✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomeOnze hoogtepunten van Design District 2024Design beursOnze hoogtepunten van Design District 2024

Onze hoogtepunten van Design District 2024

Vorige week woensdag en donderdag bezochten wij het jaarlijkse, toonaangevende vakevenement voor interieurdesign in Nederland: Design District. Drie dagen lang transformeerde de iconische Van Nelle Fabriek in Rotterdam tot een bruisende hub waar interieurprofessionals uit alle hoeken van de branche samenkwamen. 

De vloer was bezaaid met stands die de mooiste merken presenteerden. Maar dat was nog lang niet alles: er waren ook boeiende lezingen over akoestiek, trends, duurzaamheid en interieur. Elk jaar maken we hier onze opwachting om de nieuwste ontwikkelingen in de sector en bij onze leveranciers te bewonderen. We lieten ons inspireren door bijna 200 verschillende merken en nemen je graag mee door onze dag vol ontdekkingen en hoogtepunten.

Direct bij binnenkomst werden we meteen verrast door TOOtheZOO’s nieuwste creatie, TOOthePOINT. Dit speelse en comfortabele zitmeubel geeft je het gevoel dat je thuis op de bank aan tafel zit. Even verderop werden we vermaakt door een live demonstratie tuften (het proces voor het maken van kleden) door Vloerkledenwinkel

Terwijl we door de grote zaal wandelden, die ooit dienst deed als oude tabaksfabriek, zagen we hoe onze leveranciers weer groots hadden uitgepakt. Bij elke stand maakten we een praatje en genoten we van een drankje. Onze favoriete tafelstoelen vonden we terug bij Satelliet, gepresenteerd in warme kleuren en stijlvolle houtstructuren. De buitensfeer konden we proeven bij FP Collection, met hun nieuwe buitenstoelen en tafels. Hier kwamen we ook de Gufo Planters tegen, bedoeld voor privacy en om een vleugje natuur aan je kantoor toe te voegen. Ook bekeken we de designs bij Mobitec die wij onlangs hebben toegevoegd aan onze collectie.

Fanny bewonderde bij Tonone haar nieuwe eyecatcher: de Bridge lamp, met zijn grafische en neon-look. En dan waren er nog de niet te missen stoelen van Dutch Design merk Puik, waaronder de Chester bank, dit keer uitgevoerd in wat leek als een gebreide geblokte stof.

 

TOOtheZOO’s TOOthePOINT zitmeubel

Live tuften bij Vloerkledenwinkel

Satelliet stoelen

Mobitec’s Neo stoel en Blossom tafel

Tonone’s Bridge lamp

Puik’s Chester bank

Daarnaast woonden we een inspirerende lezing bij van Anna Hutten over de woningtrends van 2025. Hierin kregen we een vooruitblik op de opkomende trends en innovaties in wooninrichting. Verwacht van ons een uitgebreide blog waarin we dieper ingaan op deze inzichten!

Onze top 3 highlights

Muuto’s veelzijdige opbergsysteem

Muuto is bij ons erg geliefd. Op elke beurs zien we onze favorieten terug. Zoals de U-vormige KINK vaas, de Connect Modular olijfgroene sofa en onze eerste highlight: het veelzijdige en functionele Stacked Storage System. Dit opbergsysteem is zelf op te bouwen, aan te passen en in te richten passend bij je eigen behoeften. Dit zorgt ervoor dat het in elke ruimte op kantoor kan worden toegepast: als scheidingswanden, boekenkasten of bijzettafels. Super handig!

Met behulp van Muuto’s gevarieerde aanbod aan modules kan je een eigen ontwerp maken. Heb je gebrek aan inspiratie of hulp nodig met het inrichten? Dan kan je ook kiezen uit een van de 24 vooraf ontworpen configuraties.

KINK vaas

Stacked Storage System

Connect Modular Sofa

Artifort & Lande

We verkenden de nieuwste designs bij Artifort en Lande. Ons oog viel direct op de nieuwe aanwinst van Artifort: Muse. Deze bank is een “ode” aan de zachte, organische Artifort-ontwerpen uit de jaren zestig en zeventig. Vlak daarna zagen we een oude bekende: de stijlvolle middelgrote draaistoel F506 met nieuw stalen onderstel.

Tijdens ons bezoek werden onze smaakpapillen verrast met heerlijke bonbons. Elke bonbon was zorgvuldig afgestemd op een designicoon van hun collectie. Wij kozen allemaal voor een andere bonbon. Erg lekker natuurlijk, en allemaal een unieke smaak die perfect paste bij het innovatieve ontwerp van de designitems.

Muse bank van Artifort

F506 draaistoel van Artifort

Arte wandbekleding

Een stand die niet te missen was, is die van Arte met hun indrukwekkende wandbekleding. Een van de blikvangers was de Lacy Longlegs Wallcovering: een 3D textiel wandbekleding. De voelbare wandbekleding geeft een zacht 3D effect en het ontwerp is geïnspireerd op de ingewikkelde weefsels van spinnen, bladeren en bogen. Bladerend door hun boeken, ontdekten we nog meer gedetailleerde en stijlvolle behangontwerpen.

Lacy Longlegs Wallcovering van Arte

Onze dag op Design District was vol inspiratie en nieuwe inzichten. Ben je enthousiast geworden over de genoemde artikelen? Bij Inside Office kun je ze eenvoudig aanvragen. Wij bieden advies op maat en helpen je graag om deze ontwerpen perfect in jouw interieur te integreren.

Twijfel je hoe je een item in je ruimte kunt toepassen? Geen probleem! Ons team staat klaar om je met creatieve en praktische oplossingen te ondersteunen.

Laat je inspireren en neem contact met ons op om jouw interieur naar een hoger niveau te tillen!