✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomeHou je hoofd koel!TrendsHou je hoofd koel!

Hou je hoofd koel!

Tips en trucs om je hoofd koel te houden op het werk!

De zomerhitte is in volle gang en hier moeten we natuurlijk wel op kunnen anticiperen, maar hoe doe je dat nu op een effectieve manier?! Inside Office geeft jou wat tips.

 

Wat je beter niet kunt doen: De hele dag door het gehele kantoor de airco aanzetten We begrijpen dat verkoeling nu belangrijk is voor het lichaam, maar wanneer een ruimte niet de hele dag wordt benut is het niet nodig om volop de airco te laten draaien. Een optie hiervoor is wanneer de ruimte benut gaat worden je hierin de airco een uur van te voren aan zet tot op het moment van verlaten van de ruimte (niet te koud natuurlijk. Denk aan 5°C verschil met buiten). Dit scheelt in de kosten en het is dynamisch.

 

Of schaf een ventilator aan, een beetje frisse lucht om je geconcentreerd te houden! Bekijk ze in onze webshop: ventilators

Jezelf te druk maken

Dit is een probleem waar we allemaal wel (eens) tegenaan lopen. Onze tip voor jou is dat je noteert wat je nog moet doen. Hier maak je dan een planning van (die natuurlijk uiteen kan lopen) en voer je uit op het moment dat het jou uitkomt. Je kunt hierop altijd terug vallen. Dit scheelt je denkwerk, dus energie.

In je pauze volop van de zon genieten

Het is belangrijk dat je Vitamine D binnen krijgt en dat je kunt ontspannen, maar als we het nieuws moeten geloven kun je binnen korte tijd al flink verbranden. Daarbij droogt je brood(je) nog eens sneller uit dan je het kunt eten. Je zou er dus voor kunnen kiezen om binnen te lunchen en je kop koffie of glas water buiten op te drinken. Als we hier over een 50/50 verdeling praten voorkomt dit dus verbranding èn krijg je de benodigde D binnen. En kan je daarna weer uitgerust aan de slag.

Wat je wel kunt doen:

Een duik nemen Het is heerlijk om eens even af te koelen met deze warmte. We begrijpen dat je geen zwembad hebt op het werk. Probeer daarom naar een andere optie te zoeken.

 

Neem bijvoorbeeld een waterpistool mee en daag je collega’s uit voor een watergevecht ( doe dit wel buiten natuurlijk 😉 of een teiltje voor je voeten, zodat deze verkoeling krijgen. Je bent zo weer opgedroogd!

 

Veel water drinken! Al met al is vocht het allerbelangrijkst. Blijf veel drinken en probeer eens een lekker waterijsje! Daarbij is het eten van gezouten nootjes ook handig of een lekkere bouillon. Door het verdampen van ons lichaamsvocht verliezen we veel van ons zout- en vochtgehalte.

 

Succes met de warmte en voor wie er nog op uit gaan: Fijne vakantie! ???

Wil je meer ontwerpen en inspiratie zien en lezen? Bezoek dan onze Inside Office portfolio. Wil je ook een keer van gedachten wisselen wat er bij jullie op kantoor mogelijk is? Dat kan natuurlijk! Of we nu een groot of klein kantoor inrichten, alles draait om de juiste sfeer. Bel dan gerust voor een afspraak! Ga naar Inside Office contactpagina. Wie weet tot snel!