✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomeStoel vervaardigd van sneeuwploegmarkeringenDuurzaamStoel vervaardigd van sneeuwploegmarkeringen

Stoel vervaardigd van sneeuwploegmarkeringen

Wat bij HÅG begon als limited edition wordt een lange termijn oplossing.

Begin 2021 brachten ze, in een oplage van 200 stuks, de Limited Edition HÅG Capisco Puls op de markt, gemaakt van deze sneeuwploegmarkeringen.

De kunststof sneeuwploegmarkeringen zijn nog steeds de beste oplossing om de Noorse wegen veilig te maken tijdens de winter. Helaas betekent dit ook dat het landschap wordt vervuild met kapot gereden markeringen.

Samen met een zeer toegewijde markeringsproducent en lokale ondernemers, en gesteund door de Noorse Dienst Openbare Wegen, heeft Flokk nu een oplossing gevonden om deze sneeuwploegmarkeringen elk jaar te kunnen verzamelen om een constante aanvoer van grondstoffen te garanderen. Dit betekent dat we het materiaal in de toekomst kunnen gaan gebruiken voor meerdere producten en als onderdeel van bestaande collecties.

De Limited Edition HÅG Capisco Puls gemaakt van sneeuwpleogmarkeringen is eind vorig jaar zelf bekroond met de Plastics Recycling Awards Europe in de categorie ‘Household & Leisure product’.

Iedere stoel is uniek

De zitting en de rugleuning van de stoelen zijn bijna volledig gemaakt van gerecyclede sneeuwploegmarkeringen – zonder toevoeging van kleurstoffen. Dit betekent dat elke partij gerecyclede markeringen die Hag ontvangt een enigszins unieke en authentieke kleur zal hebben.

Door te zorgen voor grote hoeveelheden, kan er echter een zekere mate van controle worden gegarandeerd, zelfs bij grote bestellingen.

De kleur van de aankomende editie zal iets donkerder van kleur zijn dan de Auburn versie uit 2021. Naar verwachting zullen de 2500 stoelen aan het begin van de herfst geproduceerd kunnen worden.

Pas wanneer we de onvolmaaktheden van het hergebruiken van materialen omarmen, kunnen we echt profiteren van de enorme milieuvoordelen die dit materiaal biedt.

Wil je meer ontwerpen en inspiratie zien en lezen? Bezoek dan onze Inside Office portfolio. Wil je ook een keer van gedachten wisselen wat er bij jullie op kantoor mogelijk is? Dat kan natuurlijk! Of we nu een groot of klein kantoor inrichten, alles draait om de juiste sfeer. Bel dan gerust voor een afspraak! Ga naar Inside Office contactpagina. Wie weet tot snel!