✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomeHoe kan ik mijn toetsenbord schoonmaken?OfficeHoe kan ik mijn toetsenbord schoonmaken?

Hoe kan ik mijn toetsenbord schoonmaken?

Laten we even eerlijk zijn. Hoewel we het niet willen toegeven en ons altijd weer voornemen om het niet te doen: we zitten regelmatig te eten aan onze computer of laptop. Het resultaat? Kruimeltjes tussen de toetsen! Hoe je daar het beste vanaf komt is natuurlijk door het regelmatig schoonmaken van het toetsenbord. Of door genoeg zelfcontrole te hebben om niet te snacken aan je computer. Maar zelfs dan ga je merken dat er na een tijdje stof gaat ophopen tussen de toetsen. En dan hebben we het nog niet over de bacteriën van je handen die je bij elk gebruik aan de toetsen afveegt. Hoe dan ook, het schoonmaken van je toetsenbord is een taak die je niet kan ontkomen. Bij het ene toetsenbord is dat klusje sneller geklaard dan bij anderen. En de keyboards van laptops zijn al helemaal lastig te poetsen! Wij hebben daarom dit artikel voor jou geschreven, want wij weten precies hoe je een toetsenbord kan schoonmaken!

Hoe kan ik mijn toetsenbord snel schoonmaken?

De makkelijkste manier om een toetsenbord schoon te maken is natuurlijk door simpelweg een nieuwe te kopen. Echter is dat zonde van een dure variant en het is geen mogelijkheid als je met een laptop werkt. Gelukkig zijn er betere manieren! Begin met het toetsenbord oppakken en op zijn kop rustig op en neer te schudden. Op deze manier vallen alle losse kruimels en stofresten eruit. Doe de toetsen vervolgens goed af met een vochtig reinigingsdoekje en neem ook de kiertjes mee. Dit is een snelle en eenvoudige oplossing als je niet veel tijd hebt.

Wanneer je het beter wil doen, gebruik dan een spuitbus met gecomprimeerde lucht of een föhn (op koude stand!) terwijl je het toetsenbord op zijn kop houdt. Je blaast alle overtollige stof en kruimels eruit. Tot slot kan je met een in alcohol gedrenkt wattenstaafje tussen de toetsen poetsen.

Hoe maak ik mijn toetsenbord uitgebreid schoon?

De meest uitgebreide manier is om de schroefjes los te draaien en het toetsenbord uit elkaar te halen. Peuter voorzichtig de toetsen los. Vergeet niet om vooraf een foto te maken van je toetsenbord zodat je weet waar alle toetsen zaten! Je zal niet de eerste zijn die niet meer weet hoe de toetsen terug moeten! Gooi de losse toetsen in een bakje met heet water en reinigingsmiddel en poets ze af met een borsteltje. Vergeet ze niet volledig af te drogen voordat je ze terugplaatst. Als je geen zin hebt om de poetsen, stop ze dan in een waszakje en was ze mee in de wasmachine. Haal in de tussentijd een schone doek over de andere helft van het toetsenbord en zodra alles droog is kan je deze weer terug in elkaar puzzelen.

Wil je meer ontwerpen en inspiratie zien en lezen? Bezoek dan onze Inside Office portfolio. Wil je ook een keer van gedachten wisselen wat er bij jullie op kantoor mogelijk is? Dat kan natuurlijk! Of we nu een groot of klein kantoor inrichten, alles draait om de juiste sfeer. Bel dan gerust voor een afspraak! Ga naar Inside Office contactpagina. Wie weet tot snel!