuwe mogelijkheden en daarom volgen we deze ontwikkelingen op de voet. Want een mooi en functioneel interieurontwerp wordt nog waardevoller als het óók duurzaam is.

De Hemp stoelen hebben een kuip van een uniek biomateriaal. De gebruikte materialen hennep en hars zijn beide volledig biologisch, plantaardig én recyclebaar. Iets dat nog niet eerder mogelijk was! Bron Vepa

Wil je meer weten over duurzame kantoorinrichting? Bij Inside Office helpen we met ontwerp en realisatie van elk kantoorinterieur. Bel dan gerust voor een afspraak of ga naar Inside Office contactpagina. Wie weet tot snel!