✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

Home5 tips voor een positieve back to work!kantoorinrichting5 tips voor een positieve back to work!

5 tips voor een positieve back to work!

De vakantieperiode is weer voorbij, dus zeg maar vaarwel tegen, heerlijk uitslapen, relaxen en gezellige zomeravonden met vrienden en familie. Vanaf nu gaan we weer aan het werk! Terug naar die lange werkdagen vol meetings en een lange to-do lijst. Oh, en vergeet vooral die mailbox niet bij te werken, want die is tijdens je afwezigheid behoorlijk volgestroomd.

Dat klinkt misschien wat overdreven. Want zo erg is het toch ook weer niet? Vakantie vieren is heerlijk, maar met een frisse start aan het werk kan ook leuk zijn. Toch zeker wanneer je werksituatie is uitgerust met de juiste tools om efficiënt aan de slag te gaan. Kijk jij er toch een beetje tegenop om weer aan het werk te gaan? Lees dan hier onze 5 tips voor een positieve back 2 work.

1. Clean Desk Policy

Net voor je vakantie begon even je bureau glad trekken, zodat je lekker relaxt aan je vakantie kan beginnen, een heerlijk gevoel. Houdt dat vast! Met een clean desk policy zorg je voor rust en structuur. Hoe efficiënter jij je spullen weer opruimt, des te georganiseerder je te werk kan gaan. Zo heb je tussen het werken door tijd om nog even terug te dagdromen naar het moment waar je met een cocktail in de hand op het strand lag.

Een opgeruimd bureau oogt natuurlijk veel beter dan een werkplek vol half afgemaakt werk, stapels documenten en rondslingerende post-its. Daarnaast heeft het nog voordelen ook!

Bron: Pinterest en Twinform

2. Thuiswerken

Bijna iedereen is inmiddels overtuigd dat thuiswerken zo nu en dan best handig is, voor zowel werknemers als werkgevers. Wanneer je veel belang hecht aan een “healthy work-life balance” is af en toe een thuiswerkdag inplannen de ideale oplossing. Uitdiverse onderzoeken is gebleken dat thuiswerken een positieve invloed heeft op de prestaties van de werknemer. Het geeft flexibiliteit en vertrouwen vanuit de werkgever hierdoor blijft de werknemer gemotiveerd aan het werk. Het resultaat: minder ziekteverzuim, minder stress en minder kans op een burn-out.

Thuiswerken zorgt voor rust en afwisseling en bovendien helpt het mee aan een duurzame samenleving. Want waarom zouden we in de file in gaan staan als er alternatieven zijn? Deze tijd kun je beter gebruiken om alvast wat dingen van je takenlijstje af te werken.

Tijdens de Week van de Mobiliteit van 16 tot 22 september wordt er veel aandacht geschonken aan dit onderwerp. 19 september is tevens ook uitgeroepen tot Nationale Thuiswerkdag. Wordt thuiswerken bij jou nog niet toegepast? Zet deze dag dan zeker in je agenda!

Ben je nog op zoek naar een goede bureaustoel voor thuis? Kom zeker eens binnen in onze showroom en test welk model het best bij je past.

3. Akoestische werkomgeving

De ideale werkomgeving is vrij van storende omgevingsgeluiden. Concentratie en communicatie zijn de belangrijkste eigenschappen van een succesvolle werkplek. Om niet knettergek te worden van telefonerende collega´s, het geklets bij het koffiezetapparaat of het zoemende geluid van de printer, is het belangrijk deze storende omgevingsgeluiden zo goed mogelijk te absorberen.

Teveel lawaai op de werkvloer zorgt voor frustratie, waardoor werknemers zich moeilijk kunnen concentreren en hun taken minder goed kunnen uitvoeren. Gelukkig zijn er diverse oplossingen om de akoestiek te verbeteren. Denk aan akoestische panelen, zoals plafond- of wandpanelen, die de galm in de ruimte aanzienlijk verbeteren. Deze panelen zijn er in diverse uitvoeringen, kleuren, afmetingen en structuren. Daarnaast zijn er nog veel meer producten die kunnen bijdragen aan het verbeteren van de akoestiek, zoals lampen, bureau tussenwanden en vloerbedekking. Zo verbeter je niet alleen de akoestiek, maar creëer je ook een esthetische meerwaarde.

Bron: Buzzispace

4. De Ergonomische Driehoek

Waarom heb je ondanks een ergonomische bureaustoel en het gebruik van een hoogte instelbaar bureau, nog altijd last van je nek, hoofd of ogen? De oplossing kan verstopt zitten in de ‘Ergonomische Driehoek’. Dit houdt in: de bureaustoel, het bureau en de monitorarm, zij vormen de ‘Ergonomische Driehoek’ binnen de fysieke ergonomie. Het juist instellen van deze ergonomische producten zijn de basis voor een ergonomisch efficiënte werkplek. Belangrijk; want een betere ergonomische werkplek betekent productievere werknemers. Wij zijn er van overtuigd dat als een werkplek perfect bij je past, je je op het werk prettiger voelt.

Kan jouw werkplek nog de nodige ergonomische computeraccessoires gebruiken? Neem dan zeker een kijkje in onze webshop.

5. Een groen kantoor

Wist je dat planten een positief effect hebben op de productiviteit op de werkvloer? Planten zuiveren niet alleen de lucht, maar verhogen ook de luchtvochtigheid, waardoor je minder last hebt van vermoeidheid en geïrriteerde ogen. Daarnaast worden mensen gelukkig van groen om hen heen. Het geeft een positieve, gezonde en huiselijke sfeer, niet alleen voor de werknemers zelf, maar ook voor de klanten en partners. Wordt jij blij van planten in huis? Voorzie je werkomgeving dan zeker ook van een leuke plant!

Wil je meer weten over groen op kantoor? Lees dan onze blog ´Een groen kantoor leeft!´.

Wil je meer ontwerpen en inspiratie zien en lezen? Bezoek dan onze Inside Office portfolio. Wil je ook een keer van gedachten wisselen wat er bij jullie op kantoor mogelijk is? Dat kan natuurlijk! Of we nu een groot of klein kantoor inrichten, alles draait om de juiste sfeer. Bel dan gerust voor een afspraak! Ga naar Inside Office contactpagina. Wie weet tot snel!