Skip to main content

Zitten is het nieuwe roken?!

Hele dagen zitten is slecht voor onze gezondheid. Een hele dag staan is ook niet de oplossing.
Het sleutelwoord is afwisseling tussen zitten en staan. Een zit sta bureau is hierbij een ideaal hulpmiddel. Een juiste afwisseling tussen zitten en staan zorgt voor een betere doorbloeding van heel het lichaam, en dus ook onze hersenen, die hierdoor meer zuurstof krijgen. Hierdoor kunnen de hersenen optimaal presteren en zorgen voor een goede concentratie.
Voorkom klachten en ga dynamisch te werk, wissel zit en staan dus af, je lichaam zal je dankbaar zijn aan het einde van je werkdag.

Een goede houding tijdens het zitten is dus ook erg belangrijk!

juiste houdingVerder helpt het ook om ieder uur of half uur op het werk even een paar minuten te lopen. Zelfs trillen met je voet terwijl je achter je bureau zit, doet al veel goed. Koffie, toiletbezoek en bij collega’s langslopen in plaats van mailen is dus gezonder dan je zou denken.

Om het compleet te maken raden wij ook een zit sta hulp bij uw zit sta tafel. In het kader van het ergonomisch werken is dit aan te raden. Vanwege de extra dynamische houding die het lichaam aanneemt ten opzichte van de traditionele bureaustoel. Bij Inside Office zijn wij erkend dealer van diverse a- leveranciers van ergonomische oplossingen.

zitten is het nieuwe roken

Kom naar onze showroom om wat modellen uit te testen! Showroom Inside Office