Skip to main content

Bij Inside Office vinden we het belangrijk om up to date te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen, daarom hebben wij onderzoek gedaan naar de trends op het gebied van kantoor- en projectinrichting in 2019. In 2018 lag de nadruk op het ontwerpen van creatieve en innovatieve werkomgevingen. Deze trends ontwikkelen zich ook in 2019 verder door, waarbij werkplezier en geluk een prominente rol innemen. Daarnaast blijven duurzaamheid, biophilic design en gezondheid een belangrijke rol spelen. Lees hieronder de trends van 2019.

1. UNIEKE ERVARINGEN
De werkomgeving is allang niet meer alleen maar een plek waar mensen komen om te werken, maar des te meer een plek waar mensen elkaar ontmoeten. Een kantoor waar spelelementen te vinden zijn zoals een tafeltennistafel, fitnessapparaten of een klimmuur, ruimte voor amusement, mini bioscopen en game rooms en waar plek is voor ontspanning, rust en bezinning in de vorm van meditatieruimtes of yogalessen, een kantoor waar er alles aan gedaan wordt om het welzijn van de medewerker te bevorderen: dat is het kantoor van nú. De werkomgeving als een beleving stimuleert het groepsgevoel en geeft de werksfeer een boost.

Sporten_Werkvloer_Meubelinrichting_InsideOffice

Bron: Pinterest

2. OPEN SAMENWERKRUIMTES
In 2018 zagen we een grote toename van Coworking spaces. Coworking is een stijl van werken die een gedeelde werkomgeving, vaak een kantoor en onafhankelijke activiteit omvat. Het succes van deze werkomgevingen is grotendeels toe te wijden aan de informele sfeer en de vele interacties die tussen werknemers ontstaan. Deze trend zet zich ook weer door in 2019 waarbij de muren grotendeels verdwijnen. Hierdoor ontstaan flexibel in te delen ruimtes die in elkaar overvloeien. Denk hierbij aan multifunctionele vergaderruimtes, licht en verplaatsbaar meubilair, verplaatsbare room dividers en een koffiebar.

Relaxen_Kantoorruimte_InsideOffice

Bron: Pinterest

3. OUD ONTMOET NIEUW
Onder andere door de stijgende huurprijzen krijgen steeds meer oude gebouwen een nieuwe bestemming. Oude fabrieken worden omgebouwd tot kantoorruimtes waarbij de bestaande karakteristieken van het gebouw behouden blijven. Hierdoor ontstaat een mix van tijdloze karakteristieken en moderne technologie.

Kantoortuin_InsideOffice

Bron: Pinterest

4. BIOPHILIC DESIGN
Het toepassen van planten in de kantooromgeving wordt steeds meer de norm, de voordelen van planten op kantoor zijn onmiskenbaar. Maar het gaat verder dan planten, steeds meer werkomgevingen worden voorzien van grote plantenwanden, moswanden en zelfs watervallen en bomen worden toegepast in werkomgevingen. Dit noemen we “biophilic design”, het is een ontwikkeling waarbij ingespeeld wordt op de behoefte van de mens om in contact te staan met de natuur. Dit werkt stress verlagend en draagt daarmee bij aan de gezondheid van medewerkers. Onze tip is dus om op een creatieve manier om te gaan met groen in het kantoor!

Welkomstruimte_Kantoor_InsideOffice

Bron: Pinterest

5. HET GEBRUIK VAN PURE MATERIALEN EN VORMEN
Het toepassen van pure materialen zoals naturel hout, leer, staal en vilt zie je steeds vaker, evenals eenvoud in vormgeving en constructie. Het zichtbaar laten van constructieve elementen is ook iets dat steeds vaker voorkomt, het gebouw in pure vorm. Dit is mede ingegeven door het gebruiken van oude gebouwen, deze gebouwen krijgen een nieuwe en worden ingericht als kantoor, hotel of restaurant, waarbij karakteristieke elementen behouden blijven. Deze geven direct sfeer aan de omgeving.

Vergaderkamers_InsideOffice

Bron: Pinterest

Wil je meer van mijn ontwerpen en inspiratie zien en lezen?
Bezoek dan onze portfolio of blogs

Wil je ook een keer met mij van gedachten wisselen wat er bij jullie op kantoor mogelijk is?
Dat kan natuurlijk!
Bel dan gerust voor een afspraak! Inside Office contact pagina

Wie weet tot snel!