✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomeKies voor duurzaamheid met VepakantoorinrichtingKies voor duurzaamheid met Vepa

Kies voor duurzaamheid met Vepa

Duurzaam met Vepa!

Vepa wilt graag op een duurzame manier meewerken aan de gezelligheid, gezondheid en welzijn van de werknemers op kantoor. Werken, ontvangen, vergaderen of opbergen, ze hebben een breed productaanbod en een duurzame oplossing voor het overblijvende restafval.

 

Ben je op zoek naar een kantoormeubelmerk die op weg is naar een afvalloze fabricage, kies dan voor Vepa. Prachtige meubelen in verschillende hout en stofsoorten die jouw kantoor uniek kunnen maken.

 

De grondstoffen worden zo efficiënt mogelijk gebruikt, van het restmateriaal dat er overblijft hebben we duurzame oplossingen bedacht die zijn vormgegeven in de Plastic Whale by Vepa collectie. De houtrestanten worden gebruikt voor banken en stoelen, het textielafval wordt hergebruikt in akoestische scheidingswanden en het staalafval wordt geperst tot stoelonderstellen.

 

De 3 onderstaande meubelen behoren tot de nieuwste Plastic Whale by Vepa collectie die worden gemaakt van gerecyclede PET-flessen die uit de Amsterdamse grachten worden gevist. De flessen worden schoongemaakt, vershredderd en daarna vervilt. Dit PET-vilt wordt gebruikt voor het maken van nieuwe stoelen, tafels en lampen.

 

Whale Tail Chair, Boardroomtafel en de barnacle lampen.

De vorm van de Whale Tail Chair heeft de uitstraling van de staart van walvissen. De rugleuning van de stoel is gemaakt van 67 gerecyclede PET-flessen uit de Amsterdamse grachten. Het onderstel is gemaakt van geperst staalafval in blokken die worden omgesmolten tot een gietijzeren onderstel.

Ook de onderstaande Boardroomtafel heeft de belijning van walvissen, de vorm is geïnspireerd op een walvis op het wateroppervlak. Het tafelblad is zowel aan de binnenkant als aan de bovenkant voorzien van 100% gerecycled vilt en schuim van PET flessen. Het Europees eikenhout onderstel  heeft het PEFC™-keurmerk.

De bijzondere ‘Barnacle’ lampen zijn geïnspireerd op de kleine schelpdiertjes, de zogeheten zeepokken, die zich vastzetten op de huid van de walvis.

Van biomateriaal tot stoel

Vepa heeft de eerste stoelen ter wereld ontworpen die bestaan uit uniek biomateriaal: de Hemp High stoel en barkruk. De gebruikte materialen hennep en hars zijn beide volledig biologisch, plantaardig én recyclebaar. De kuip kan eindeloos worden vermalen en geperst met dezelfde kwaliteit. Vepa is het enige bedrijf ter wereld waarbij dit mogelijk is zonder dat er nieuwe grondstoffen worden toegevoegd aan het productieproces. Hoe bijzonder!

Ben jij net zo enthousiast geworden over de duurzame productiemethodes en meubelen van Vepa als wij?!

Meer informatie

Nieuwsgierig geworden naar de gehele collectie van Vepa? klik hier neem contact met ons op.  Mail naar info@insideoffice.nl of bel 078-6919711, we helpen graag!

Wil je meer ontwerpen en inspiratie zien en lezen? Bezoek dan onze Inside Office portfolio. Wil je ook een keer van gedachten wisselen wat er bij jullie op kantoor mogelijk is? Dat kan natuurlijk! Of we nu een groot of klein kantoor inrichten, alles draait om de juiste sfeer. Bel dan gerust voor een afspraak! Ga naar Inside Office contactpagina. Wie weet tot snel!