✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomeVan afval naar vloer met TarkettDuurzaamVan afval naar vloer met Tarkett

Van afval naar vloer met Tarkett

Bij Inside Office houden we van duurzaamheid en kwaliteit. Daarom werken we ook samen met Tarkett, een top leverancier van mooie en milieuvriendelijke vloeren. Hun Restart Programma en focus op circulariteit maken hen een perfecte partner voor ons. 

Lees verder en ontdek hoe jij ook bij kan dragen aan een duurzame toekomst. Van afval naar vloer met Tarkett!

Bron: Tarkett

Van oude vloer naar nieuwe vloer

Heb je ooit nagedacht over wat er gebeurt met je oude vloeren nadat ze zijn verwijderd? Bij Tarkett krijgen ze een tweede kans. 

Het Restart Programma biedt een milieuvriendelijk alternatief voor het weggooien van gebruikte vloeren. In plaats van op de stortplaats te belanden, worden deze vloeren gerecycled tot nieuwe, hoogwaardige vloeren. 

Zo zijn ze weer bruikbaar voor nieuwe mooie projectinrichting!

Hoe werkt het?

Het proces is simpel en effectief. Zodra je besluit om je vloer te vervangen, haalt Tarkett de oude vloer op. Deze wordt vervolgens naar speciale recyclingfaciliteiten gebracht, waar de vloeren worden schoongemaakt, gesorteerd en verwerkt tot nieuwe materialen. Deze gerecyclede materialen worden gebruikt om nieuwe vloeren te produceren, die net zo duurzaam en mooi zijn als vloeren van nieuwe grondstoffen. Zo ga je van afval naar vloer met Tarkett.

Cradle to Cradle: Een circulaire toekomst

Tarkett’s inzet voor duurzaamheid gaat verder dan recycling. Hun producten worden ontworpen volgens het Cradle to Cradle-principe, wat betekent dat ze aan het einde van hun levenscyclus volledig hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Dit vermindert niet alleen de CO₂-uitstoot, maar bespaart ook natuurlijke hulpbronnen.

Waarom is dit belangrijk?

Wereldwijd verbruiken we veel meer grondstoffen dan de aarde kan bijhouden. Door producten te maken die keer op keer opnieuw gebruikt kunnen worden, helpt Tarkett de druk op natuurlijke hulpbronnen te verminderen en een duurzamere toekomst te creëren.

Bron: Tarkett

Innovatieve materialen en klimaatimpact

Tarkett gebruikt materialen die zorgvuldig zijn beoordeeld op hun impact op mens en milieu, volgens de Cradle to Cradle-criteria. Dit garandeert dat producten veilig en duurzaam zijn, met een lage uitstoot van vluchtige organische stoffen (VOS). Bovendien heeft Tarkett zijn productieprocessen geoptimaliseerd om de CO₂-uitstoot aanzienlijk te verminderen. Met 100% hernieuwbare energie in 12 fabrieken en gesloten watercircuits in 71% van de faciliteiten, wordt de ecologische voetafdruk verder verkleind.

Bron: Tarkett

Een wereld van vloeren: voor elk kantoor een perfecte oplossing

Bij Tarkett vind je een breed scala aan vloeren, geschikt voor elke kantooromgeving. Of je nu op zoek bent naar een stijlvolle houten vloer, een robuuste vinylvloer of een zachte tapijttegel, Tarkett heeft het allemaal. En het mooiste? Al deze vloeren kunnen gerecycled worden via het Restart Programma!

  1. Vinylvloeren: Duurzaam, onderhoudsvriendelijk en beschikbaar in talloze designs.
  2. Tapijttegels: Comfortabel, geluiddempend en perfect voor open kantoorruimtes.
  3. Houten vloeren: Tijdloos, elegant en duurzaam geproduceerd.

Bij Inside Office willen we onze impact op het milieu verminderen zonder in te leveren op kwaliteit of design. Met Tarkett kunnen we beide bereiken. Hun innovatieve aanpak en brede assortiment aan duurzame vloeren maken hen de ideale partner voor onze projecten.

Diversen vloeren van Tarkett met gerecyclede grondstoffen uit oude vloeren. (Bron: Inside Office)

Doe mee en recycle je oude vloer

Tarkett toegepast in de kantoorinrichting van Den Ouden Tanktransport (Bron: Inside Office)

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Tarkett en wil je bijdragen aan een duurzame toekomst? Overweeg dan om je oude vloeren te recyclen via het Restart Programma. 

Meld je oude vloer hier aan.

Samen kunnen we werken aan een betere toekomst, één vloer tegelijk.