✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomePortfolioImagine – Oogkliniek

Imagine – Oogkliniek

In de wereld van oogzorg is een oogstrelend interieur goed op zijn plek. Daarom hebben we voor de nieuwe vestiging van de oogkliniek (Imagine) in Papendrecht met zorg gekozen voor het juiste meubilair en werkplekinrichting. Samen met de architect en het team van Imagine is er een gastvrije plek gecreëerd voor bezoekers en medewerkers. Hier kan het team van de oogkliniek niet alleen hoogstaande oogzorg leveren, maar ook de kwaliteit ervan naar buiten toe uitstralen. Bekijk het interieur van deze uitnodigende locatie met eigen ogen.

Warm ontvangst

Bij binnenkomst word je verwelkomd in een mooie ontvangstruimte met balie. Er is in deze ruimte slim gebruikgemaakt van materialen die bijdragen aan een goede akoestiek. Het lichtplan is maatwerk en creëert een fijne sfeer. Comfortabele zitjes met verschillende soorten stoelen maken de ruimte uitnodigend. Dit interieurontwerp met veel open ruimte, lange zichtlijnen en oog voor vorm en detail is het werk van architect Steven Nobel. Voor dit solide ontwerp heeft ons team de finishing touch gegeven met een passende meubelselectie en werkplekinrichting.

Van concept naar realisatie

Om het originele interieurontwerp zo goed mogelijk recht te doen, zijn we begonnen met moodboards en interieurtekeningen. Hiermee konden we de sfeer, materialen en plaatsing van het meubilair verkennen. Deze visuals maakten het makkelijk om het definitieve plan af te stemmen met het team van Imagine en de architect. Uiteindelijk hebben we voor de vestiging een meubeloplossing geboden voor de ontvangstruimte, kantoorruimtes, twee directiekantoren en alle behandelkamers. Per ruimte is een passend plan gemaakt. We kozen voor een kleurenschema van walnoot, beige en okergeel. Al met al een mooi uitgewerkt concept, maar welke meubels passen hier het best?

Eropuit: de meubelselectie

Samen met Jeanette van der Tak (Oogkliniek) zijn we op stap gegaan, op zoek naar de juiste meubels. Want is die stoel wel écht comfortabel en past de tafel bij de fauteuil? Dat moet je ervaren. We kozen ervoor om langs te gaan bij Satelliet meubelen, omdat zij topkwaliteit meubels leveren voor de zakelijke markt. Hier zochten we moderne stoelen en banken uit met ronde vormen en strak vormgegeven onderstellen. Voor de tafelbladen hebben we gekozen voor het duurzame Silestone en HPL. Als speelse twist in het geheel hebben we de fauteuils laten uitvoeren in een karaktervol bloemendessin. In dit dessin komen alle kleuren uit het interieur samen, een echte verbinder dus.

Zorgen dat alles klopt

Voor deze opdracht konden we de vormentaal van de architect verbinden aan die van het meubilair. Hier lieten we bijvoorbeeld de ronde vormen uit onder andere de plafond- en wandafwerking terugkomen in de vorm van de stoelen en de cirkels op de okergele stof (lees meer over de kracht van kleur). Zo zorg je dat alles klopt. Het luxueuze en uitnodigende gevoel dat we wilden overbrengen naar bezoekers en medewerkers zie je terug in de gekozen stoffen, maar ook in de plaatsing van meubels. Want de inrichting nodigt uit om te zitten hoe je wil; actief met mensen aan tafel, even relaxed onderuit of op een rustige plek met een goede kop koffie. Een goed ontwerp zet mensen centraal.

Zien dat het werkt

Met veel plezier werken we al meer dan 10 jaar samen met de Oogkliniek in Papendrecht. We hebben de groei van de organisatie van dichtbij meegemaakt en hebben in de loop van de jaren niet alleen meubels geleverd, maar ook advies gegeven over de inrichting van beide vestigingen. Het is prachtig om te zien dat een fijne samenwerking zulke mooie resultaten oplevert!

‘Voor de 4e uitbreiding van onze kliniek zijn wij wederom in zee gegaan met Inside Office. De samenwerking is prettig, de creatieve ondersteuning sluit aan bij onze eigen ideeën waardoor het snel schakelen is qua samenstelling van de meubels. De begeleiding van Fanny gaat prima en de montage is altijd goed verzorgd. Fanny, Dennis en overige collega’s bedankt weer voor de samenwerking.’

Meer weten over dit project of wat we voor jouw kantoor kunnen betekenen?

Neem dan vrijblijvend contact op met ons team!