✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomeFlexa kleur van het jaar 2023 | Wild WonderKantoorinrichtingFlexa kleur van het jaar 2023 | Wild Wonder

Flexa kleur van het jaar 2023 | Wild Wonder

Al 20 jaar vertalen de Flexa Kleurexperts wereldwijde inzichten naar een Kleur van het Jaar die past bij de stemming van dat moment. Dit jaar presenteert Flexa een positieve tint met een volle gloed die op de natuur is geïnspireerd, genaamd Wild Wonder. De kleur van het jaar Wild Wild Wonder verbindt jou met de natuur en laat je je binnenshuis beter voelen. De kleur Wild Wonder is prachtig in combinatie met diverse kleuren uit het kleurenpalet van Colour Futures 2023. Ontdek hoe je deze kleur en de vier aanvullende kleuren kunt gebruiken om de magie van de natuur je huis binnen te halen.

Kleur van het haar 2023 Wild Wonder: ‘Kracht en magie van de natuur’’

Elk jaar doet Flexa onderzoek naar trends en doen zij een trendvoorspelling met hulp van een panel van internationale designexperts. Zij delen hun inzichten over wat onze manier van leven de komende jaren zal beïnvloeden. Door te begrijpen waar de wereld naartoe gaat, kunnen we reageren met een kleur die past bij de stemming van dit moment. Zo is ook de nieuwe Flexa kleur van het jaar 2023 ontstaan.

 

Het thema van de Flexa kleur van het jaar 2023 is ‘’De kracht en magie van de natuur’’. Specifiek de helende kracht van de natuur op het gebied van de mentale gezondheid. De kleur van het jaar 2023 is opgedeeld in 2 woorden, waarbij ‘’Wild’’ staat voor het vrije gevoel naar de natuur en ‘’Wonder’’ staat voor de natuurlijke magie die overal om ons heen is.

Flexa Wild Wonder combineren met het Lush kleurenpalet

Er wordt niet alleen een kleur van het jaar gekozen, maar ook wordt er een Kleurenpallet van het Jaar 2023 uitgeroepen. Dit jaar is de naam van het pallet ‘Lush’. Dit pallet is geïnspireerd op de trend ‘De voedende rol van de natuur en de geestelijke gezondheid’. Het is inmiddels aangetoond dat de natuur een diep en positief effect heeft op onze fysieke en mentale gezondheid. De Flexa kleur 2023 ‘Wild Wonder’ in combinatie met de zachte groene tinten en neutralen, werken in een ruimte herstellend en zorgen voor een rustige sfeer in huis. De combinaties die binnen dit kleurpalet vallen zijn subtiel en zeer comfortabel.

Bron: Pinterest en Twinform

Kleurtrends 2023 | Buzz kleurpalet

Het Buzz kleurenpallet is geïnspireerd op de natuurlijke energie en biodiversiteit van weiden, prairies en graslanden. De kleuren uit dit palet brengen energie, plezier en harmonie in huis, en kunnen elke kamer in huis een gevoel van vitaliteit en levenslust geven.

Kleurtrends 2023 | Raw kleurpalet

Het Raw kleurenpallet weerspiegelt de rijkdom en het creatieve potentieel van de natuurlijke hulpbronnen en patronen die we om ons heen zien. Stro, paddenstoel, oker en houtachtig bruin: het zijn rijke natuurlijke tinten die nooit overheersen. Daarnaast benadrukken ze hoe de natuur innovatie kan inspireren. Je kunt experimenteren met gedurfdere tinten om diepte en karakter aan je huis toe te voegen.

Bron: Flexa
Bron: Flexa

Kleurtrends 2023 | Flow kleurpalet

Het Flow kleurpalet is geïnspireerd op de getijden, golven en natuurlijke ritmes van de aarde. Kleurtonen van schelpen, grind en zand voeren de boventoon. Deze warme natuurlijke tinten zijn fris en tijdloos en passen dan ook goed bij verschillende kleurencombinaties. In het Flow kleurpalet draait alles om het creëren van balans en rust in huis.

Bron: Flexa

Wil je meer ontwerpen en inspiratie zien en lezen? Bezoek dan onze Inside Office portfolio. Wil je ook een keer van gedachten wisselen wat er bij jullie op kantoor mogelijk is? Dat kan natuurlijk! Of we nu een groot of klein kantoor inrichten, alles draait om de juiste sfeer. Bel dan gerust voor een afspraak! Ga naar Inside Office contactpagina. Wie weet tot snel!