✓ Kennis & creativiteit in projectinrichting ✓ Ervaring in realisatie ✓ Ontzorging van a tot z
io_rgb_payoff_wit

HomePortfolioVan Mourik – Appelhuisje

Van Mourik – Appelhuisje

Appelhuisje Alblasserdam

Streekgenoten kennen het: midden in de polder en aan de oever van de Alblas-rivier, vind je het historische Appelhuisje. Dit uitzonderlijk smalle gebouw uit de 19e eeuw was onderdeel van het Hof Souburg en diende ooit als woonruimte met een droogzolder voor appels. Onlangs heeft Inside Office het interieur van Het Appelhuisje opnieuw ontworpen voor Van Mourik Beheer BV. Hier hebben we een eigentijdse en functionele kantoorruimte gecreëerd met oog voor de monumentale waarde van dit historische pand. Ons team leidde het interieurontwerp, verzorgde de verhuizing én zorgde ervoor dat het kantoor klaar was voor gebruik. Benieuwd hoe we dit hebben gedaan? Lees mee.

Monumentaal Appelhuisje krijgt nieuwe functie

Bij het interieurontwerp voor Het Appelhuisje stond een uitdaging centraal: het historische karakter behouden. De opdrachtgever wilde geen drastische verbouwingen vanwege de monumentale status van het pand. Gelukkig bleek dit ook niet nodig, alle benodigde functies zoals vergaderen, ontspannen en werken vonden hun plek in de bestaande ruimtes. Hierdoor behielden we niet alleen de charme van het pand, maar bespaarden we ook aanzienlijk op verbouwingskosten. Met relatief kleine ingrepen is de historische sfeer versterkt en is er ruimte gecreëerd voor moderne en functionele oplossingen.

Oude meesters brengen sfeer

Een van de meest opvallende keuzes voor dit interieur is het gebruik van ‘oude meesters’ om de historische sfeer in het interieur te versterken. Deze schilderijen zijn uitgevoerd als textiele wandkleden, waardoor ze niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook een positieve invloed hebben op de akoestiek. Voor deze hoogwaardige en kleurvaste textielprints werkten we nauw samen met onze vertrouwde drukwerkpartner, Koppelaar.

Bij het selecteren van kunstwerken voor elke ruimte was er oog voor detail en betekenis. Boven de voetbaltafel prijken bijvoorbeeld Van Goghs bloemen ‘Flesje met pioenrozen en blauw ridderspoor’, wat perfect past bij de gezellige sfeer van de ontspanningsruimte. Voor de vergaderruimte kozen we ‘Menagerie’ van Melchior d’Hondecoeter, dat een verzameling dieren afbeeldt en het gevoel van samenzijn benadrukt.  In de zithoek siert een Hollandse landschap van Jurriaan Andriessen de muur. Met dit werk verbinden we het interieur met het schilderachtige polderlandschap buiten.

Kleurenpallet van toen en nu

Het interieur kleurt mee met de kunst. De kleuren in de wandkleden dienden als inspiratie voor ons palet, waarbij we stijlvolle vergrijsde tinten kozen die goed samengaan met een eigentijds interieur. Boven de vergadertafel pronkt de karakteristieke zwarte kroonluchter van It’s About Romy, terwijl vloerkleden van Tarkett en Desso & Ex de verschillende ruimtes warmte en comfort geven. Het strak vormgegeven meubilair voegt een eigentijds tintje toe aan de ruimte, terwijl de authentieke details van het monumentale pand behouden blijven.

Verhuizing zo geregeld

Maar wat te denken van de verhuizing zelf? Daar hebben we een handje bij geholpen. Van Mourik Beheer BV verhuisden we van hartje Dordrecht naar de polder van Alblasserdam. Bestaand meubilair, waaronder bureaustoelen van Herman Miller en een duowerkplek van Twinform, gaven we een nieuwe plek in Het Appelhuis. Onze Dennis, directeur en man met twee rechterhanden, zorgde voor een vlekkeloze installatie van alle apparatuur, waardoor het kantoor direct klaar was voor gebruik.

De transformatie van Het Appelhuisje laat zien dat je met kleine ingrepen een modern kantoor kunt realiseren mét oog voor de monumentale waarde. Ook de verhuizing en het werkklaar maken van het kantoor is zo geregeld met hulp van ons team. Inside Office is er trots op te hebben bijgedragen aan de nieuwe invulling van deze historische locatie tot een eigentijdse, functionele werkplek.

Meer weten over dit project of wat we voor jouw kantoor kunnen betekenen?

Neem dan vrijblijvend contact op met ons team!