✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomeKantoor trends voor 2017ErgonomieKantoor trends voor 2017

Kantoor trends voor 2017

DE kantoor trends voor 2017!

Buiten naar binnen!

Het buiten gevoel wordt in 2017 nog meer doorgetrokken in het interieur door gebruik van natuurlijke materialen; planten, hout, beton, kurk & leer. Ook is er meer aandacht voor het (her)gebruik van afvalmaterialen. Recyclen is hipper dan hip! Daarnaast geven planten mensen een positief en energiek gevoel en dragen daarmee bij aan de productiviteit. De verticale tuin en groene (mos-)wanden zijn nog steeds heel populair. Op het kantoor maar ook thuis! Lees ook onze blog: https://insideoffice.nl/projectinrichting-groene-werkplek/

Kleur!

de kleurentrends voor het nieuwe jaar zijn natuurlijke kleuren zoals donkergroen, mosgroen, denim blauw, grijsblauw & zwart. Ook terracotta is een nieuwe trendkleur die we vaak gaan zien in het interieur maar ook zeker in het modebeeld.

Technologie

De toepassing van beeldschermen op kantoor is inmiddels breed geaccepteerd, om informatie te delen en efficiënt te overleggen. Tijdens overleg of vergadering of tijdens een commerciëel gesprek om de materie te verduidelijken. Het gebruiksgemak staat voorop. Draadloos communiceren met uw tablet, telefoon of laptop.  Ondersteun uw presentatie met geluid of gebruik het scherm als informatiepaneel via een narrowcasting.

iotspot® werkplekbeheer; zo is nu met de toepassing van iotspot direct inzichtelijk welke werk- en vergaderplekken in gebruik zijn. Een device in het blad registreert de bezetting en laat via de gebruikersapp op een telefoon/tablet zien waar een plek beschikbaar is én waar een collega te vinden is.

Werkruimtes worden multifunctioneel

Waar er door de komst van flexwerkplekken minder ruimte (nodig) is voor individuele werkplekken, zien we tegelijkertijd dat er veel aandacht is voor gemeenschappelijke ruimtes. Denk aan vergaderruimtes, maar ook aan restaurants, koffiehoekjes en ontspanningsruimtes. Daar moeten anno 2017 immers de creatieve en innovatieve ideeën ontstaan! Het moderne kantoor is uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats waar ideeën worden uitgewisseld en nieuwe kennis wordt gegenereerd.

Duurzaamheid

In de circulaire economie worden producten en materialen hergebruikt en behouden grondstoffen hun waarde. Dat brengt veel kansen voor ondernemers: meer ketensamenwerking, innovatie, minder grondstoffenverbruik en minder afval. Het tempo van de ontwikkelingen op dit vlak gaat omhoog en er zijn gelukkig veel leveranciers en producenten die hier actief mee bezig zijn. Zoals een stoel volledig gemaakt van pet flessen! Of een bureaublad gemaakt van gewassen en biologisch afbreekbare grondstoffen.

Gezondheid

Comfortabele, in hoogte verstelbare bureaustoelen, zit-sta bureaus en gepersonaliseerde werkplekken. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de ‘gezonde’ kantoortrends voor 2017. Door deze toepassingen blijven werknemers in beweging en ze zitten altijd ergonomisch verantwoord. Dit zorgt voor minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit. Zo komt er ook steeds meer aandacht voor de gezondheid van medewerkers in de vorm van een gezond lunch aanbod en het stimuleren van beweging door sport-, spel- en ontspanningsruimtes.

Wil je meer ontwerpen en inspiratie zien en lezen? Bezoek dan onze Inside Office portfolio. Wil je ook een keer van gedachten wisselen wat er bij jullie op kantoor mogelijk is? Dat kan natuurlijk! Of we nu een groot of klein kantoor inrichten, alles draait om de juiste sfeer. Bel dan gerust voor een afspraak! Ga naar Inside Office contactpagina. Wie weet tot snel!