✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z

HomeNajaartrends en kleuren van 2024InterieurNajaartrends en kleuren van 2024

Najaartrends en kleuren van 2024

De najaartrends en kleuren van 2024 brengen een frisse wind in de wereld van kantoorinrichting. De meeste trends blijven hangen maar net als de bladeren, veranderen de kleuren in kantoorinrichting mee. 

Hier zijn de belangrijkste trends die jouw werkplek een oppepper kunnen geven.

Hybride flexibele werkplekken

Flexibiliteit is dé trend van 2024! In plaats van starre, vaste werkplekken kiezen steeds meer kantoren voor modulaire meubels en flexibele ruimtes – want wie wil er nou vastzitten aan één plek? Hybride werkplekken zijn helemaal trendy, en het is niet moeilijk te zien waarom.

Bij hybride werken wisselen medewerkers tussen thuiswerken en werken op kantoor. Dit betekent dat een werkplek moet kunnen meebewegen met de behoeften van de dag. Denk aan grote, open ruimtes waar je niet vastzit aan een bureau of plek. Daarnaast bieden hybride werkplekken ook aparte ruimtes voor online meetings, stiltewerkplekken voor wanneer je even moet concentreren, overlegruimtes voor spontane brainstormsessies, en ontspanningsruimtes waar je kunt ontsnappen aan de hectiek van de dag. 

Onze Inside Office overleg/brainstormhoek
Verplaatsbare wanden bij een online marketingbureau

Biophilic Design: Haal de natuur naar binnen

Natuurlijke elementen zoals planten en hout brengen een kantoor echt tot leven! Biophilic design, waarbij de natuur je grootste inspiratiebron is, blijft ook dit najaar een absolute favoriet. En dat is niet zonder reden. Planten verbeteren niet alleen de luchtkwaliteit, maar maken je werkplek ook een stuk gezelliger.

Groene wanden als die bij Lowpad geeft het kantoor meteen dat frisse en levendige gevoel. Een groen kantoor leeft! En het is dé manier om een ontspannen sfeer te creëren waar iedereen graag werkt.

Green and beige office interior
Houten lattenwand en veel groen bij Middelwatering Bouw
Green wall in office
Groene wand bij Lowpad

Duurzaamheid en nostalgie

Nog eentje die is blijven hangen: duurzame materialen. Steeds meer bedrijven kiezen voor milieuvriendelijke materialen zoals gerecycled hout en energiezuinige verlichting – een slimme keuze die niet alleen goed is voor de medewerkers, maar ook voor onze planeet. Veel duurzame materialen worden verwerkt in vintage items, zoals retro stoelen en nostalgische accessoires uit de jaren ’60. Zoals deze ronde lampen. 

Bron: Aijolighting
Bron: Anna Interior Design

Warme neutrale en aardetinten

De kleurentrends voor 2024 brengen een warme en gezellige sfeer naar je kantoor. Warme neutrale tinten zoals beige, taupe en aardetinten zorgen voor een rustige, uitnodigende uitstraling die je werkruimte meteen gezelliger maakt. Wil je wat extra karakter toevoegen? Ga dan voor diepe herfstkleuren zoals bordeauxrood of diepgroen – perfect om die herfstige sfeer naar binnen te halen.

Autumn moodboard
Moodboard najaar 2024

Natuurlijke materialen en rijke stoffen

Net als de kleuren zijn de materialen ook zacht en comfortabel. Fluweel, wol en andere rijke texturen zorgen voor een knusse sfeer, vooral in relaxzones en gemeenschappelijke ruimtes. Deze materialen maken je kantoor niet alleen comfortabeler, maar ook een plek waar mensen zich graag bevinden. Ook veel glas en keramiek komt steeds meer terug – om die warme, natuurlijke uitstraling compleet te maken. 

Bron: FÉST | Sierlijsten met keramische en glazen details
Office interior
Natuurlijke tinten en materialen bij Van Mourik Appelhuisje

De najaarstrends van 2024 laten zien dat kantoorinrichting tegenwoordig veel meer is dan alleen maar zorgen voor functionele werkplekken. Het draait om het ontwerpen van ruimtes die zowel het welzijn als de productiviteit van medewerkers naar een hoger niveau tillen. Het is de kunst om de juiste mix van kleuren, materialen en slimme oplossingen te vinden om een kantooromgeving te creëren die niet alleen modern is, maar waar je medewerkers zich ook echt thuis voelen.

Ben je benieuwd hoe je deze trends kunt integreren in jouw eigen kantoor? Bekijk dan onze projectinrichtingen en duik in onze andere blogs voor meer inspiratie. Zo maak je van jouw werkplek een plek waar iedereen graag komt!