✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomeOns bezoek aan Design District 2022Design beursOns bezoek aan Design District 2022

Ons bezoek aan Design District 2022

Design Disctrict

Op donderdag 9 juni zijn we vanuit Inside Office naar Design District in Rotterdam geweest. Deze beurs vindt elk jaar plaats in de Van Nelle Fabriek, dit is een prachtig monument uit 1931. In 2014 kreeg dit bijzondere gebouw internationale erkenning van Unesco en is dus sindsdien werelderfgoed.

Design District is het beste vak-evenement voor interieurdesign in Nederland. De beurs duurt 3 dagen en heeft een beursvloer van ruim 7500 m² gevuld met presentaties van 150 interieurmerken. Maar Design District is meer dan een beurs, je vindt er ook exposities van design academies en jonge ontwerpers, van bijvoorbeeld het Hout- en Meubileringscollege, ook kun je er één of meerdere lezingen of workshops volgen.

Design District is in 2002 begonnen in Nederland onder de naam 100% Design. Het evenement heeft altijd plaatsgevonden in bijzondere en historierijke locaties zoals de Cruise Terminal Rotterdam, de Van Nelle Fabriek en het Hembrugterrein in Zaandam. Het evenement is uitgegroeid tot toonaangevend in Nederland. De 19e editie was dit jaar op 8, 9 en 10 juni in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

De beurs is dit jaar ingedeeld in 2 verschillende hallen. In deze hallen staan allerlei verschillende stands van de mooiste merken. Op de beurs worden nieuwe producten of collecties gepubliceerd. Op deze manier blijf je up to date van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van (project)inrichting.

Onze top 3 producten die we op de Design District hebben gespot!

1. PUIK PI chair

De PI Chair, ontworpen door Richard Hutten, is geïnspireerd door de rijke historie van het midden van de 20ste eeuw. De PI stoel heeft een tijdloos design, met een heel goed zitcomfort. De stoel nodigt uit om lang te dineren of een boek te lezen. De verbindingen van de stalen buizen op de rug van de stoel lijken op de 16e letter van het Griekse alfabet, de letter pi π. Zodoende was de naam van de stoel snel gevonden.

2. Lande MC Sofa

Projectbank en zitbank voor op kantoor of toch een in de horeca? Met de MC Sofa kun je alle kanten op. Deze bank kan tegen een wand, in een opstelling of met de ruggen tegen elkaar geplaatst worden. De MC Sofa System kan eindeloos gekoppeld worden. Op deze wandbank kun je bijvoorbeeld een lekker hapje eten in de kantine of horeca, maar de MC Sofa is ook te gebruiken als kantoorbank om op te brainstormen of als open werkplek. Of als wandbank in een wachtruimte of in de kantine van een school. Leuk detail is de plantenbak achter de bank!

3. Maatwerk kasten

Maatwerk kasten zijn niet meer weg te denken in het interieur van tegenwoordig. Ze maken een ruimte bijzonder en uniek. Niet alleen in de woningbranche worden maatwerk kasten toegepast maar ook steeds vaker in de kantoorinrichting. Hierin kan je eindeloos creëren; een kast van vloer tot plafond, van muur tot muur of een kast met een TV scherm geïntegreerd die ook mooi bij de rest van het interieur past. Zo wordt elk interieur uniek en heeft zijn eigen DNA.

Wil je meer ontwerpen en inspiratie zien en lezen? Bezoek dan onze Inside Office portfolio. Wil je ook een keer van gedachten wisselen wat er bij jullie op kantoor mogelijk is? Dat kan natuurlijk! Of we nu een groot of klein kantoor inrichten, alles draait om de juiste sfeer. Bel dan gerust voor een afspraak! Ga naar Inside Office contactpagina. Wie weet tot snel!