✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomeHoe kan je een kantoor gezellig maken?OfficeHoe kan je een kantoor gezellig maken?

Hoe kan je een kantoor gezellig maken?

In een werkruimte zoals een kantoor zullen jij en je eventuele werknemers veel tijd gaan spenderen. Het is daarom raadzaam om een kantoor zo gezellig mogelijk te maken! Mensen voelen zich immers prettiger in een mooie en stimulerende omgeving. Daarnaast zorgt het ook voor betere inspiratie en concentratie. En dat is natuurlijk precies wat we willen bereiken in een kantoor! Wij delen daarom een aantal fijne tips om een kantoor gezellig te maken. Dit lijkt een makkelijke taak, maar in de praktijk blijkt dat dit lastig is. Tevens wordt het creëren van een gezellige sfeer veelal over het hoofd gezien bij het inrichten van een kantoor. Helaas zijn er nog te veel saaie, kale en statige kantooromgevingen te vinden in hedendaagse bedrijven! De werknemers zouden profiteren van een beetje sfeer.

Kantoor vanaf de basis gezellig maken

Als je een eigen kantoor beheert of inspraak hebt over het ontwerp van een kantoor wat vernieuwd wordt, dan vallen hier kansen te grijpen om het kantoor vanaf de basis gezellig te maken. Denk aan de indeling, het materiaalgebruik en de kleurkeuze van muren, vloeren, verlichting en meubels.

Inrichting

Qua indeling valt al wat te winnen. Zorg dat de bureaus bij elkaar staan, zodat er een werkhoek ontstaat waar iedereen aan zijn computer kan zitten. Het gezelschap en de mogelijkheid tot communicatie met je collega’s wordt hierdoor vergroot. Zorg dat deze werkhoek bij een groot raam is zodat er veel natuurlijk licht binnen valt en iedereen naar buiten kan kijken. Het bij elkaar plaatsen van de bureaus creëert tevens ruimte om in een andere hoek van het kantoor bijvoorbeeld een gezellig zithoekje te maken. Vergeet ook niet om mooie schilderijen en kunstwerken op te hangen en een aantal planten en bloemen te plaatsen

Kleurgebruik

Kleuren hebben onbewust een werking op ons humeur en onze productiviteit. Wist je bijvoorbeeld dat blauw rust uitstraalt en concentratie vergroot? Echter bij overmatig gebruik van deze kleur kan het vermoeiing opwekken wat een tegengestelde werking als gevolg heeft. De kleur geel daarentegen zorgt voor inspiratie, motivatie en vrolijkheid. Het helpt ons om out-of-the-box te denken en is dus perfect voor een creatieve werkplek. Echter als geel té aanwezig is kan het zorgen voor nervositeit en afname van concentratievermogen. Bij kleuren geldt dus dat ze niet de overhand moeten krijgen. Verwerk ze subtiel in accessoires, bloemen en schilderijen. En verf eventueel één muur in een stimulerende kleur. Probeer hierbij wel een zachte pasteltint aan te houden, zodat de kleur niet te schreeuwerig is en averechts gaat werken. Om het helemaal af te maken zorg je dat bijvoorbeeld alle opbergmappen en documenthouders dezelfde kleur zijn.

Activiteiten

Om een kantoor echt gezellig te maken kan je een bepaalde activiteit aan het kantoor toevoegen. We kunnen niet allemaal een kantoor zoals Google hebben, waarin een glijbaan naar de kantine gaat of vergaderd kan worden in een botanische tuin of een iglo. Echter kunnen we wel wat realistischere dingen toevoegen, zoals een dartbord of pingpongtafel om in de pauze mee te spelen.

Eigen werkplek gezellig maken

Mocht je werkzaam zijn in een kantoor waar jij geen invloed hebt op de inrichting, dan kan je altijd nog je eigen werkplek zo gezellig mogelijk maken. Zorg dat er wat persoonlijke dingen op jouw bureau staan zoals een foto van je huisdier of familie, sticky notes met leuke of inspirerende quotes er op die je op je beeldscherm kan plakken en een bosje bloemen.

Kan het kantoor waar jij in werkt wel een oppepper gebruiken? Laat deze tips om een kantoor gezellig te maken dan zien aan jouw werkgever, of probeer ze zelf toe te passen waar mogelijk!

Wil je meer ontwerpen en inspiratie zien en lezen? Bezoek dan onze Inside Office portfolio. Wil je ook een keer van gedachten wisselen wat er bij jullie op kantoor mogelijk is? Dat kan natuurlijk! Of we nu een groot of klein kantoor inrichten, alles draait om de juiste sfeer. Bel dan gerust voor een afspraak! Ga naar Inside Office contactpagina. Wie weet tot snel!