✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomeKantoorinrichting Trends 2022Design beursKantoorinrichting Trends 2022

Kantoorinrichting Trends 2022

Kantoorinrichting trends 2022

Bij Inside Office vinden we het belangrijk om up-to-date te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen, daarom hebben we onderzoek gedaan naar de trends op het gebied van kantoor- en projectinrichting in 2021. Trends veranderen regelmatig denk hierbij aan de verschillende kleur combinaties. Zo was een paar jaar terug de kleur blauw erg populair. En eigenlijk tot vorig jaar de kleur groen. Nu zien we vooral veel aarde tinten in het interieur, maar hoe zit het nu met kantoren en het interieur daar van?

1. Hybride werken

Steeds meer organisaties kiezen voor de hybride vormen van werken. Dit houd in het thuis naar kantoor halen of andersom. Door de corona tijd is hier meer in verdiept en is deze ontwikkeling in een stroomversnelling gegaan. Bij vele beviel het thuis werken heel erg. Hierdoor kiezen organisaties steeds meer voor een goede combinatie van comfort op kantoor, maar ook zeker de verschillende functies die je thuis hebt worden naar kantoor gehaald. Denk hierbij aan een de flex functie. Jezelf even kunnen afzonderen zoals je bijvoorbeeld thuis op je kamer doet.

Meer lezen over hybride werken? Lees hier verder.

.

2. Clubhuis

Het kantoor wordt een clubhuis. In 2022 zullen we een nieuwe ontwikkeling zien in het interieur van het kantoor. Het thuiswerken van werknemers heeft geleid tot nieuwe inzichten over de werkvloer. Het huidige kantoor zal verdwijnen en het ‘clubhuis’ zal opbloeien, waar werknemers samenkomen voor creativiteit, brainstormsessies en sociale contacten. Het hybride werken zal een prominente rol innemen. Zo wordt het kantoor een plek om te ontmoeten en te vergaderen, het sociale hart van de organisatie. Het krijgt een vrije vorm waarbij creatieve processen worden bevorderd, dit zal leiden tot positieve resultaten.

Bron: Mikomax

3. 2022

De kans is groot dat het jaar 2022 zich hier nog meer in gaat ontwikkelen. Denk hierbij aan dat er misschien wel meer functies die je thuis hebt naar kantoren worden gehaald. Ik had het eerder al over de flex functie, maar zo heb je ook nog de sociale functie. Hier word je juist aangespoord om met elkaar te overleggen en te brainstormen. Zo word er ook steeds meer onderzoek gedaan naar ‘wat heeft het nu voor invloed op de mens?’

4. Gevoelens

Verschillende organisaties proberen steeds meer in te spelen op gevoelens. Wanneer ben jij nou op je best? En wanneer ben jij dan dus ook het meest productief? Ook gaat er meer ingespeeld worden op kleur. Welke kleur geeft jou nou een rust gevoel? En door welke kleur word jij nou meer aangespoord? Zo staat de kleur blauw bijvoorbeeld voor rust en zakelijk, de kleur geel weer voor stimulatie en opgewektheid.

ontwerpen Inside Office

5. Kleine footprint

Een groen kantoor wordt elk jaar relevanter. En dan niet alleen op het gebied van planten, maar ook op het gebied van duurzame keuzes op kantoor. Bedrijven worden steeds bewuster als het gaat om duurzaamheid. Van meer planten op kantoor tot gerecyclede meubelen. Als je duurzaam met je organisatie omgaat en een gezonde werkomgeving creëert voelen mensen zich ook meer op hun gemak. Het bevorderd het werkgeluk en dat is precies het hoogst haalbare doel voor werkgevers in 2022!

6. Vintage look

Werken in een huiselijke omgeving (thuis) was het afgelopen jaar het nieuwe normaal. Geen wonder dat in het nieuwe jaar ook op kantoor meer huiselijkheid toegevoegd zal worden aan het interieur. In 2022 gaan we dit terug zien in kleuren en materialen. Zo wordt het kantoor een tweede huiskamer met de warmte die we thuis gewend zijn. Gezellig vinden wij van Inside Office!

Bron: Pinterest

Conclusie

het jaar 2022 zal nog uitgebreider worden en het thuis werken zal nog meer naar het kantoor gehaald word, omdat verschillende organisaties het steeds meer belangrijker gaan vinden hoe hun personeel zich voelt en wat voor hun het beste werkt. Willen ze hier steeds meer op inspelen. Daarnaast word een groene footprint dit jaar echt belangrijk, we willen uiteindelijk allemaal bijdragen aan een betere wereld.

Wil je meer ontwerpen en inspiratie zien en lezen? Bezoek dan onze Inside Office portfolio. Wil je ook een keer van gedachten wisselen wat er bij jullie op kantoor mogelijk is? Dat kan natuurlijk! Of we nu een groot of klein kantoor inrichten, alles draait om de juiste sfeer. Bel dan gerust voor een afspraak! Ga naar Inside Office contactpagina. Wie weet tot snel!