✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

Home5 voordelen van een belcel op kantoorkantoorinrichting5 voordelen van een belcel op kantoor

5 voordelen van een belcel op kantoor

Een werkplek waar je je goed kan concentreren is een belangrijk thema vandaag de dag. Steeds vaker zoekt de
werkgever naar een oplossing voor concentratie op kantoor om zo de productiviteit van de werknemer hoog te houden.

Één van die goede oplossingen zijn: belcellen en vergader-booths. Ideaal voor een hybride werkomgeving. Wij hebben ze al geïntroduceerd op diverse kantoren en ook steeds meer van onze leveranciers zijn bezig met het ontwikkelen van hun belcel. De vraag neemt enorm toe en ook op de grote interieurbeurzen zien we ze terug!

Wij adviseren de booths niet zomaar. Wij zien er de voordelen van in, nu jij nog! In deze blog zetten we 5 voordelen op een rijtje waarom je zou moeten kiezen voor akoestische belcellen of geïntegreerde vergaderruimtes om in te telefoneren en/of vergaderen.

1. Betere productiviteit

Waar druk gewerkt wordt, wordt geluid geproduceerd. Telefoons die rinkelen, gesprekken die gaande zijn, vergaderingen, tussendoor nog een beetje lol op de werkvloer: allemaal geluiden die op momenten storend kunnen zijn en je van je werk afhouden. Het zorgt niet alleen voor gebrek aan concentratie, maar ook voor onrust op de werkvloer. Goede akoestische oplossingen zijn erg belangrijk! 

Het investeren in een bel- of vergaderbooth is dus niet alleen prettig voor de productiviteit en concentratie van de gebruiker, maar ook voor de omgeving. Zij ervaren meer rust en focus tijdens het werken.

 

belcel
Bron: Mikomax

2. Geen verbouwing nodig

Voor het toepassen van een vergaderbooth of belcel zijn geen verbouwingen nodig. Hij staat binnen een dag, zonder een hoop gedoe. Er zijn dus geen interne verhuizingen nodig en ook is er geen wekenlange geluidsoverlast.

Naast dat de booth snel en gemakkelijk te plaatsen is, is hij ook direct klaar voor gebruik. Door een gemakkelijke plug & play aansluiting, hoef je alleen de stekker in het stopcontact te steken en kun je er meteen gebruik van maken. Ofwel de booth is snel en makkelijk te plaatsen in elke ruimte!

3. Diverse modellen

De ontwikkelingen omtrent de bel- of vergadercel gaat enorm hard. Dit zagen wij al eerder terug tijdens ons bezoek aan de orgatec beurs in 2022. Steeds meer leveranciers presenteerde hun eigen booth. De diversiteit is enorm en je kunt alle kanten op.

Van strakke ontwerpen van staal en glas tot kleurrijke verschijningen met gevarieerde stoffen, het is helemaal aan jou. Het glas geeft een ruimtelijk gevoel, met kleur maakt het juist een echte eye chatcher in de ruimte. Er is ook veel variatie mogelijk in afmetingen en indeling. Er kan een ergonomische werkplek met zit-sta bureau in worden geplaatst, maar ook een volledige vergaderruimte.

Naast de uiterlijke kenmerken zijn er ook een aantal technische specificaties. Allereerst zijn de booths akoestisch; ofwel geluiddempend.  Hierdoor blijven je gesprekken in de booth privé. Ook zijn er elektra punten, dimbare verlichting en geruisloze ventilatie. Genoeg reden om het zelf eens te ervaren.

Bron: Orgatec

4. Vergaderruimtes blijven beschikbaar

We zoeken steeds vaker een rustig momentje om te bellen, zeker nu steeds meer dingen online gaan. Denk aan een online vergadering of bespreking, dan ben je genoodzaakt een rustige plek op te zoeken. Vaak beland je dan alleen in een grote vergaderruimte, terwijl deze eigenlijk is bedoeld om met meerdere mensen in te zitten.

Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 29% van de vergaderruimtes worden bezet door slechts één persoon. En de overige meetings vaak maar met twee of vier personen zijn. Het grootste deel van de tijd worden de vergaderruimtes dus niet volledig gebruikt, naar onze mening kan dit veel efficiënter met een bel- of vergaderbooth.

Onze tip is om voor het aanschaffen van een booth de behoeftes van de werknemers goed in kaart te brengen. Vraag bijvoorbeeld welke meetings de meeste tijd in beslag nemen, die met twee tot vier personen of toch vaker alleen? Omdat de booths veel mogelijkheden hebben, dus ook in het aantal personen dat in de booth past, is deze informatie erg van belang om de juiste booth te kiezen.

5. Flexibel?

Dat de bel- en vergaderbooths veel voordelen hebben, is nu wel gebleken. Toch hebben wij er nog één ervaren. Als blijkt dat de booth verplaatst moet worden is dit appeltje-eitje. De booths zijn eenvoudig te verplaatsen door de ingebouwde wielen. Hierdoor hoeven de booths niet helemaal uit elkaar gehaald te worden. Zo is de booth niet gebonden aan een vaste plek en is hij des flexibel.

Ben je nieuwsgierig naar deze belcellen en wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op met onze interieur adviseurs. 

Bron: Mikomax

Wil je meer inspiratie zien en lezen? Bezoek dan onze Inside Office blog. Wil je ook een keer van gedachten wisselen wat er bij jullie op kantoor mogelijk is? Dat kan natuurlijk! Ga naar Inside Office contactpagina. Wie weet tot snel!