✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomeDynamische en open projectinrichtingkantoorinrichtingDynamische en open projectinrichting

Dynamische en open projectinrichting

Een moderne werkomgeving vereist meer dan alleen bureaus en stoelen; het vraagt om een dynamische en open projectinrichting die samenwerking en creativiteit bevordert. Bij Inside Office begrijpen we de waarde van een goed doordacht ontwerp dat niet alleen functioneel is, maar ook inspireert. 

In deze blog delen we hoe een dynamische en open projectinrichting bijdraagt aan een betere werksfeer en laten we je zien hoe onze ontwerpster Fanny dit principe heeft toegepast in een recent project voor een klant in de voedselproductie.

Ontwerpfoto: werkomgeving

Flexibele werkplekken: de nieuwe standaard

Palmberg Clamp modulaire wanden
Ontwerpfoto: entree

Een open projectinrichting biedt talloze voordelen, waaronder flexibiliteit en dynamiek. Modulaire meubels en verplaatsbare scheidingswanden maken het eenvoudig om de ruimte aan te passen aan de behoeften van de werknemers. 

In het ontwerp van Fanny voor de voedselproductieklant werden Palmberg Clamp modulaire wanden gebruikt. Deze wanden zijn maximaal 200 cm hoog en bieden de perfecte balans tussen openheid en privacy. Deze aanpasbare elementen ondersteunen een dynamische werkomgeving waar werknemers hun werkruimte kunnen personaliseren, wat leidt tot hogere tevredenheid en productiviteit.

Door te kiezen voor flexibele werkplekken kunnen bedrijven ook efficiënter omgaan met hun ruimte, wat vooral nuttig is in een hybride werkmodel waar niet elke werknemer dagelijks op kantoor is.

Om dit te bereiken begon Fanny met het verwijderen van de meeste wanden, waardoor een gevoel van openheid ontstond. Een paar kantoren bleven behouden en werden getransformeerd tot een kleine kantine, vergaderruimte en management werkplekken.

Plattengrond eerste verdieping

Ergonomie: gezond en productief werken

Een ergonomische werkplek is essentieel voor het welzijn van werknemers. Comfortabele bureaustoelen en verstelbare bureaus zorgen ervoor dat medewerkers zonder pijn en ongemakken kunnen werken. Dit is vooral belangrijk in een open kantooromgeving, waar ergonomie helpt om de werkdag aangenaam en productief te maken. 

In Fanny’s ontwerp werden ergonomische meubels strategisch geplaatst om een gezonde werkhouding te bevorderen. Bij Inside Office bieden we een breed scala aan ergonomische oplossingen die naadloos passen in een dynamische werkruimte.

Akoestische oplossingen: rust in een drukke omgeving

Palmberg Clamp modulaire wanden
Ontwerpfoto: kantine

Akoestische wanden en panelen, zoals de modulaire wanden van Palmberg Clamp die Fanny gebruikte, dempen omgevingsgeluiden effectief. Dit leidt tot minder afleiding en hogere productiviteit. 

Door het gebruik van deze innovatieve akoestische oplossingen voor je werkplek kunnen werknemers zich beter concentreren en hun taken efficiënter uitvoeren. Deze oplossingen creëren ook informele overlegplekken, waar medewerkers snel en effectief kunnen samenwerken zonder anderen te storen. 

Fanny’s ontwerp omvatte ook strategisch geplaatste zitjes en plantenbakken tussen werkplekken. Deze zorgen niet alleen voor scheiding en akoestiek, maar dienen ook als informele overlegplekken.

Prettige en gemeenschappelijke sfeer

Mikomax Hush belcellen
Mikomax HushMeet Open belcel

Een aangename werkomgeving draagt bij aan het welzijn en de motivatie van werknemers. Biophilic Design is een ontwerpvisie waarbij natuurlijke elementen worden toegepast in het interieur voor een betere verhouding tussen mens en natuur. Voldoende natuurlijk licht, frisse lucht en groene elementen zoals planten verbeteren het binnenklimaat en zorgen voor een prettige sfeer.  

In Fanny’s ontwerp voor de voedselproductieklant integreerde ze veel planten en natuurlijke elementen om een gezond en inspirerend binnenklimaat te creëren. Daarnaast bevorderen gemeenschappelijke ruimtes zoals loungegebieden en koffiehoeken de sociale interactie en samenwerking tussen collega’s. 

Fanny zorgde ook voor belcellen, zodat werknemers privacy hebben voor telefoongesprekken. Bij Inside Office creëren we ruimtes waar medewerkers zich thuis voelen en graag samenkomen om ideeën uit te wisselen.

Bij Inside Office creëren we ruimtes waar medewerkers zich thuis voelen en graag samenkomen om ideeën uit te wisselen.

 

Kleurgebruik en materialen

Het juiste gebruik van kleuren en materialen speelt een cruciale rol in het creëren van een open en dynamische projectinrichting. Fanny koos in haar ontwerp voor zachte pasteltinten die rust uitstralen, gecombineerd met donkergrijze details voor een stoere touch. Deze kleuren helpen om een kalme en uitnodigende sfeer te creëren, wat bijdraagt aan de concentratie en het welzijn van de werknemers. Daarnaast gebruikte Fanny tapijttegels en veel zachte materialen, essentieel in een grote open ruimte om een aangename akoestiek te behouden. Planten en andere natuurlijke elementen werden toegevoegd om leven in de ruimte te brengen en een gezond binnenklimaat te bevorderen. 

Deze combinatie van kleuren en materialen maakt de werkplek zowel functioneel als visueel aantrekkelijk en comfortabel. Dit komt allemaal prachtig tot uiting in het moodboard dat Fanny vooraf heeft opgesteld.

Moodboard van de begane grond (onder) en 1e verdieping (boven)

Bij Inside Office geloven we dat een dynamische en open werkomgeving de sleutel is tot een productieve en inspirerende werkplek. Wilt u ook de overstap maken naar een open, flexibele kantoorruimte? 

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het creëren van de perfecte werkplek.

– Fanny, ontwerpstudio