✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomeSamenwerken met interieurarchitect voor vastgoedontwikkelaarOfficeSamenwerken met interieurarchitect voor vastgoedontwikkelaar

Samenwerken met interieurarchitect voor vastgoedontwikkelaar

Samenwerken met interieurarchitect voor vastgoedontwikkelaar

Vastgoedontwikkelaar MRP Development uit Amsterdam verhuisde onlangs naar een nieuw onderkomen aan de Herikerbergweg in Amsterdam. Een royale kantoorruimte op een moderne locatie. Het was een ‘lege doos’ waarvoor MRP Development interieurarchitect Gabriëlle Nieuwland uit Schiedam inschakelde. En zij belde ons!

Gabriëlle Nieuwland staat erom bekend dat zij ontwerpen schept die precies aansluiten bij de gewenste uitstraling van een organisatie. Maar bovenal creëert ze een optimale omgeving om te werken, te wonen en te leven en weet ze opdrachtgevers steeds weer te verrassen met haar ontwerpen. En daar houden wij nu ook zo van.

Contact

Jaren geleden werkten wij met Gabriëlle Nieuwland samen aan een project. Het contact bleef en voor dit project klopte Gabriëlle opnieuw bij ons aan. Waarom? “Omdat de mannen van Inside Office precies aanvoelen wat je voor ogen hebt en dus ook altijd met de juiste spullen komen. Daarnaast denken ze mee met het uitwerken van je ontwerp op het gebied van creativiteit en functionaliteit én in de kosten. Voor dit project had ik een bepaalde bank voor ogen, maar deze had onmogelijke levertijden. Inside Office kwam met een alternatief dat exact hetzelfde uitstraalde, maar op tijd geleverd kon worden.

Flexibiliteit

MRP Development gaf de opdracht hun ‘lege doos’ in te richten zonder een standaard kantoorindeling te krijgen. Verder een warme sfeer en een open structuur zonder vaste werkplekken. Iedereen moest zo flexibel mogelijk kunnen werken. De gedachte daarachter was dat collega’s niet continu in eenzelfde samenstelling zouden werken. Variatie in werkgroepen bevordert creativiteit. Juist door met wisselende mensen over een project te spreken, ontstaan de beste ideeën. Daarnaast wilde de opdrachtgever veel verschillende overlegmogelijkheden. Achter gesloten deuren, in een open ruimte, relaxed op een bank of strak aan een tafel.

Mannenwereldje

De vastgoedontwikkelaar had er alle vertrouwen in en gaf de creatieven veel ruimte. Geweldig om zo te mogen werken natuurlijk. MRP Development is vooral een mannenbedrijf in een mannenwereld. De inrichting moest dus stoer zijn, maar wel warm. Gezien het type mens dat bij MRP Development werkt, past een zekere mate van luxe, maar het mag absoluut niet over de top zijn. Om die reden is er een mix gemaakt van eenvoud en design. Zo vind je in nu de ruimte Ikea lampen tegenover een topdesign vergadertafel.
Om de stoere, warme sfeer te creëren kozen we voor een zwart gebrande houten vloer, blauwstaal deuren en fijne zwarte profielen om de glazen wanden en speciale deuren. Voor een juiste akoestiek is veel vilt verwerkt in de wandafwerking, de tussenpanelen bij de werktafels en de verlichtingsarmaturen.

Duo-werkplekken

Qua interieurproducten hebben wij Gabriëlle onder andere kunnen helpen met het uitzoeken van geschikte duo-werkplekken voorzien van een slingerverstelling. Hierdoor kunnen de medewerkers heel eenvoudig werken volgens het flex-principe. Voor de verscheidenheid in zitplekken hebben wij op locatie diverse ergonomisch verantwoorde stoelen neergezet om uit te kiezen. Opdrachtgever heeft uit de verschillende opties een keuze gemaakt.

Fantastisch en functioneel

De reactie van de klant? Ze vinden het resultaat fantastisch en functioneel. Het is exact volgens hun eisen en wensen. Maar wel in een heel verrassende vertaling die ze niet hadden verwacht. Het geheel is nu een aantal maanden tot volle tevredenheid van de opdrachtgever in gebruik. We denken dat hier een prachtig resultaat is neergezet! We zijn er trots op ons steentje hieraan te hebben bijgedragen. We kijken nu al uit naar een volgend project met Gabriëlle.

Bekijk ons portfolio voor nog meer inspirerende foto’s van dit project en andere projecten.
Wil je meer weten over MRP Development? Klik dan hier.

Wil je meer ontwerpen en inspiratie zien en lezen? Bezoek dan onze Inside Office portfolio. Wil je ook een keer van gedachten wisselen wat er bij jullie op kantoor mogelijk is? Dat kan natuurlijk! Of we nu een groot of klein kantoor inrichten, alles draait om de juiste sfeer. Bel dan gerust voor een afspraak! Ga naar Inside Office contactpagina. Wie weet tot snel!