✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomeKantoorinrichting trends 2023kantoorinrichtingKantoorinrichting trends 2023

Kantoorinrichting trends 2023

Bij Inside Office vinden we het belangrijk om up-to-date te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen, daarom hebben we onderzoek gedaan naar de trends op het gebied van kantoor- en projectinrichting in 2023. Trends veranderen regelmatig denk hierbij aan de verschillende kleur combinaties, maar ook de manier van werken en het milieu. Hieronder bespreken we een aantal van deze trends. 

1. Ode aan de natuur

We zijn nog nooit zo ver verwijderd geweest van de natuur als in 2023. We brengen onze dagen grotendeels binnen door. Daarbij zorgt de klimaatcrisis ervoor dat we zowel angst als daadkracht voelen ten opzichte van de natuur. We komen steeds vaker in actie en nemen waar mogelijk maatregelen. Duurzame en milieubewuste opties voor kantoor hebben de voorkeur.

Niet alleen het gebruik van natuurlijke materialen, maar ook rustgevende, aardse kleuren en organische vormen zijn een grote trend dit jaar. Haal buiten naar binnen en kies voor elementen die het buitengevoel ademen. Denk aan plantenwanden, houten lattenwanden en bijvoorbeeld toffe visuals die jou in de natuur wanen. 

Neem bijvoorbeeld planten op kantoor; ze hebben van nature een organische vorm en brengen het kantoor tot leven. Met planten waan je je in een groene oase. In de oase lijkt de drukte van het werk even heel ver weg. Ook in 2023 blijven planten een trend voor op kantoor. 

Bron: Pinterest

2. Circulair interieur

Denk niet alleen duurzaam, maar doe duurzaam! Door slimme interieur keuzes te maken draag je zelf gemakkelijk bij aan een duurzame wereld. Een voordeel is, dat dit op heel veel verschillende manieren kan worden toegepast. Kijk naar kwaliteit, meubels van een goede kwaliteit gaan in de regel langer mee. Daarnaast zijn wij fan van het recyclen van producten en materialen. Dit kan door middel van een van onze leveranciers die met respect voor de natuur produceren en kijken naar hergebruik. Maar ook door toffe producten te zoeken in de kringloop of bijvoorbeeld Marktplaats. Knap meubels weer op of geef ze een leuk kleurtje. Naast het duurzame aspect, geven hergebruikte producten ook karakter aan het interieur. Door het efficiënter gebruik van grondstoffen wordt de druk op het milieu verlaagt.

Bron: Pinterest

3. Welzijn op kantoor

Na de pandemie zijn we ons steeds bewuster van onze gezondheid. We vragen ons af of onze werkplek bijdraagt aan onze gezondheid en werkplek. Een gezonde werkomgeving heeft veel invloed op ons welzijn, onze gezondheid en de onze productiviteit. In de kantoorinrichting wordt steeds vaker rekening gehouden met factoren die onze gezondheid en welzijn beïnvloeden op kantoor.

We zetten ze graag even voor u op een rijtje.  

 • Frisse lucht
 • Luchtvochtigheid
 • Daglicht
 • De juiste verlichting
 • Akoestiek
 • Groen
 • Binding met de natuur
 • Verbinding
 • Klimaatcontrole
 • Voeding
 • Materiaalgebruik
Bron: Pinterest

4. Kleur in de ruimte

Het toepassen van kleuren op kantoor vindt men vaak lastig en gedurfd. Maar in de praktijk is  het toepassen van kleur in je werkomgeving erg belangrijk. Kleuren hebben invloed op emoties en roept associaties op. Kleuren hebben allemaal een eigen betekenis.

Het is van belang dat er voldoende aandacht wordt besteed aan de kleur van het interieur. De kleuren moeten natuurlijk passen bij het DNA en kernwaarden van het bedrijf. De kleuren spiegelen de identiteit van het merk.

Het aankomende jaar gaan we een aantal kleuren vaak zien, denk bijvoorbeeld aan de trendkleur van Flexa en de kleur lila. 

Wild Wonder

De Flexa kleur van het jaar 2023 is Wild Wonder, de kleur brengt een goede energie met zich mee. De okergele kleur tint is op de natuur geïnspireerd. Flexa omschrijft deze nieuwe trendkleur als een positieve en natuurlijke geeltint. Deze kleur geeft de inrichting een frisse uitstraling en sluit naadloos aan op groene en neutrale tinten.

Bron: Pinterest

Lila

De kleur lila is geïnspireerd op lavendel. Het is een lichte tint paars die zowel een rustgevende en positieve uitstraling geeft aan elk interieur. Paars is de kleur van vertrouwen, inspiratie en creativiteit. Uit onderzoek is gebleken dat de kleur paars bijdraagt aan je creativiteit en het ontwikkelen van de verbeelding. Krijg jij ook die positieve vibes van deze kleur? 

Bron: Pinterest

Blauw met groen

Mix en match kleuren. Bijvoorbeeld een combinatie van blauw en groen. Groene tinten zorgen voor de balans en blauwe elementen brengen rust. Er zijn oneindig veel kleur tinten te combineren. Wil je gaan voor een luxe stijl, combineer dan een blauwgroene tint met warme tinten. Meer een frisse look, ga dan voor lichte en koele tinten in het interieur. 

 

Bron: Pinterest

Wil je meer ontwerpen en inspiratie zien en lezen? Bezoek dan onze Inside Office portfolio. Wil je ook een keer van gedachten wisselen wat er bij jullie op kantoor mogelijk is? Dat kan natuurlijk! Of we nu een groot of klein kantoor inrichten, alles draait om de juiste sfeer. Bel dan gerust voor een afspraak! Ga naar Inside Office contactpagina. Wie weet tot snel!