✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomeHoge energierekening? Slim besparen op kantoor doe je zo!DuurzaamHoge energierekening? Slim besparen op kantoor doe je zo!

Hoge energierekening? Slim besparen op kantoor doe je zo!

Geschrokken van de hoge energierekening voor jouw kantoor? Geen zorgen, het energieverbruik kan vaak met een paar simpele ingrepen omlaag. En voordat je denkt aan grootschalige veranderingen zoals nieuwe isolatie of zonnepanelen, kunnen ook kleine aanpassingen in je dagelijkse routine en kantoorinrichting al een groot verschil maken. We geven 6 praktische tips die wij vaak in onze interieurprojecten toepassen. Hoe kun jij besparen?

1. Verwarm slim

kies bij de installatie van een klimaatsysteem voor een systeem dat per ruimte kan verwarmen. Hiermee kun je energie besparen in ruimtes die al warm zijn door de zon. Plaats ook de warmtebronnen strategisch in de werkruimte. Zorg er bijvoorbeeld voor dat radiatoren en kachels niet worden geblokkeerd door meubels. Een goed inrichtingsplan houdt je lekker warm! Natuurlijk kun je ook altijd kiezen voor praktische oplossingen als verwarmde muismatten en koppen soep. Lees onze winterspecial boordevol artikelen die je werkplek aangenaam warm maken.

2. Zorg voor een lichtplan

Een goed lichtplan zorgt ervoor dat je een goede balans creëert tussen sfeer, comfort, functionaliteit en energiezuinigheid. Je benut de natuurlijke lichtinval vanuit ramen en zorgt voor passende verlichting in iedere ruimte. De verlichting pas je aan per functie, aangezien een werkplek vaak ander licht nodig heeft dan een kantine. Door kritisch te kijken naar het lichtplan voorkom je overbodige verlichting en bespaar je energie. Maak ook de overstap naar LED-verlichting als je dat nog niet hebt gedaan. En wist je dat het gebruik van bewegingssensoren helpt om het onnodig branden van verlichting te voorkomen? Je ziet deze sensoren vaak toegepast in toiletten, maar ook in een vergaderruimte kunnen ze van pas komen, handig!

3. Kies voor stof

Ken je dat, koude lucht die vanuit de vloer omhoog trekt, waardoor er een onaangename tocht ontstaat? Of voel je weleens de kou die van de ramen komt? Tapijten en raambekleding zorgen voor een isolerende laag waardoor de warmte beter wordt vastgehouden in de ruimte. Dat scheelt weer verwarmen. Voor onze interieurontwerpen kiezen we alle vloer- en raambekleding met zorg. Hierbij letten we op toepassingsgebieden, speciale producteigenschappen en comfort. Kijk eens bij de tapijten die we kozen voor Transsafe of Maple. Voor iedere kantoorsituatie is een oplossing op maat.

Bron Palmberg
Bron Vescom

4. Vernieuw tijdig

Heb je oude(re) apparaten? Die gebruiken soms ongemerkt veel stroom, ook in de stand-by stand. Zet het apparaat helemaal uit als je het niet gebruikt. Of beter nog, vervang oude, energieverslindende apparaten door energiezuinige alternatieven. Let bij aankoop van elektrische apparaten op het energielabel. Kijk eens in onze webshop voor een breed assortiment aan energiezuinige kantoorapparaten.

5. Besparing in beeld

Het beeldscherm is de grootste energievreter van je computer. Om energie te besparen kun je de helderheid van het scherm naar beneden afstellen. Maar stel ook de eco-modus in bij systeemvoorkeuren, want zo zorg je ervoor dat de computer snel overschakelt in de slaapstand als hij niet wordt gebruikt. Maak daarnaast ook gebruik van de snelle technische ontwikkelingen. Check bijvoorbeeld of je een lcd-beeldscherm of de zuinigere led-variant gebruikt. Twijfel je? We helpen graag met de juiste ict-oplossingen.

Project TO BE FOUND

6. Werk samen en wees bewust

Kleine aanpassingen in de dagelijkse routine van jouw team leveren vaak grote energiebesparingen op. Onze tip: hou het simpel, want besparen zit al in kleine dingen;
– Zet de computer uit aan het einde van de dag
– Stel de thermostaat een uur voor vertrek in op de nachtstand
– Schakel alle randapparatuur uit, zoals printers en koffiezetapparaten
– Doe het licht uit wanneer je een ruimte verlaat, of maak gebruik van sensoren
– Zet geen ramen open als de verwarming of airco staat te loeien
– Schakel de radiator of het klimaatsysteem uit in ongebruikte ruimtes
– Haal opladers uit het stopcontact als je klaar bent met opladen
– Laat de computer automatisch in de slaapstand gaan als deze niet wordt gebruikt

Besparen op energiekosten op kantoor is dus best eenvoudig, toch? We hopen je geholpen te hebben met deze praktische tips voor een duurzaam en energiezuinig kantoor. Heb je nog vragen of wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op en ontdek de mogelijkheden!

Wil je meer weten over duurzame kantoorinrichting? Bij Inside Office helpen we met ontwerp en realisatie van elk kantoorinterieur. Bel dan gerust voor een afspraak of ga naar Inside Office contactpagina. Wie weet tot snel!