✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomeFanny’s favorietenDuurzaamFanny’s favorieten

Fanny’s favorieten

Duurzaamheid op kantoor? Ja, dat kan!

Sterker nog, het thema duurzaamheid is inmiddels niet meer weg te denken uit het kantoorinterieur. Voor ons is het een belangrijk criteria tijdens de selectie van materialen en meubelen voor kantoor- en projectinrichting. Onze designer Fanny deelt graag haar favoriete keuzes van dit moment.

Stoel Hemp Fine ‘De oneindig herbruikbare stoel’

De Hemp Fine kuip is gemaakt van een uniek biomateriaal. De gebruikte materialen hennep en hars zijn beide volledig biologisch, plantaardig én recyclebaar. Iets dat nog niet eerder mogelijk was!

De reststroom van vezels uit de hennepverwerking wordt gebruikt als grondstof om de zitkuip van de stoel mee te maken. Het voordeel van hennep is dat het groeit zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen, nauwelijks water nodig heeft en het in Nederland wordt verbouwd. Daarnaast is hennep supersterk én neemt het CO2 op. Hierdoor heeft de productie van de stoel een negatieve CO2-voetafdruk. Er wordt dus meer CO2 opgenomen dan uitgestoten.

Wat deze stoel echt uniek maakt, is dat de leverancier de stoel kan shredderen en er weer opnieuw een stoel van maken zonder toevoeging van chemicaliën of andere stoffen.

De onderdelen van de stoel zijn zo ontworpen dat ze na gebruik eenvoudig van elkaar gescheiden en hergebruikt kunnen worden. Hoewel de kuipen in de natuur volledig afbreekbaar zijn, breken we ze liever niet af. Dat is zonde en onnodig. De kuip wordt vermalen en daarna opnieuw geperst. Met dezelfde kwaliteit en eindeloos opnieuw. Onze leverancier Vepa x Drentea is het enige bedrijf ter wereld waarbij dit mogelijk is zonder dat er nieuwe grondstoffen worden toegevoegd.

Geef afval een tweede leven met stoel Felt

Felt geeft afval een mooi tweede leven. Het einde van 60 PET-flessen is het basismateriaal voor elke Felt stoel. Hierdoor is deze stoel uitermate geschikt voor circulaire inrichtingsconcepten. De keuze om gebruik te maken van dit materiaal is niet alleen goed voor het milieu, het ziet er ook prachtig uit. Een bijkomende positieve eigenschap is het geluidsabsorberende vermogen.

Met de houten poot geeft Felt een huiselijke sfeer aan de ruimte. Door de poten te voorzien van een lakkleur kan een mooi accent aan de stoel gegeven worden, de kuip kan ook uitgevoerd worden in 2 felt kleuren, de binnenzijde grijs en de buitenzijde kan in oranje, lichtblauw, groen of bruin.

De stabiele kuipconstructie maakt een grote variatie aan modellen mogelijk. Daarmee is Felt breed inzetbaar; van vergaderkamer tot woonkamer en uiteraard geschikt voor projectgebruik.

Tafel Loft is volledig circulair ontworpen!

Loft is volledig circulair ontworpen zonder verspilling van restmateriaal en vervaardigd met gietijzeren hoekverbindingen gemaakt van eigen restmateriaal. De variant met houten poten is vervaardigd van restmateriaal dat vrijkomt bij de productie van onze multiplex tafelbladen.

Om er voor te zorgen dat de tafel makkelijk te monteren en demonteren is, zijn weinig tot geen toevoegingen nodig als er bijvoorbeeld elektrificatie moet worden toegevoegd. Daardoor blijft ook het productieproces van de tafel zo kort en efficiënt mogelijk. En dus: minder milieubelastend. Elk los onderdeel bestaat bovendien uit één materiaalsoort. Daardoor is de circulariteit op lange termijn ook gegarandeerd, het is gemakkelijk opnieuw te gebruiken.

Loft is verkrijgbaar met diverse formaten bladen in veel bladdessins en bladkleuren. Het onderstel is er in diverse epoxykleuren. Loft is ook verkrijgbaar als teamtafel met een hoogte van 75 cm en als statafel van 110 cm hoog.

 

Meer weten over duurzame oplossingen? We komen graag in contact, telefonisch kun je ons bereiken op 078-6919711 of mail naar info@insideoffice.nl.

 

Wil je meer ontwerpen en inspiratie zien en lezen? Bezoek dan onze Inside Office portfolio. Wil je ook een keer van gedachten wisselen wat er bij jullie op kantoor mogelijk is? Dat kan natuurlijk! Of we nu een groot of klein kantoor inrichten, alles draait om de juiste sfeer. Bel dan gerust voor een afspraak! Ga naar Inside Office contactpagina. Wie weet tot snel!