✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomeDe juiste instelling van je werkplekErgonomieDe juiste instelling van je werkplek

De juiste instelling van je werkplek

Gezonde werkplek, gezond werken

Neem de tijd om je werkplek goed in te stellen! Dit geldt natuurlijk op kantoor maar zeker ook als je thuis werkt! Gezond werken vraagt een combinatie van een goede zithouding afgewisseld met regelmatige onderbrekingen. De afbeelding laat een goede basishouding zien: het lichaam is goed ondersteund zodat je comfortabel op je beeldscherm kan kijken. Een goede steun in de onderrug en gebruik van de armsteunen zorgen voor een ontspannen houding. Het is daarbij noodzakelijk dat de zitting iets achterover staat, zodat je niet uit de stoel glijdt. Bij voorkeur staat de stoel in de dynamische stand. Stel de stoel daarom goed in.

Voorbeelden van regelmatige onderbrekingen zijn bijvoorbeeld staand werken, buiten een rondje lopen in de pauze, wat vaker drinken halen, wat rek en strek oefeningen. De afwisseling is hierin het belangrijkste! Ergonomen adviseren 20 minuten zitten, 6 minuten staan en 2 minuten bewegen.

Hierbij de instellingen voor de juiste zithouding, we gebruiken als voorbeeld een BMA bureaustoel;

instelling-bma

Zitting

1. Zet de zitting in de juiste hoogte zodat de bovenbenen gelijkmatig worden ondersteund.

2. Schuif de zitting zo ver naar voren, dat je onderbenen net niet tegen de voor rand aankomen.

3. Kantel de zitting iets achterover. Voor een optimale ondersteuning kan je de stoel dynamisch gebruiken (niet op elk type mogelijk). Kantel hiervoor de knop naar boven.

4. Zorg voor een goede balans van het beweegmechanisme (niet op elk type mogelijk).

Rugleuning

5. De hoek tussen rugleuning en zitting is traploos instelbaar (niet op elk type mogelijk). Door de rugleuning goed aan te sluiten zorg je voor een ondersteunde en actieve houding.

6. Stel de rugsteunhoogte zo in, zodat de onderrug optimaal wordt ondersteund.

Armsteunen

7. Een goede armsteunhoogte zorgt voor ontspanning in de spieren van nek, schouders en armen.

Werkplek

8. Zet de hoogte van het werkblad gelijk aan de armsteunen. Zo is het werkblad een verlenging van de armsteunen. De monitor staat op een kijkafstand van tenminste 60 cm en de bovenrand net onder ooghoogte.

Wil je meer ontwerpen en inspiratie zien en lezen? Bezoek dan onze Inside Office portfolio. Wil je ook een keer van gedachten wisselen wat er bij jullie op kantoor mogelijk is? Dat kan natuurlijk! Of we nu een groot of klein kantoor inrichten, alles draait om de juiste sfeer. Bel dan gerust voor een afspraak! Ga naar Inside Office contactpagina. Wie weet tot snel!