✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomeTips voor thuiswerkenErgonomieTips voor thuiswerken

Tips voor thuiswerken

THUISWERKEN

Heel wat mensen werken al afwisselend thuis en op kantoor, maar door het verzoek om thuis te werken door de overheid hebben wij wat tips op een rijtje gezet. Ik ben zelf op dit moment ook een aantal dagen per week thuis werkzaam en dan loop je toch tegen wat zaken aan!

 

Tip 1

blijf met je collega’s in gesprek en dan bedoelen we ook over andere zaken dan het werk wat gedaan moet worden, hou het ook een beetje luchtig. Wij hebben Microsoft Teams geïnstalleerd en zo houden we met z’n allen contact, dus het maakt niet uit vanaf waar wij werken! Daarnaast hebben we een groepsapp op WhatsApp voor wat grappen en grollen en waar we foto’s van onze gecreëerde thuiswerkplek in zetten. Dus blijven socialiseren met elkaar!

Tip 2

Routine, hou dezelfde routine aan zoals op een normale werkdag. Ga dezelfde tijd naar en uit bed en kleed je aan zoals je dat zou doen als je naar kantoor gaat in plaats van in je thuispak of pyjama achter de keukentafel 😉 het is voor iedereen die niet gewend is aan thuiswerken even wennen, maar dat komt zeker goed! Neem wat korte pauzes tussendoor om even de benen te strekken en lekker een warme kop thee of koffie te drinken en kijk af en toe even weg van je scherm. En stop met werken als het tijd is, ga niet door en houd je aan je vaste tijden. Ga ook als je klaar bent met werken even naar buiten waar je normaal de auto, trein, bus neemt of op de fiets stapt!

 

Tip 3

Creëer een werkplek! Zorg dat je werkt op een vaste plek in huis en dat je deze plek ook gezellig maakt. Zet er een leuk plantje bij bijvoorbeeld. En hou je werkzaken ook op deze plek. Let hierbij ook goed op je houding, als je veel thuiswerkt dan kan je snel last krijgen. Gebruik een laptopstandaard, ik had mijn laptop op de eettafel gezet maar had na een paar uur last van me nek! En gebruik daarbij een los toetsenbord. Ga ook het liefst op een goede stoel zitten. Wij hebben een paar producten op een rijtje gezet voor je!

De bureaustoel is een voordelig model, prima geschikt voor thuis! De stoel is in voorraad en wordt ongemonteerd geleverd, wil je de stoel gemonteerd ontvangen is dat natuurlijk geen probleem. In onze webshop hebben we een hele brede keuze aan laptopstandaards, klik op deze link: Laptopstanaards Wil je een laptopstandaard, kijk dan gelijk voor een los toetsenbord via deze link: Toetsenborden  Zorg wel dat je bent ingelogd in de webshop voor de juiste prijzen! Kom je er niet uit mail dan even mijn collega Danielle! danielle@insideoffice.nl of bel naar kantoor op 078-6919711

 

Tip 4

Gezondheid. Drink voldoende water en zorg dat er voldoende (zon)licht lekker de kamer in schijnt. Gelukkig is het nu ook prima weer, dus geniet daarvan. Loop lekker een rondje buiten of neem je pauze even in de tuin of op je balkon! En maak eens een lekkere salade voor jezelf, misschien iets wat je op kantoor niet zo snel doet. Op kantoor beweeg je meestal wel iets meer dan thuis, zorg voor beweging tussen het werk door. Gooi er een paar squats uit of loop even de trap op en neer! En in mijn geval, laat de hond uit. Genoeg keus 😉

 

Tip 5

Focus! Zorg dat je een leuk muziekje aan hebt staan, niet te druk anders leid het teveel van je werk af. Zorg ook dat je de TV uit laat staan, het is heel verleidelijk om even snel het nieuws of een leuk programma te kijken. En als je het lastig vind of nog kids thuis hebt lopen maak voor jezelf een dagschema! Dat werkt ook goed voor jezelf en voor de kids, dan weten ze wanneer je even pauze hebt en dan kan er natuurlijk ook even gespeeld worden!

 

Dit waren mijn tips voor thuiswerken, hopelijk heb je er wat aan. Zijn er nog vragen over ergonomische producten die het thuiswerken iets aangenamer maken, kan je ook gebruik maken van het contactformulier! Contactpagina Inside Office

Wil je meer ontwerpen en inspiratie zien en lezen? Bezoek dan onze Inside Office portfolio. Wil je ook een keer van gedachten wisselen wat er bij jullie op kantoor mogelijk is? Dat kan natuurlijk! Of we nu een groot of klein kantoor inrichten, alles draait om de juiste sfeer. Bel dan gerust voor een afspraak! Ga naar Inside Office contactpagina. Wie weet tot snel!