✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomeInterieur ideeën voor op kantoorInterieurInterieur ideeën voor op kantoor

Interieur ideeën voor op kantoor

Ideeën voor de inrichting van kantoor interieur

Ben jij op zoek naar inspirerende interieur ideeën om jouw kantoor in te richten? Er zijn immers zo veel manieren om een werkruimte in te delen. De beste aanpak is om een bepaalde stijl aan te houden om zo eenheid en rust te vormen. Een rommelig kantoor zonder sfeer zorgt immers niet voor de beste productiviteit. Bovendien zullen de werknemers niet prettig werken in zo’n omgeving. Denk daarom na wat je wilt bereiken met het kantoor. Dienen de werknemers geïnspireerd te worden met nieuwe ideeën? Of moeten ze juist zo productief mogelijk aan het werk gaan? Doormiddel van een juiste inrichting kunnen deze eigenschappen beïnvloed worden.

1. Modern

Een veel gekozen optie voor kantoor interieur is een moderne inrichting. In een modern kantoor is het van belang om rust en ruimte te creëren. Door het gebruik van moderne meubels in combinatie met een strakke omgeving ontstaat eenheid en een luxe uitstraling. Veelgebruikte materialen zijn eikenhout, leer, hoogglans meubels en betonlook gietvloeren. Berg alle kabels goed op om onrust te voorkomen.

2. Licht

Doormiddel van veel ramen en glas wordt een licht kantoor gecreëert. Een licht kantoor geeft een gevoel van vrijheid en openheid. Hou het interieur zo licht mogelijk door gebruik te maken van witte muren en meubels. Deze witte oppervlakten weerkaatsen het binnenkomende licht, waardoor het versterkt wordt. Grote ramen geven de werknemers de mogelijkheid om weg te kunnen kijken en zorgen er daarom voor dat het kantoor een fris en vrij gevoel heeft, wat door werknemers als prettig wordt ervaren.

3. Kleuren

Doormiddel van kleurgebruik kan je bepaalde emoties en de mate van creativiteit en inspiratie van een mens tot een zekere zin beïnvloeden. Uit kleurentherapie blijkt dat we gevoelig zijn voor bepaalde kleuren, en worden bepaalde dingen in ons opgewekt door een kleurrijke omgeving. Vandaar dat kleurenmarketing zo invloedrijk is. Zo maakt de kleur geel mensen vrolijk en geeft het een boost aan de creativiteit, maar een overvloed ervan kan vermoeidheid opwekken omdat de ogen snel moe worden van deze kleur. Blauw wordt geassocieerd met rust en sereniteit, dit is een veelgebruikte kleur in kantoren omdat het productiviteit en vertrouwen uitstraalt. Kies welke kleur het beste in uw kantoor past en implementeer deze in het interieur doormiddel van accessoires, een accentmuur of kunstwerken zoals beelden of schilderijen.

4. Creatief

In sommige gevallen is het nuttig om een kantoor zo in te richten dat het de creativiteit aanspreekt. Denk aan een kantoor waar kunstzinnige mensen aan het werk zijn of waar ideeën ontwikkelt dienen te worden. Zo’n creatief kantoor kan tot stand komen doormiddel van een ‘Starbucks-achtige’ inrichting. Denk aan een industriële basis met daarin veel hout en metaal. Zorg voor passende accessoires en inspirerende posters en quotes.

5. Natuurlijk

De natuur doet ons altijd goed. Het is uitstekend voor de gezondheid, zorgt voor rust en geeft een gevoel van vrijheid. Breng daarom de natuur naar het kantoor doormiddel van een natuurlijke omgeving. Kamerplanten doen het altijd goed, maar je kan het nog een stapje verder brengen. Denk aan bamboewanden, hangende klimopplanten langs de muren, en vooral veel potten en bloembakken met groen erin. Dit is enorm prettig voor de medewerkers en zorgt voor betere productiviteit en tevredenheid.

Wil je meer ontwerpen en inspiratie zien en lezen? Bezoek dan onze Inside Office portfolio. Wil je ook een keer van gedachten wisselen wat er bij jullie op kantoor mogelijk is? Dat kan natuurlijk! Of we nu een groot of klein kantoor inrichten, alles draait om de juiste sfeer. Bel dan gerust voor een afspraak! Ga naar Inside Office contactpagina. Wie weet tot snel!